Răducioiu intervine în conflictul Lucescu - Rednic: "Sunt foarte dezamăgit de el. E absurd şi nu e elegant". Discursul dur al fostului atacant al Generaţiei de Aur

7 feb 2019 15357 afişări Fotbal Intern
Răducioiu intervine în conflictul Lucescu - Rednic: "Sunt foarte dezamăgit de el. E absurd şi nu e elegant". Discursul dur al fostului atacant al Generaţiei de Aur

Fost coleg cu Mircea Rednic şi unul dintre "copiii" lui Mircea Lucescu, Florin Răducioiu (50 de ani) se implică între conflictul dintre cei doi antrenori şi îi ia partea lui "Il Luce".

Răducioiu e de părere că Rednic a greşit în momentul în care a intrat în polemică cu selecţionerul Turciei: "Mircea Rednic îi datorează totul lui Lucescu. Sunt foarte dezamăgit de ceea ce a zis Rednic. De fapt nea Mircea (n. red - Mircea Lucescu) a zis că îi pare rău că a intrat în această dispută şi că nu ar fi trebuit să o facă. Deci sunt foarte dezamăgit de comportamentul lui Rednic. Copilul intră in polemică cu maestrul, nu e normal. Sunt maturi şi mi se pare absurd. Nu este nici frumos şi nici elegant. N-ar trebui să intru în polemică pentru că nu ştiu ce s-a întâmplat între ei. Eu, spre exemplu, am o recunoştinţă enormă faţă de Mircea Lucescu pentru ceea ce a făcut pentru mine", a declarat fostul atacant al Generaţiei de Aur, joi seară, la Telekom Sport.

"Il Luce" a fost antrenorul "Puriului" la Dinamo în intervalul 1985 - 1990 şi actualul selecţioner al Turciei a explicat cum l-a ajutat pe fostul său elev de-a lungul carierei. Dar, în scurt timp, între cele două părţi s-a ajuns la contre verbale şi chiar jigniri: "Nu-l înţeleg! Cred că nu a citit declaraţia mea. Am spus foarte clar că sunt recunscător pentru ceea ce a făcut pentru mine. Vorbeşte de recunoştinţă, dar şi noi, antrenorii, trebuie să avem recunoştinţă faţă de jucători fiindcă ei ne-au 'făcut' antrenori.

A zis două chestii şi aş vrea să le clarific. Nu am fost în viaţa mea la Valentin Ceauşescu acasă, cred că am vorbit cu el de patru ori în viaţa mea. Trăieşte, puteţi să verificaţi, să vorbiţi cu el, iar la Standard am fost dus de Giovani Becali. În rest, să-i dea Dumnezeu sănătate şi să aibă multe succese. Nu mai vreau să vorbesc, gata, nu mă mai interesează subiectul. Regret conflictul, dar...mă face "Strâmb', păi, ce am fost 'Strâmb' faţă de el?", a spus Mircea Rednic într-o conferinţă de presă desfăşurată joi.

”Rednic ar trebui să-mi pupe şi picioarele pentru ce am făcut eu pentru el! N-a fost fotbalist rău, dar când a venit la Dinamo îl huiduiau toţi, îl fluierau toţi, nu ştiam pe unde să-l mai pun, pe ce poziţie să-l mai reprofilez, mijlocaş, fundaş. Şi l-am făcut şi căpitan de echipă ca să-l readuc în prim plan”, a spus Lucescu, în Fanatik, recent. Iar, Rednic a tunat: "Asta poate să îi spune fiului lui, nu mie. Eu când am venit la Hunedoara, eram calificat la Campionatul European de junior. El m-a ghidat, dar nu ştiu de ce face aceste declaraţii. El e supărat că nu îl sun. Acum ce să fac eu, să fiu supărat că Radu Ştefan nu mă sună, chiar pot să mă sune toţi pe care i-am antrenat? Lucescu să îşi vadă de treaba lui, eu am lucruri mult mai importante decât să îi răspund lui".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.