Poli Iași a ajuns ultima în clasament, dar președintele Cornel Șfaițer surprinde: „Nu trebuie să ne îngrijorăm. La ce lot avem, putem fi în primele 10 în Superliga!” | EXCLUSIV

Poli Iași a ajuns ultima în clasament, dar președintele Cornel Șfaițer surprinde: „Nu trebuie să ne îngrijorăm. La ce lot avem, putem fi în primele 10 în Superliga!” | EXCLUSIV
  • Publicat:
Poli Iași are un start ratat de sezon în Superliga, cu cinci înfrângeri în primele șase etape și mai mule borne negative. Pe lângă asta, ieșenii au cele mai multe eșecuri dintre toate participantele, dar și cea mai slabă defensivă din campionat:13 goluri primite. Însă, în ciuda locului din clasament, elevii lui Leo Grozavu au avut momente când au avut o posesie mai bună decât adversarul, având chiar și un procentaj mai bun în privința paselor reușite.

Poli Iași a ajuns ultima în clasament, dar președintele Cornel Șfaițer surprinde: „Nu trebuie să ne îngrijorăm. La ce lot avem, putem fi în primele 10 în Superliga!” 

Într-un interviu acordat pentru ProSport, președintele Iașiului, Cornel Șfaițer, a admis că se aștepta la un număr mai mare de puncte în primele runde, în ciuda programului infernal. Oficialul din Copou s-a declarat, însă, încrezător că Poli va obține rezultate în următoarea perioadă și spune că Iașiul are un lot de primele zece locuri. De asemenea, le transmite suporterilor că nu trebuie să se îngrijoreze după startul ratat de sezon.

„Știam ce ne așteaptă, dar speram la mai multe puncte, în ciuda programului infernal”

Domnule președinte, v-a trecut amărăciunea după eșecul cu FCSB?
Din păcate, am vorbit cu băieții în vestiar înainte de meci să mergem să dăm totul la București, dar nu ne-am ridicat la nivelul așteptat. Puteam obține mai mult. Din punctul meu de vedere, trebuia să ne comportăm mai bine și să scoatem un egal. Am fost aproape, am marcat un gol înainte de pauză și din păcate ne-am bucurat degeaba la acel gol.
În ciuda programului dificil, cu cinci echipe de play-off în primele șapte etape, cu siguranță vă doreați mai multe puncte în clasament.
Sigur, speram la mai multe puncte. Știam ce ne așteaptă în primele șapte etape, ne așteptam la un debut infernal, dar sigur că mă așteptam la mai multe puncte. Nu ca prestație, pe care am analizat-o. Au fost meciuri în care meritam mai mult. Am avut și neșansa cu VAR, au fost situații la limită în care ni s-au anulat goluri și cred că de asta avem doar trei puncte. Dacă aveam 6 puncte sau 7, discutam altfel acum.
Dincolo de rezultate, evoluția echipei cum a fost?
Evoluția echipei nu a fost dezastruoasă. Am și eu atâta experiență, vorbesc cu oameni de fotbal care au văzut Iașiul jucând și toată lumea a vorbit frumos despre jocul echipei. Cu excepția meciului cu Craiova, când am căzut psihic acolo în repriza a doua. Dar nu aveam voie. Nici dacă jucam în nouă nu aveam voie să luăm patru goluri în jumătate de oră.

„Ultimul loc nu dă bine deloc”

