Primele probleme pentru Cristescu: "Nu am plătit salariile jucătorilor, e complicat"

13 iun 2013 5188 afişări Fotbal Intern
Primele probleme pentru Cristescu: "Nu am plătit salariile jucătorilor, e complicat"

Nicolae Cristescu, omul de afaceri care urmează să preia FC Rapid, a declarat joi, agenţiei MEDIAFAX, că nu a achitat salariile jucătorilor aşa cum anunţase deoarece gruparea giuleşteană se află în insolvenţă, iar o plată făcută de o persoană fară o funcţie în cadrul clubului este complicată.

"Din păcate nu am achitat încă salariile restante, e o chestiune complicată pentru că Rapid este în insolvenţă. Noi nu avem în momentul acesta nicio funcţie în club şi este complicat. S-ar putea face doar dacă am împrumuta clubul cu o sumă de bani sau dacă am face o sponsorizare, iar actuala conducere să plătească salariile în numele nostru. Dar chiar şi aşa e o procedură delicată şi de durată pentru care este nevoie de acordul celor care se ocupă de insolvenţă. Vom plăti salariile imediat după ce semnăm actele", a explicat omul de afaceri.

Cristescu a menţionat că procedura de vânzare-cumpărare decurge normal şi că semnarea contractului cu George Copos se va realiza luni. "Între noi (n.r. - Nicolae Cristescu şi asociatul său) şi domnul Copos nu mai este nimic de negociat. Totul decurge conform planului şi nici nu văd ce ar putea să se întâmple pentru ca tranzacţia să nu se mai realizeze. Acum juriştii şi avocaţii fac toate actele necesare, iar luni noi doar semnăm", a mai spus Cristescu.

Nicolae Cristescu s-a întâlnit, marţi, cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, cei doi anunţând că au ajuns la un acord privind preluarea clubului şi că actele de vânzare-cumpărare se vor semna la începutul săptămânii viitoare. Cristescu urmează să cumpere clubul împreună cu asociatul său, cel mai probabil Adrian Zamfir.

Cristescu anunţase că le va achita, miercuri, salariile jucătorilor. "Mâine (n.r. - miercuri) le voi achita jucătorilor salariile la zi. Le plătesc înainte să semnez (n.r. - actul de vânzare-cumpărare al clubului), e riscul meu. Dacă nu o să semnez până la urmă, e o pagubă pe care mi-o asum, dar aceşti jucători trebuie plătiţi", afirma, marţi, omul de afaceri.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.