Stare de urgență la Iași! Poli a ajuns pe ultimul loc în Liga 1 după eșecul de pe teren propriu cu Academica Clinceni

Stare de urgență la Iași! Poli a ajuns pe ultimul loc în Liga 1 după eșecul de pe teren propriu cu Academica Clinceni
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a ieșit din stare de urgență în urmă cu o lună, dar nu și Poli Iași! Echipa lui Mircea Rednic a fost învinsă joi seară pe teren propriu de codașa Academica Clinceni, scor 0-1 și a coborât pe ultimul loc în Liga I, o postură rușinoasă cu care clubul din Copou nu s-a mai întâlnit de mulți ani.

Dominată pe întreaga durată a partidei, echipa din Clinceni s-a impus norocos după o gafă uriașă a tânărului portar ieșean Ștefan Târnovanu, cel care aparține de FCSB. În minutul 77, Achim a trimis un șut telefonat spre poarta Iașiului, din colțul din dreapta al careului, mai mult o pasă spre portar, iar Târnovanu, mult prea relaxat între buturi, a scăpat mingea în poartă.

Poli a resimțit din plin șocul primirii golului de cascadorii râsului și nu a mai avut forța să înscrie nici măcar golul egalizator pe final, pierzând trei puncte vitale în lupta pentru evitarea retrogradării.

Posesie zdrobitoare, 15-0 la cornere. Dar degeaba

Poli a dominat clar meciul din Copou, fapt recunoscut după meci și de antrenorul oaspeților, Ilie Poenaru. Elevii lui Mircea Rednic au avut o posesie zdrobitoare, 15-0 la cornere, dar ce folos? Statistica nu punctează în clasament, ci golul. Care a căzut în poarta Iașiului. Clinceniul și-a urmărit interesul în Copou. A venit să se apere, chitită să nu piardă, s-a blocat bine în defensivă și a cedat deliberat posesia Iașiului. Care însă nu s-a concretizat decât prin câteva ocazii palide ale lui Omoh (minutele 18, 25), Frăsinescu (41) sau Cristea (59). Prea puțin pentru o echipă cu pretenții ce avea în față ”lanterna” play-out-ului.

Restart de coșmar

Moldovenii au abordat cu mult entuziasm și încredere restartul Ligii I, dar revenirea după pandemie a fost de coșmar, cu două eșecuri în tot atâtea partide. Iar în Copou s-a instaurat din nou starea de urgență, la fel ca în mandatul lui Mihai Teja. Iașiul a ajuns pe un rușinos loc 14 în Liga I, o postură cu care nu s-a mai întâlnit în ultimii ani. Iar Mircea Rednic, neobișnuit la rândul său cu astfel de situații ingrate, trebuie să schimbe rapid ceva pentru a scoate echipa din zona retrogradării.

Galeria l-a contestat pe Târnovanu

Chiar dacă meciul s-a disputat fără spectatori, Poli s-a bucurat de sprijinul suporterilor la meciul cu Clinceniul. Dar i-a dezamăgit crunt. Peste 50 de fani ai Iașiului s-au strâns la poarta arenei din Copou și au urmărit meciul dincolo de gard, cântând pe întreaga durată a partidei.

După gafa decisivă comisă de Târnovanu, suporterii Iașiului l-au apostrofat serios pe tânărul portar care aparține de FCSB și i-au cerut să plece la echipa din Capitală.

După meci, președintele Ciprian Paraschiv a mers în fața suporterilor și a încercat să-i liniștească, promițându-le că echipa va face tot posibilul să câștige următoarele meciuri, pentru a ieși din zona retrogradării.


Ieșenii au pierdut într-un mod incredibil partida cu Academica Clinceni. Un șut ușor al lui Achim i-a cauzat probleme uriașe lui Ștefan Târnovanu, iar portarul luat de FCSB, dar lăsat la Poli Iași, a scăpat mingea în poartă. 

Duelul a fost unul cu multe ocazii, dar și cu o ploaie de cartonașe galbene. Jucătorii au avut probleme foarte mari din cauza suprafeței de joc, care a fost îmbibată cu apă după ce joi a plouat puternic la Iași. În prima repriză, nicio echipă nu a reușit să marcheze și jucătorii au intrat la vestiare cu gândul să facă o treabă bună în repriza următoare.

Moldovenii au fost motivați să înscrie, însă nu au reușit să bage mingea în plasa lui Vâlceanu, care s-a prezentat într-o formă remarcabilă la acest meci.

Singurul gol al meciului a venit în minutul 77, în urma unui șut slab tras de Achim din dreapta porții lui Târnovanu, un șut care nu ar fi trebuit să-i creeze probleme, în mod normal, portarului echipei moldave. Totuși, Târnovanu a gafat incredibil și a scăpat mingea după linia porții.