Cum vă explicați faptul că unii jucători cu experiență nu au dat randamentul așteptat până acum? Aspect subliniat și de antrenorul Leo Grozavu.
E foarte simplu. Cei care au venit din Liga 2 și au făcut stagiul de pregătire în Bulgaria nu au putut să se ridice la nivelul cerut de noi, iar jucătorii noi nu sunt încă pregătiți din punct de vedere fizic. Nici românii, nici străinii. Dar ușor-ușor, după pauza echipei naționale, vom arăta mai bine de la meci la meci. Nu este ca o scuză, dar o să vedeți că că echipa se va exprima mai bine, sută la sută!
Ar trebui să se îngrijoreze suporterii după startul acesta slab de sezon?
Nu, nici vorbă! Nu trebuie să se îngrijoreze nimeni. Campionatul e foarte lung. Mai sunt 24 de etape din sezonul regular, se înjumătățesc punctele, drumul e lung, foarte lung. Am trăit experiența când am condus tot campionatul, am fost în play-off și în ultima etapă am dispărut de acolo, în sezoanele trecute. Am stat acolo, pe loc de play-off și în ultima etapă nu am fost acolo. Campionatul e lung, sunt foarte multe puncte puse în joc.
Sunteți considerat un președinte echilibrat, care nu ia decizii la cald. Probabil alți președinți din SuperLigă, cum s-a și întâmplat de altfel în unele cazuri, ar fi luat deja decizii în privința băncii tehnice.
Eu am fost echilibrat dintotdeauna, cei care mă cunosc știu asta. Vă dau doar două exemple. În 2003, Dinamo a avut șapte înfrângeri consecutive și anul viitor a luat campionatul. Sau Voluntari, acum trei ani de zile. Sunt foarte multe exemple în acest sens. De obicei nu m-am înșelat când am crezut în ceva și am stabilit niște obiective.
Totuși, ce simțiți când vedeți Poli Iași pe ultimul loc?
Nu dă bine. Chiar nu se vede deloc bine pentru Iași și pentru eforturile pe care le-am făcut noi la Iași în această vară. Am adus 13 jucători, sunt achiziții multe, dar mai au nevoie un pic de timp de acomodare și pentru a se pune la punct fizic. Nu am fost niciodată pe ultimul loc. Cum am mai spus și după meciul cu Craiova, de când sunt în fotbal, de 27 de ani, niciodată nu am luat patru goluri acasă. În niciun eșalon! Cu Craiova a fost prima dată. Am mai luat 3-0, 2-0, dar 4-1 niciodată. E clar că am obținut puțin până acum, trebuie să recunoaștem și trebuie să începem să obținem puncte.

„Putem fi în primele 10 locuri”

Poli Iași a fost singura echipă neînvinsă în sezonul trecut în Copou, iar în acest debut de campionat ați pierdut ambele meciuri jucate acasă. V-ați pierdut cumva acest atu al terenului propriu?
Eu tot timpul mi-am dorit să câștigăm în fața propriilor suporteri, să-i mulțumim, pentru că au venit în număr mare la stadion. Din păcate, au fost două eșecuri în debutul acestui campionat, ceea ce e mult. După un an în care nu am pierdut acasă, acum am cedat în ambele jocuri. Dar eu sunt convins că vor veni și victoriile acasă. Sper ca la următorul joc să obținem ceva pe teren propriu și ușor-ușor să urcăm în clasament.
Ce v-a dezamăgit cel mai tare în debutul acesta de sezon?
Faptul că nu am reușit ceea ce mi-am dorit și am pus pe hârtie împreună cu staff-ul, adică să plecăm de la compartimentul defensiv și să avem toți jucătorii pregătiți fizic la debut. Nu am reușit. Acesta a fost primul obiectiv al meu și al staff-ului, să plecăm la drum în campionat cu temelia bine clădită de la compartimentul defensiv, din poartă, apoi cei doi fundași centrali și uite că nu am reușit. Și am suferit acolo, asta e realitatea.
Ați adus jucători foarte importanți în ultima perioadă, cu CV-uri atractive pentru prima ligă. Și multă lume din fotbal spune că echipa ieșeană ar trebui să se claseze lejer în primele 10 după ce acești jucători vor ajunge la nivelul lor bun.
Așa cred și eu, că putem fi în primele 10. Dacă vor ajunge la un potențial fizic bun și vor fi sănătoși, putem fi în primele zece.
Arbitrajele cum au fost pentru Poli în primele etape? Ați avut de suferit după intervențiile VAR, au fost și câteva decizii discutabile.
Toate fazele VAR au fost la limită și am suferit. Dar campionatul e lung și cred că o să fie meciuri în care se vor întoarce și în favoarea noastră. Sunt convins că vom avea și noi șansa de a câștiga meciuri la limită, cu VAR.
Cum ați regăsit prima ligă după un an și jumătate de Liga 2?
Chiar dacă am fost cu Poli în Liga 2, am urmărit SuperLiga. Nu mi se pare mai valoroasă decât înainte. În afară de faptul că au crescut nivelul salarial și bugetele la echipe, nu e mai valoroasă SuperLiga.
Mai aduceți jucători?
Dacă va fi, doar un fundaș central și am închis. Doar în condițiile în care găsim un fundaș central pregătit fizic, care să nu fie nevoit să mai stea vreo două luni pentru a se pregăti. Doar dacă vine pregătit. Altfel nu mai aducem, mergem la drum cu ce avem. Credem în ei. Acum suntem în suferință, e clar, dar la ce lot avem cu siguranță vor veni și rezultatele.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…