Prima măsură anunţată de comandantul Stelei, după evenimentele de la derby! Firma de pază depăşită de situaţie, aleasă "tipic româneşte". Dezvăluirile lui Cristian Petrea

15 apr 2018 5800 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Prima măsură anunţată de comandantul Stelei, după evenimentele de la derby! Firma de pază depăşită de situaţie, aleasă "tipic româneşte". Dezvăluirile lui Cristian Petrea

Derby-ul Steaua - Rapid a avut parte de câteva momente violente care au pus în umbră spectacolul creat de cei 36.277 de spectatori prezenţi, iar una dintre cauzele care a dus la confruntările dintre ultraşi a fost lipsa de reacţie a firmei de pază angajată de Clubul Armatei. La o zi după meci, comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, a oferit prima reacţie pe subiect, a transmis că-şi reproşează proasta organizare a meciului, a dezvăluit cum a fost aleasă firma care trebuia să asigure ordinea, apoi a anunţat că luni se va face o analiză în urma căreia se vor determina măsurile luate.

Din momentul începerii scandalului de la tribuna a doua şi până la finalul meciului, a fost evident pentru toată lumea că stewarzii aduşi de firma Rotw Guard Security pe Arena Naţională sunt depăşiţi şi incapabili să facă faţă situaţiei. Mai mult, printre cei însărcinaţi cu asigurarea pazei s-au aflat mulţi adolescenţi neobişnuiţi cu astfel de evenimente, iar rezultatul a fost un fiasco pentru Steaua, clubul organizator, lucru recunoscut, printre cuvinte, şi de Petrea.

Întrebat despre cum s-a ajuns la angajarea unei firme necunoscute, Petrea a dezvăluit că Steaua a ales, potrivit prevederilor din caietul de sarcini, cea mai ieftină variantă! S-a întâmplat anul trecut, când clubul a încheiat un contract pentru asigurarea pazei la toate evenimentele, indiferent de sport, plătind 40.000 de euro: "Nu ştiu cât a costat asigurarea pazei, dar doresc să vă spun următoarele lucruri: la şedinţele tehnice, planul de pază era prezăzut cu 360 de agenţi, dar Jandarmeria a solicitat 961 de agenţi. Am discutat cu directorul agenţiei de pază, mi-a dat garanţia că sunt pregătiţi din toate punctele de vedere. Plata s-a ridicat la 40.000 de euro. Stadionul ne-a fost predat vineri la ora 17:00 şi l-am predat după meci. Această firmă de pază a fost aleasă încă de anul trecut printr-un sistem transparent. Această firmă asigură paza la toate evenimentele organizate de clubul CSA Steaua, indiferent de sport, e firma care a câştigat o licitaţie transparentă. În caietul de sarcini era prevăzut preţul cel mai scăzut", a declarat comandantul CSA, la Realitatea TV.

Acum, lui Petrea nu-i rămâne decât să găsească vinovaţii şi, dacă luni şefii Stelei vor vedea o realitate evidentă, contractul va fi reziliat: "Nu sunt deloc mulţumit de modul în care s-a exercitat paza la acest eveniment. Am luat decizia ca luni să analizăm toate acţiunile făcute de firma de pază, pornind de la cei 961 de agenţi, astfel încât să luăm şi noi măsurile de rigoare. Dacă această firmă de pază nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, se poate ajunge la rezilierea contractului.

Pe unii stewarzi i-am văzut cum arată, pe alţii nu. Directorul firmei de pază m-a asigurat că totul va fi ok şi că planul stabilit cu Jandarmeria se va respecta. Acum, văzând cele întâmplate, bineînţeles că-mi reproşez. Nu e un sentiment plăcut să vezi incidente în tribune, să vezi femei şi copii afectaţi",
a mai completat Petrea.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.