Poli Iași – Chindia Târgoviște 1-0. Daniel Pancu a debutat cu o „victorie în stil italian” pe banca moldovenilor

Poli Iași - Chindia Târgoviște 1-0. Daniel Pancu a debutat cu o „victorie în stil italian” pe banca moldovenilor
  • Publicat:
  • Actualizat:

Daniel Pancu spunea la venirea la Iași că vrea să construiască în Copou o echipă după chipul și asemănarea sa. Cu jucători determinați, agresivi în sensul bun, care să alerge și dea totul pe teren. Iar o astfel de atitudine poate face diferența într-un meci precum cel din Copou dintre Poli și Chindia.

Cu un lot subțire numeric și valoric și cu doar trei rezerve în câmp pe bancă, prima consumată în prima parte, Poli a plusat la capitolul atitudine, determinare, voință. Ceea ce a lipsit echipei în finalul stagiunii trecute. Pancone a reușit să insufle în vestiar ”răutatea-i” caracteristică, iar Poli și-a trecut în cont trei puncte uriașe.

Iașiul și-a asigurat victoria încă din minutul 22, la capătul unei faze superbe. Popadiuc a centrat perfect de pe dreapa la colțul lung, Francisc Cristea a întors balonul în fața porții, de unde Passaglia a trimis-o cu capul în poarta goală.

A urmat o perioadă de acalmie în jocul celor două echipe, firească dacă ținem cont că meciul s-a jucat pe o căldură sufocantă, de peste 35 de grade la nivelul terenului. Prima parte s-a mai animat pe final, când ambele echipe și-au trecut în cont câte o bună ocazie. Mai întâi gazdele, prin Onea (40, șut prins de Dinu Moldovan), apoi oaspeții, mingea șutată de Șerban de la marginea careului (41) fiind deviată de Frăsinescu pe lângă poartă.

Prima ocazie notabilă a reprizei secunde a aparținut tot oaspeților. În minutul 67, Diaz a trecut ușor de Cabral pe linia de fund, i-a pasat lui Yameogo în fața porții, dar mijlocașul oaspeților a reluat slab și i-a permis lui De Iriondo să devieze balonul puțin pe lângă stâlpul din dreapta al porții lui Teo Axinte.

Finalul meciului i-a aparținut fundașului stânga ieșean Răzvan Onea, omul meciului, care ar fi ridicat cu siguranță publicul în picioare cu cele două acțiuni superbe purtate în viteză pe partea stângă.

La prima, în minutul 78, tânărul fundaș al Iașiului l-a găsit la post pe portarul Dinu Moldovan, iar la a doua acțiune, din minutul 90, a fost faultat la marginea careului.

Victorie a caracterului și a suferinței pentru Poli Iași, așa cum declara la final antrenorul Daniel Pancu, trei puncte uriașe ținând cont de circumstanțele în care s-a disptat acest prim meci al sezonului în Copou.

Doar patru rezerve pentru Daniel Pancu

Antrenorul Daniel Pancu a avut la dispoziție pentru meciul cu Chindia doar 15 jucători. Pe lângă cei 11 titulari, Iașiul a mai avut pe bancă doar 4 rezerve, dintre care doar 3 jucători de câmp. Pentru ca tablul să fie și mai sumbru, Pancu a fost nevoit să-și consume prima mutare încă din minutul 11, De Iriondo intrând în locul lui Assulin, accidentat. De notat că printre titulari s-au regăsit și jucători care în sezonul trecut fie nu ar fi prins lotul, fie ar fi fost rezerve, cum sunt Assulin, Popadiuc sau Cabral. La Poli au debutat în acest meci și două dintre achizițiile verii. Grecul Baxevanos a fost titular, în timp ce albanezul Atska a intrat în minutul 58, în locul lui Francisc Cristea. Ambii jucători noi au fost legitimați cu o zi înainte de meci.


LIVE TEXT: Poli Iași – Chindia Târgoviște 1-0 (Passaglia, min 22)

MIN 90+4. Final de meci.

MIN 90+3. Iese Andrei Cristea și intră Zaharia.

MIN 90+1. Andrei Cristea execută periculos o lovitură liberă de la marginea careului. Mingea a trecut peste poartă.

MIN 89. Cătălin Barbu șutează de la marginea careului, dar balonul trece peste poartă.

MIN 83. A ieșit Yameogo și în locul lui a intrat Liviu Mihai. Schimbare în echipa lui Emil Săndoi. E ieșit și Dumitrașcu și a intrat Cătălin Barbu, băiatul fostului internaționa Jean Barbu.

MIN 82. Popadiuc driblează în careu și șutează puternic peste poartă.

MIN 81. Chindia presează, dar Daniel Florea trimite cu capul peste poartă.

