Ratarea transferului lui Haruț la FCSB are precedent! În 2019, fundașul a fost la un pas de o altă echipă de titlu, dar și atunci a fost oprit de Croitoru! Avem actele doveditoare | EXCLUSIV

Ratarea transferului lui Haruț la FCSB are precedent! În 2019, fundașul a fost la un pas de o altă echipă de titlu, dar și atunci a fost oprit de Croitoru! Avem actele doveditoare | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Denis Haruț a vorbit sâmbătă noaptea în calitate de nou jucător al celor de la FCSB. A doua zi a plecat înapoi la Botoșani pentru că nu a fost de acord cu propunerea lui Becali de a semna două contracte, iar patronul roș-albaștrilor susține că Denis a fost influențat de antrenorul Botoșaniului, Marius Croitoru. O situație similară s-a întâmplat în 2019, când Haruț juca la Timișoara. ProSport vă prezintă povestea transferului ratat la U Craiova. Ca și acum, Croitoru l-a consiliat pe fundașul de 21 de ani.

Transferul eșuat la FCSB al fundașului Denis Haruț (21 de ani) este subiectul momentului! Gigi Becali i-a propus jucătorului de la Botoșani două contracte pe cinci ani, unul valabil începând cu 2022. În total, Haruț ar fi trebuit să fie legat șapte ani de echipa FCSB. Jucătorul nu a acceptat și a plecat înapoi la Botoșani. 

Patronul FCSB a dezvăluit în exclusivitate pentru ProSportvinovatul pentru eșecul transferului este chiar antrenorul celor de la Botoșani, Marius Croitoru: ”Eram înțeleși la bani, la tot. Cu Iftime semnasem deja când l-a trimis pe băiat la București. Deci cluburile erau înțelese. Eu cred că totul s-a rupt când el a vorbit cu Croitoru. A stat în parcare, nu știu de ce nu a venit și el la discuții. Ce, noi nu eram oameni? Nu am fi avut nicio problemă, era antrenorul lui, l-am fi primit fără probleme. În fine… L-a sunat, i-a zis de cei doi ani în plus de contract, ce i-a mai spus, ce nu i-a mai spus și apoi ne-a refuzat”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport. 

În această dimineață, Croitoru a intervenit prin telefon în cadrul emisiunii ProSport LIVE și a negat vehement acuzele lui Becali: „N-am fost nicăieri, am fost la hotel. Gigi Becali a fost prost informat, el nici măcar nu a fost acolo doar i s-a spus ceva eronat. E cea mai mare prostie ce a spus Gigi Becali. El voia să-și protejeze investiția. Nu eu l-am sfătuit pe Haruț să refuze FCSB.Nu e salariul spus de Gigi Becali, ajungea acel salariu abia în anul 3. La suma aceea se ajungea mai târziu. Denis Haruț n-a vrut să semneze, el a fost singur acolo alături de Valeriu Argăseală. Putea să ia orice decizie.Dacă se spune că eu l-am influențat pe Haruț, da! I-am zis să meargă la FCSB când a plecat de la FC Botoșani”.

Denis Haruț
Denis Haruț

Totuși, sursele ProSport anunță că Marius Croitoru este impresarul lui Denis Haruț, deși acest lucru este interzis prin regulamente. Cu toate că Marius neagă vehement acest lucru: „Eu nu sunt impresarul lui Haruț. Acest lucru să fie clar. Însă, am venit cu el la București deoarece copilul a zis că el vrea să vină doar cu mine în Capitală. Eu țin foarte mult la acest copil…A venit cu noi și Florin Vulturar în calitate de intermediar. Am stat pe toată durata negocierilor dintre FCSB și Haruț doar la hotel. Am venit cu el în București pentru că nu puteam să lăsăm totuși un copil de 21 de ani singur la negocierile cu FCSB. Eu nu m-am dus la negocieri fiindcă nu aveam nicio calitate. Ce să caut eu acolo? Este adevărat că m-am uitat pe contractul lui Haruț, după ce mi l-au adus ei la hotel. Am mai schimbat niște chestii prin el deoarece am văzut că nu erau, spre exemplu, trecuți banii de apartament…chiria de 500 de euro de care a vorbit apoi Gigi Becali. Banii de chirie nu erau trecuți în contract. Acel acord pe care m-am uitat era doar de cinci ani. După ce m-am uitat peste contractul lui Denis și am schimbat cu el niște chestii  pe acolo, el a plecat apoi la baza de la Berceni. Dar eu nu știu ce au discutat ei acolo. Eu nu am văzut deloc al doilea contract.”, a dezvăluit Croitoru pentru ProSport.

