"Pinalti" a fost eliberat după 4 luni şi jumătate de detenţie

16 nov 2018 2198 afişări Fotbal Intern
"Pinalti" a fost eliberat după 4 luni şi jumătate de detenţie

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan (Pinalti), a fost eliberat, joi, din penitenciar, după ce a executat 4 luni şi jumătate dintr-o pedeapsă de 3 ani şi 9 luni. Tribunalul Prahova a admis contestaţia lui Gheorghe Ştefan împotriva deciziei Judecătoriei Ploieşti, de respingere a cererii.

„Admite contestaţia formulată de persoana condamnată Ştefan Gheorghe, în prezent aflat în Penitenciarul Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 2113/03.10.2018 pronunţată de Judecătoria Ploieşti. Desfiinţează sentinţa contestată şi, în consecinţă: Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnat. Constată îndeplinite condiţiile şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului Ştefan Gheorghe de sub puterea MEPI nr. 1707/2018 emis de Tribunalul Dâmboviţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Definitivă”, se arată în decizia Tribunalului Prahova.

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan (zis Pinalti) a fost condamnat definitiv, în iunie, de judecătorii Curţii de Apel Bacău, la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare, pentru spălare de bani şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, în dosarul „Strongmontaj”.

Fostul primar a fost trimis în judecată la sfârşitul anului 2014, iar procesul a început la Tribunalul Neamţ în 2015. În martie 2017, prima instanţă l-a achitat pe Pinalti de acuzaţia de spălare de bani, dar l-a găsit vinovat de alte două infracţiuni, respectiv folosirea influenţei şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplinea în scopul obţinerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.