Planul prin care o echipă de tradiţie revine în Liga 1. Viitorul patron a oferit ultimele informaţii: "Garantez că nu vor fi probleme"

8 feb 2018 7205 afişări Fotbal Intern
Planul prin care o echipă de tradiţie revine în Liga 1. Viitorul patron a oferit ultimele informaţii: "Garantez că nu vor fi probleme"

UTA Arad trece printr-un sezon de sacrifiu în Liga 2 după ce bugetul clubului a fost redus la 1 milion de euro, iar cei mai importanţi jucători ai echipei au plecat prin alte părţi, nefiind de acord cu tăierile salariale. Totuşi, arădenii au speranţe că în viitorul sezon vor ataca promovarea în Liga 1 cu Florin Manea, impresar care doreşte să investească la unul dintre cluburile lui de suflet.

Informaţia iniţială a preluării clubului de către Florin Manea a fost anunţată la ProSport LIVE, emisiune în cadrul căreia fiul regretatului rapidist a îndrăznit să-l provoace pe Gigi Becali, odată intrat pe prima scenă a fotbalului românesc.

În cea mai recentă intervenţie a sa, Florin Manea a recunoscut că avocaţii săi şi reprezentanţii clubului se vor întâlni pentru a negocia termenii preluării clubului: "Sunt convins că putem promova la finele campionatului viitor. Mi-au cerut un plan concret şi dovezi clare că dispun de banii punerii în practică a planului pentru promovare. Asta voi face. Voi prezenta scrisori de garanţie bancară emise de oameni cu bani care nu vor să iasă în faţă. De patru ani mă pregătesc pentru un astfel de proiect, am discutat cu multe persoane importante de la cluburi de primă mână în Europa. Ştiu ce să fac şi pot să realizez ce trebuie pentru ca UTA să revină în Liga 1, acolo unde îi este locul. Garantez că nu vor fi probleme cu salariile de la club, iar Primăria va achita doar ce îi permite legea, nimic altceva", a declarat impresarul pentru DigiSport. 

 

În urmă cu trei săptămâni, Florin Manea a vorbit la ProSport LIVE despre ambiţia sa: "Aş vrea să pot face ceva pentru UTA Arad. Am jucat acolo, am anumiţi parteneri şi sper să pot să ajut. Dacă reuşesc să fac asta, la cum am lucrurile în plan, sper să reuşesc să iau campionatul cu UTA! Singurul lucru pe care mi l-a lăsat tata e un nume, Manea. Nu mă pot face de râs. Dacă ajung să iau UTA, vreau să fiu numărul unu. Vreau să mă bat cu Gigi Becali. Nu am banii lui, dar şi Hagi l-a bătut cu trei milioane de euro. Am adunat experienţă, am un plan bine stabilit, mă pregătesc de ceva timp. Am bugete, tot, mă pregătesc de trei sau patru ani. La un moment dat vreau să fiu de partea cealaltă a gardului, să vină impresarii la mine şi să negociem.

Am dat nişte telefoane, mi-am anunţat intenţia. Am vorbit cu cei de acolo, cu domnul Meszar, sper să reuşesc să vorbesc şi cu primarul Falcă. E a doua mea echipă, după Rapid. Oamenii sunt calmi, oraşul e frumos, m-am simţit extraordinar acolo. Întâi merg la discuţii şi voi vedea ce se întâmplă. Cred că dacă se adună oamenii, oraşul, toţi cei din zonă, în cinci ani de zile luăm campionatul!", a spus Florin Manea la ProSport LIVE.

12 este locul ocupat de UTA la finalul primei părţi a sezonului Ligii 2, după 21 de etape

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.