A refuzat Craiova lui Rotaru și într-un final, l-a luat Croitoru la Botoșani

Croitoru ar folosi pe altcineva ca interfață (la negocieri a apărut impresarul Florin Vulturar) și se pare că în perioada în care Haruț juca la Timișoara, acesta a refuzat un transfer avantajos la U Craiova, fiind și atunci influențat de Marius Croitoru. ProSport vă redă mai jos povestea de la Timișoara, dar și actele transferului care nu s-a mai făcut niciodată.

În 2016 Marius Croitoru era jucător la Poli Timișoara, iar regretatul Ionuț Popa antrenor. Sursele ProSport de la Timișoara susțin că Marius este cel care a insistat foarte mult pentru promovarea lui Haruț la prima echipă a Timișoarei: ”Croitoru tot insista pentru patru sau cinci copii de la juniori. Aveau toți 14-15 ani, iar printre ei era și Haruț. Marius a rămas în relații foarte bune cu el și cu părinții lui încă de atunci pentru că a pus presiune ca Haruț să vină la echipa mare”, au dezvăluit sursele site-ului nostru. După plecarea de la Timișoara, Croitoru a păstrat legătura cu Haruț și l-a consiliat mereu pe acesta. Oamenii de la Timișoara susțin că Haruț ar fi jucat la U Craiova, dacă Marius Croitoru nu s-ar fi implicat. 

Contractul de transfer al lui Haruț la Craiova 1
Contractul de transfer al lui Haruț la Craiova 2

 

În sezonul 2018/2019 Poli s-a luptat în subsolul ligii a doua, echipa fiind la pământ din punct de vedere financiar. Vivi Răchită a venit pe postul de manager general, iar în încercarea sa de a redresa corabia, i-a chemat pe jucătorii cu cele mai mari salarii la renegociere. Sursele ProSport susțin că Haruț avea în acel moment un salariu lunar de 9.600 de lei, iar Răchită i-a propus o reducere până la 5.000 de lei pe lună cu condiția ca diferența de bani să o primească integral în momentul în care echipa se va salva de la retrogradare. Haruț a cerut timp de gândire, iar după ce s-ar fi consiliat cu Croitoru, a refuzat vehement propunerea. Atunci, Răchită a vorbit cu Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, și i-a propus să îl ia pe Haruț. Rotaru a fost de acord cu un împrumut pe patru luni, urmând să îl ia pe copil definitiv dacă ar fi confirmat. Pentru transferul definitiv, Craiova i-ar fi plătit Timișoarei 100.000 de euro. Haruț a refuzat și această variantă tot la îndemnul lui Croitoru: ”Merg la Craiova să fiu rezervă? Nu am ce să caut acolo!”. Deranjat de faptul că fundașul nu vrea să ajute sub nicio formă Timișoara, Răchită l-a trimis să se antreneze singur: ”Spui că ai valoare, du-te la Craiova să demonstreazi! E o echipă care se luptă la titlu. Preferi să stai aici și să te antrenezi singur?”.

După refuzul de a renunța la bani sau de a se transfera, Haruț a fost exclus din lot și o perioadă s-a antrenat singur. Acesta a reușit cu ajutorul lui Croitoru un artificiu și a rămas liber de contract. Haruț a reclamat la comisii condițiile la care a fost supus, faptul că nu i s-au pus la dispoziție antrenor și medic și astfel a rămas liber de contract. La scurt timp, a semnat cu Botoșani, echipă la care antrenor a fost numit cu două săptămâni mai devreme, întâmplător sau nu, chiar Marius Croitoru.

Invitat la ProSport LIVE, agentul FIFA Bogdan Apostu, a taxat declarațiile și acțiunile lui Marius Croitoru„Din punct de vedere deontologic, profesional, nu-l avantajează foarte tare pe Croitoru ce a declarat acum, pentru că eu nu am mai auzit în România ca un antrenor să negocieze contractul unui jucător de al său la o altă echipă cu care se luptă în campionat. Eu n-am mai auzit asta, cred că în istoria fotbalului românesc. L-ați vedea pe Dan Petrescu să meargă cu Manea când semnează cu Craiova?”

Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×