MIN. 80. Adrian Ioniță, șut bombă de la 25 de metri, dar Axinte respinge.

MIN 78. Acțiune superbă a lui Onea care reușește să tragă frumos din careu, dar mingea a fost reținută de Moldovan.

MIN 72. Iese Neguț și intră Berisha.

MIN 70. De Iriondo faultează și primește cartonașul galben.

MIN 69. Dumitrașcu primește cartonașul galben de la arbitrul Sebastian Colțescu.

MIN. 67. Ocazie mare pentru formația vizitatoare. Yameogo primește în careu și trage la poartă, dar mingea este deviată de un adversar și trece pe lângă poartă.

MIN 59 Thomas Diaz faultează și primește cartonașul galben. Este primul din acest meci.

MIN 58. Șansă mare pentru echipa vizitatoare. Vadim Rață a șutat puternic, fără preluare, de la 25 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Axinte.

MIN 57. Iese Francisc Cristea de la Poli Iași și a intrat Atska.

MIN 46. A început repriza a doua.

MIN 45+2. Final de repriză. Sebastin Colțescu nu a acordat niciun cartonaș galben în prima parte a meciului.

MIN 40. Șerban șutează, mingea îl lovește pe Frăsinescu și se duce în afara terenului. Oaspeții au cerut lovitură de la 11 metri,dar la reluări se vede că mingea l-a lovit în piept pe fundașul gazdelor.

MIN 22. GOOOOL Poli Iași. Faza frumoasă a echipei moldovene și Passaglia, liber în careu, înscrie elegant cu capul, din pasa lui Popadiuc (VIDEO AICI)

MIN 17. Doru Popadiuc șutează din careu, din unghi, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

MIN 11. Prima schimbare la Poli Iași. Assulin s-a accidentat, iar în locul lui a intrat De Iriondo.

MIN 1. A început partida de la Iași.

Cele mai importante faze ale partidei le găsiți aici în format video.

UPDATE. Echipele de start:

Poli Iaşi: Axinte – Frăsinescu, Mihalache, Baxevanos – Cabral, Popadiuc, F. Cristea, Passaglia, Onea – A. Cristea, Assulin
Rezerve: Brînză, – Atska, De Iriondo, Zaharia

Chindia: Moldovan – Martac, Dinu, Piţian, Dumitraşcu – Neguţ, Raţă, Yameogo, M. Ioniţă – A. Şerban – Florea
Rezerve: Barbu – Berisha, Negrea, L. Mihai, Atanase, Grassano, Diop


Poli Iași și Chindia Târgoviște vor să facă un sezon bun în Liga 1, după ce în ediția 2019 – 2020 au scăpat cu greu de retrogradare. Pe banca grupării din Copou s-a produs o schimbare, după ce Mircea Rednic s-a despărțit la finalul sezonului de formația moldovenilor și locul acestuia a fost luat de Daniel Pancu, fostul antrenor al lui Rapid.

Poli Iași – Chindia Târgoviște Live Video Online în etapa 1 din Liga 1

De partea cealaltă, Chindia Târgoviște merge în continuare pe mâna experimentatului Emil Săndoi, cel care a reușit să mențină echipa în Liga 1 după o dubșă manșă de baraj cu CS Mioveni.

Meciul dintre Poli Iași și Chindia Târgoviște se joacă fără spectatori, toate acestea din cauza pandemiei de COVID-19, dar cei care doresc să vadă partida o pot face la TV, pe Digi Sport, Look Plus și Telekom Sport, iar și Live Video pe ProSport.

Echipele de start pentru Poli Iași – Chindia Târgoviște:

POLI IAȘI: 1. Axinte – 19. Onea, 23. Frăsinescu, 4. Mihalache, 2. Cabral – 8. Passaglia, 18. De Iriondo, 88. Fr. Cristea – 32. Chacana, 10. A. Cristea, 7. Popadiuc
REZERVE: 12. Brânză, 3. Baxevanos, 13. A. Zaharia, 30. B. Balint, 77. Assulin, 99. Agape
ABSENȚI: Breeveld, Platini (indisponibili)
ANTRENOR: Daniel Pancu

CHINDIA: 61. D. Moldovan – 2. Martac, 16. Pițian, 15. C. Dinu, 80. D. Dumitrașcu – 6. A. Șerban, 22. V. Rață, 10. L. Mihai, 20. Neguț – 7. Yameogo – 11. D. Florea
REZERVE: 1. A. Popescu, 3. A. Ioniță, 9. Berisha, 14. Tomas Diaz, 24. A. Negrea, 99. C. Barbu
ABSENȚI: Aioani, Corbu (COVID-19)
ANTRENOR: Emil Săndoi

Stadion: „Emil Alexandrescu” (Iași)
Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova) / Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Adrian Popescu (Craiova)

Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele