Petrolul Ploiești, atacată de către un fost jucător. „Cu ce m-a ajutat acest club? M-a dat afară!”. Claudiu Tudor, pus la colț: „Pervers mare, a încercat să mă ardă” | EXCLUSIV

Redactor:
A.N
Petrolul Ploiești, atacată de către un fost jucător. „Cu ce m-a ajutat acest club? M-a dat afară!”. Claudiu Tudor, pus la colț: „Pervers mare, a încercat să mă ardă” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mirko Ivanovski (33 de ani) este unul dintre cei mai longevivi stranieri din prima ligă. Nord-macedoneanul a sosit în România în 2012, la Astra Giurgiu, și are, la activ, aproximativ patru ani petrecuți în Superligă. A mai bifat, ulterior, formațiile CFR Cluj, Dinamo, Petrolul și, în prezent, este legitimat la Chiajna. Atacantul cu 27 de meciuri în naționala țării sale a vorbit, într-un interviu pentru ProSport, despre perioada petrecută la „găzari”, unde l-a numit „pervers” pe Claudiu Tudor, președintele clubului. Totodată, a vorbit despre propunerea făcută de Răzvan Zăvăleanu după retrogradare, motivul pentru care a depus memoriu la FIFA împotriva „câinilor”, dar și suma uriașă de bani pierdută la Cluj, în perioada insolvenței actualei campioane.

„Tamaș m-a convins să vin la Chiajna. Sunt condiții peste multe formații din prima ligă” 

Mirko, transferul tău la Chiajna, în Liga 2, a surpins multă lume. Cum te-ai decis să mergi în Ilfov?

Tamaș m-a convins. El a venit înainte și, cu președintele Cristi Tănase, mi-au zis că dacă n-am nimic, în străinătate sau Liga 1, să vin aici trei-patru luni. Dacă intrăm în play-off și promovăm, foarte bine. Dacă nu, vedem ce va fi în vară.

Ce ai găsit aici?

Sunt surprins de condiții, de baza de pregătire, de bani. Eu n-am văzut în prima ligă echipă cu astfel de condiții și banii la zi.

Raul Rusescu, Gabi Tamaș, colegi cu experiență. Obiectivul este promovarea?

Da, dar, din păcate, nu depinde noi. Trebuie să ne câștigăm meciurile noastre și după stăm la mâna rezultatelor.

Un aspect pozitiv este că Unirea Constanța, după cum a zis Vasile Geambazi la ProSport, nu se retrage. 

Ar fi bine. E avantaj pentru noi. Buzău, locul 6, a pierdut cu ei. Totuși, cel mai important meciul e primul, de la Baia Mare. Distanță mare, dar bine că mergem cu avionul.

Reveniți pe „Central”?

Depinde de primul meci, de la Baia Mare (n.r. – râde).

„Claudiu Tudor e un pervers mare! A încercat să mă ardă!”

Mi-ai menționat că Tamaș a fost „agentul” tău în venirea la Chiajna. Ați fost colegi în prima parte a sezonului la Petrolul, echipă de unde ai plecat.. în condiții mai puțin bune. Cum a fost aventura în Ploiești?

Am plecat, așa, din senin. După Cupa Mondială, m-au sunat Claudiu Tudor și Costel Lazăr și mi-au spus că trebuie să reziliem contractul. I-am întrebat de ce, iar Claudiu mi-a spus că „suporterii sunt nemulțumiți de tine”. Poftim? Cine conduce clubul, el sau suporterii? Fanii au părerile lor, e normal. Unora le place un jucător, altora nu și tot așa. I-am zis că dacă asta e principala problemă, eu nu reziliez. I-am închis telefonul. A doua zi m-a sunat Lazăr și mi-a spus că principala problemă e salariul meu și faptul că ei nu au bani. Mi-a zis și că ultimele patru-cinci meciuri nu am jucat bine, dar eu intram câte 10-15-20 de minute. Vrăjeli de doi lei, mie nu-mi plac. Vino și spune-mi că vrei să reziliem contractul și gata, găsim soluție, nu veni cu vrăjeli!

Ce restanțe salariale aveai?

Eram neplătit de trei luni și jumătate atunci, în decembrie. Aveam de luat banii pe septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, dar și bonusuri de joc. Sigur, după, a venit și luna ianuarie. Nu-mi plătiseră nimic, dar voiau să reziliem. Pe 25 ianuarie am reziliat. Mi-au dat două salarii și am făcut cesiune din drepturile TV pentru a mai primi încă câteva salarii. Așa sunt sigur că primesc banii. Ei au fost perverși cu mine, mai ales Claudiu.

La ce te referi exact?

Ne-am înțeles pentru reziliere cu această cesiune. Totuși, el, când mi-a trimis contractul să semnez, mi l-a dat fără două salarii, adică cu 10.000 de euro mai puțin, și a trimis încetare contractuală fără cesiune. A încercat să mă ardă! Pervers mare. Sunt de atâția ani în România, mai știu și eu lume, avocați.

„Suporterii au transmis jucătorilor, la un antrenament, să nu depună cerere pentru a intra clubul în faliment, în caz contrar, au zis că le rup picioarele”

Tu ai stat o bună perioadă și te-ai antrenat singur, corect?

Da, pe 1 decembrie am plecat acasă. M-am antrenat individual. Am primit hârtie de la club pe care scria că pot să mă antrenez cu orice echipă sau să revin la club pe 4 ianuarie. Cu câteva zile înainte să expire hârtia, am vorbit cu ei. Eu trebuia să revin la club, să mă antrenez. Mi-a zis să reziliem contractul și să primesc trei salarii, cele restante. Aia e munca mea pe care trebuie să fiu plătit. Contractul meu expira în vara lui 2024, ce se întâmpla cu celelalte 18 luni rămase? I-am închis telefonul. Pe 4 ianuarie, la 8 seara, mă sună și mă întreabă de ce nu sunt la antrenament. I-am zis că o să fiu la antrenament. Următorul programat? A doua zi, la 7 dimineața. M-am urcat în mașină, am făcut șapte ore pe drum din Macedonia, cu mașina personală, și m-am prezentat la antrenament.