Până la finalul meciului, ieșenii au încercat să înscrie golul egalizator, însă nu au reușit, iar ilfovenii pleacă din Copou cu trei puncte foarte valoroase.

Academica Clinceni adună 17 puncte și iese din „zona roșie” a play-out-ului, în timp ce Poli Iași cade pe ultimul loc, cu 15 puncte. În zona roșie a play-out-ului se mai află și Dinamo (17 puncte), care însă nu are niciun meci jucat de la repornirea Ligii 1, având în vedere că a avut un caz de coronavirus, iar toate meciurile au fost reprogramate.



FINAL: Poli Iași – Academica Clinceni 0-1 (VIDEO AICI)

Minutul 90+3: Poli Iași pierde partida și coboară pe ultimul loc din play-out!

Minutul 77: GOOOL, Academica Clinceni! Gafă uriașă pentru Târnovanu! Portarul scapă mingea în poartă, după o un șut al lui Achim!

Minutul 53: Cartonaș galben pentru Vojtus de la Academica Clinceni, după o intrare periculoasă la Frăsinescu!

Minutul 46: A început repriza a doua!

Minutul 45+1: Arbitrul dă fluierul de pauză!

Minutul 44: Schimbare la Academica Clinceni! Iese Robert Ion și intră Eugeniu Cebotaru! 

Minutul 40: Paradă extraodinară a lui Vâlceanu de la Academica Clinceni! Portarul a apărat un voleu din careu al căpitalnului ieșenilor, Frăsinescu, după un corner!

Minutul 13: Veteranul celor de la Poli Iași, Andrei Cristea, vede cartonașul galben după un fault în careul Academicii Clinceni!

Minutul 1: Start joc!

Echipele de start:

Poli Iași: Târnovanu – Grădinaru, Mihalache, Frăsinescu, S. Șerban – Platini, De Iriondo, Passaglia, Horșia – A. Cristea, Omoh
Rezerve: D. Rusu – Chacana, Klimavicius, Onea, Bezannier, Rodny Lopes, Breeveld, Fomba Antrenor: Mircea Rednic

Clinceni: Vâlceanu – M. Dobrescu, Munoz, Patriche, G. Matei – R. Ion, Al. Albu, Ventura – Buziuc, Vojtus, Merloi
Rezerve: Miguel Santos – Achim, Markovic, Kontoes, Bejan, Cebotaru, Susu, B. Ilie
Antrenor: Ilie Poenaru


Iașiul a pierdut la limită în primul meci jucat după pandemia de coronavirus: 1-2 la Ovidiu, în fața celor de la Viitorul. De partea cealaltă, echipa lui Ilie Poenaru a fost zrobită cu 3-0 în duelul ilfovean cu FC Voluntari.

Poli Iași – Academica Clinceni, Live Video Online din etapa 4 din play-out

O victorie a Iașiului ar duce echipa lui Mircea Rednic peste Chindia Târgoviște și ar trimite-o pe Dinamo pe locurile direct retrogradabile. E drept, „câinii” au deja două meciuri mai puțin jucate. Antrenorul gazdelor a declarat după meci că are o mare bucurie: tot lotul este apt pentru meci.

„Legat de meciul pe care o să-l jucăm mâine. Nu mai vorbesc de importanța lui, știți foarte bine situația în care suntem noi, venim după o înfrângere cu Viitorul. Am rămas dezamăgit de startul nostru de joc, a trebuit să așteptăm ca Viitorul să înscrie ca să ieșim la joc.

Nu am înțeles de ce nu au jucat cu mai multă încredere. Cred în acest grup, a fost o perioadă dificilă, s-au antrenat bine. Mă bucur că am tot lotul la dispoziție, deci nu avem accidentați”, a spus Mircea Rednic, la conferința de presă.

Poli Iași – Academica Clinceni este programat joi, de la 20:00, și poate fi urmărit Live Video Online aici, aici și aici.

Cine transmite la TV meciul Poli Iași – Academica Clinceni, din etapa 4 din play-out

Întâlnirea ultimelor clasate din play-out poate fi urmărită la TV pe TelekomSport, Digi Sport și Look Plus, dar și în format Live Text pe www.prosport.ro.

15 puncte are Poli Iași după 3 etape jucate din play-out. Academica Clinceni este pe locul 14, cu un punct mai puțin. Remiza este singura varianta care nu va ajuta niciun dintre formații, astfel că se anunță un meci de care-pe-care în Copou.

Răzvan Bucur / Redactor
Editor la ProSport.ro din 2019. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu 7 ani de experiență în presa online la publicații precum Realitatea, Libertatea și Mediafax. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…