Cu suporterii echipei ai avut vreun dialog?

Da. Când m-am întors din Macedonia, la începutul lui ianuarie, și am fost la Claudiu, să vorbesc cu el, veniseră și suporterii la stadion, la antrenament. Au transmis jucătorilor că pot să meargă oriunde, dar să nu depună cerere pentru a intra clubul în faliment. În caz contrar, au zis că le rup picioarele.

Și cu tine, personal?

Claudiu a chemat 12 șefi de galerie la birou, nu știu de la care peluză, când am fost să vorbesc cu el. I-am întrebat ce caută acolo. Ei sunt suporteri, noi suntem la birou. „Hai, Mirko, te rog, ajută clubul!”. „Cu ce să ajut clubul, aveți vreo lopată, ceva?” i-am întrebat. Să las un an și jumătate din contract. Le-am zis să plece. Claudiu i-a chemat să facă presiune pe mine. „Voi sunteți suporteri, n-am nicio treabă cu voi. Cum să accept trei salarii și să renunț la contract? Să ajut clubul? Clubul cu ce m-a ajutat? M-a dat afară”. Le-am zis că mi-a transmis Claudiu că-s nemulțumiți de mine. Ok, da, n-am dat gol în ultimele etape, dar când am fost titular, om de bază, iar echipa câștiga, era pe primele locuri, totul era bine, nu? E o perioadă mai grea pentru echipă, hai să dăm afară străinul cu unul dintre cele mai mari salarii.

„La Dinamo, am renunțat la două salarii, în vară, pentru a ajuta clubul. Nici azi nu am primit banii”

Ai bani de luat și de la Dinamo. Conform ultimului buletin al procedurii de insolvență, bucureștenii trebuie să-ți achite undeva la 12.000 de euro. Ce reprezintă acești bani?

La Dinamo a fost simplu. Când am retrogrdat, aveam patru salarii restanță. M-a sunat Zăvăleanu și m-a rugat să ajut echipa, să las de la mine. Am zis „Ok, nicio problemă, renunț la două salarii”. Totuși, am zis să fac contract. Altfel, eu aș putea să aștept și doi ani ca să primesc banii respectivi. Mi-au promis că, până la 31 decembrie 2022, îmi intră banii. Nu intraseră nici pe 31 ianuarie. Străinii care au fost înainte, Irobiso, Desire, mai mulți, nu le știu numele, au fost la FIFA și au câștigat, le-au plătit toate salariile. Eu, care am fost băiat bun, am lăsat de la mine, nu am primit banii. Am băgat memoriu, nu au fost corecți cu mine, am câștigat și aștept să-mi vină banii. Banii reprezintă două salarii restante. Dacă nu îmi intră banii, pot depune cerere de faliment.

Ți-au propus să rămâi și la Liga 2?

Da, m-a sunat Zăvăleanu după retrogradare. Mi-a propus să rămân. Totuși, cum să rămân când am restanțe? Vin să joc gratis în continuare? Mi-a făcut o propunere, mi-a trimis contract pentru Liga 2, totul frumos. Totuși, cu ce să fiu plătit? Aș fi continuat și în Liga 2, dar dacă aș fi avut certitudinea că primesc banii.

Ai plecat din lac în puț.

Da (n.r. – râde). De anul trecut, din aprilie, până acum, am primit trei salarii. Eu joc pe banii mei în România, joc gratis. Am fost corect, nu am făcut nicio cerere nimic, nici la UEFA, FIFA sau TAS, am lăsat din salarii de la mine, și la Dinamo, și la Petrolul. Trebuia să fiu și eu pervers la Ploiești, ăsta e singurul meu regret!

„Am pierdut 70.000 de euro la CFR Cluj”

Ai colaborat cu Răzvan Zăvăleanu și la CFR Cluj. Ai prins echipa în perioada de insolvență. Cum a fost?

Eu nu știam cine e Zăvăleanu, nu am avut contact cu el atunci. Cu Iuliu Mureșan m-am înțeles foarte bine și atunci, și la Dinamo. Și acum am o relație bună cu dânsul. El cu Miriuță m-au adus la echipă atunci. În ceea ce privește perioada CFR Cluj, am pierdut 70.000 de euro, adică șase luni de contract. Am lăsat de la mine și la CFR, și la Dinamo, și la Petrolul.

Ai ceva ce să-i reproșezi lui Zăvăleanu?

Am o relație bună și cu el. E caracter, dar și el, na, trebuie să-și facă treaba. A fost corect cu mine. Noi, liderii, eu, Matei, Filip, Torje am vorbit mult cu Zăvăleanu. Omul a fost corect, mi-a zis că nu sunt bani, că nu sunt prime. Doar acum, când trebuia să-mi plătească cele două salarii până la 31 decembrie nu s-a ținut de cuvânt. Aia e, asta e România. Clubul are datorii, nu are nici el ce să facă.

  • 5 echipe a bifat Marko Ivanovski în România: Astra Giurgiu, CFR Cluj, Dinamo București, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna.
Jurnalist sportiv din noiembrie 2021, fotbalul este omniprezent în viața lui Silvian Bădulescu, reporter special al ProSport, încă din copilărie. Una din ultimele generații care a bătut mingea pe maidan, cu visul de a deveni fotbalist în perioada junioratului și experiență la nivelul ligilor ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…