Party fără Alibec! Astra a „demolat” Concordia, la Chiajna, și a ajuns pe podiumul Ligii 1, la egalitate cu FCSB. Filmul serii, cu nocturna picată, un eurogol și un penalty repetat

Party fără Alibec! Astra a
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra Giurgiu s-a distrat cu Concordia Chiajna, 3-0, în meciul de debut al etapei a șasea din Liga 1 Betano, a rămas fără înfrângere în noul sezon și a urcat, cel puțin pentru moment, pe podiumul campionatului, la egalitate cu FCSB și la un punct în spatele CFR-ului. Silviu Balaure, Neluț Roșu și Julien Begue au marcat, după pauză, golurile unui succes frumos al echipei lui Marius Măldărășanu.

Fără Denis Alibec, suspendat după roșul încasat cu Dunărea Călărași, fostul mijlocaș rapidist s-a prezentat pe sinteticul de la Chiajna cu o formulă croită parcă pentru contraatac și calculele i-au ieșit. După o primă repriză în care Marcel Bârsan nu a arătat un penalty după un fault al lui Prepeliță la Neluț Roșu (27) și Llullaku (45+1) a ratat de puțin, lucrurile s-au pus în ordine în partea a doua.

Un gol de generic, un penalty repetat și un contraatac

Primul care a ieșit în evidență a fost Silviu Balaure. De pe loc, cu dreptul, în minutul 57, a găsit o execuție splendidă care l-a lăsat mască pe Caparco și a ușurat teribil misiunea coechipierilor săi. Deși nocturna a picat timp de zece minute, astralii nu au scăzut ritmul foarte bun, iar finalul a mai adus două goluri meritate. Mai întâi Marcel Bârsan a dictat penalty pentru un faul al lui Albu la Roșu, a decis repetarea execuției după ce mijlocașul a ratat și Caparco a ieșit prea mult din poartă, iar Neluț s-a asigurat că face 2-0 cu un șut aproape de vinclu. Cu două goluri avantaj, cu Concordia căzută fizic și psihic, a fost ușor pentru Begue, intrat în locul lui Buș, în prima repriză, să înscrie pe contraatac. Și nu a fost nevoie decât de o pasă a lui Balaure și de o finalizare elegantă, dar deviată de Caparco.

Chiajna – Astra s-a terminat 0-3, rezultat sinonim cu a doua victorie a sezonului pentru fosta campioană a României. Cu alte patru egaluri, giurgiuvenii au zece puncte și se cațără pe locul al treilea, la egalitate cu FCSB și la un punct sub CFR. Concordia rămâne cu șapte puncte, golaveraj 6-8 și arată că victoria de la Craiova, venită după un eurogol al lui Gorobsov, a fost mai mult un accident.

Concordia – Astra 0-3 (Balaure 57, N. Roșu pen. 80, Begue 82)

  • Concordia: Caparco – Gabi Matei (   Guessan 58), Albu, A. Marc, Bărboianu (P. Ivanovici 46) – Gorobsov, Prepeliță (Cristescu 84) – Grădinaru, Bawab, Panait – Batin
  • Rezerve: Costache, Fota, Deaconu, Leca
  • Astra: Lazar – Belu, Bejan, Erico, Radunovic – Mrzljak,   Biceanu (Moise 75) – Balaure,   Llullaku (V. Gheorghe 58), N. Roșu, – L. Buș (Begue 33)
  • Rezerve: Boroc, Cestor, Butean

Minutul 90+3: După alte două ocazii ratate de Valentin Gheorghe, arbitrul Marcel Bârsan fluieră pentru ultima dată și pune capăt chinului gazdelor. 3-0 pentru Astra, perfect meritat.


Minutul 82: GOOOOL ASTRA! Gazdele repun mingea în joc, Andrei Marc pierde mingea, Balaure pasează pentru Begue, iar francezul intrat în locul lui Laurențiu Buș face 3-0 cu o scăriță atinsă, din nou, de Caparco.


Minutul 80: GOOOOL ASTRA! Andrei Marc îl doboară în careu pe Neluț Roșu și îl obligă pe Marcel Bârsan să dicteze penalty. Bate Neluț Roșu, Caparco apără, dar asistentul cere repetarea execuției pentru că goalkeeper-ul italian a ieșit doi metri din poartă în momentul șutului.

Galben pentru Caparco, încă o încercare pentru Neluț Roșu. De data aceasta, mijlocașul nu mai bate pe centru și pune mingea aproape de vinclu, într-un unghi imposibil pentru Caparco, în ciuda faptului că portarul Chiajnei a ghicit colțul.


Minutul 75: Biceanu trage bine de la distanță, din vole, dar Caparco se întinde și respinge în corner.


Minutul 73: După câteva minute de întuneric, nocturna de la Chiajna și-a revenit și cei 22 de protagoniști și-au reluat locurile pe scenă.


Minutul 72: Au căzut generatoarele. Sunt din nou probleme cu nocturna de la Chiajna, care a cedat cu mai puțin de 20 de minute înainte de final. Jucătorii celor două echipe au mers la băncile de rezerve în așteptarea rezolvării problemei.


Minutul 58: Alte două schimbări. La oaspeți, Llullaku e înlocuit cu Valentin Gheorghe, iar Gabi Matei, accidentat, e schimbat cu Guessan.


Minutul 57: GOOOOL ASTRA! Și ce gol! Llullaku îl deschide pe Silviu Balaure, Gabi Matei stă prea departe de mijlocașul stânga al Astrei, acesta îl vede pe Caparco ieșit, șutează de pe loc și execuția sa intră în poartă, după ce lovește bara transversală.

Iar Balaure nu l-a uitat pe fostul coleg Alex Ioniță, căruia i-a dedicat frumoasa reușită.


Minutul 46: A început repriza a doua. La gazde, Bărboianu e înlocuit cu Petre Ivanovici, iar Panait trece fundaș dreapta pentru a-i face loc noului intrat în linia de trei din spatele lui Batin. Să fie asta schimbarea care deblochează jocul urât?


Minutul 45+2: Pauză, după 45 de minute în care ambele echipe au fost interesate mai mult de aspectul defensiv al jocului decât de partea ofensivă. 0-0 e un rezultat corect, cu toate că Astra a împins mai mult jocul spre poarta adversă.


Minutul 45+1: Ocazie Astra! Biceanu citește perfect demarcarea lui Llullaku, pasează pe un culoar mare, pe sus, dar reluarea albanezului, cu capul, din prima, se duce peste poarta lui Caparco.


Minutul 27: Penalty refuzat oaspeților. Radunovic centrează din stânga, Neluț Roșu reia pe lângă poartă, apoi e faultat în careu, dar arbitrul Marcel Bârsan nu arată punctul cu var.


21:00 A început meciul de la Chiajna.


20:40 Avem cele două echipe de start. Ionuț Badea nu surprinde cu nimic, iar Marius Măldărășanu l-a ales pe Laurențiu Buș drept înlocuitor pentru suspendatul Denis Alibec. Bine, sunt ceva șanse ca pe parcursul meciului să facă schimb de locuri cu albanezul Llullaku.


Concordia Chiajna și Astra Giurgiu deschid etapa a 6-a. Gazdele se clasează pe locul 4 cu 7 puncte, în timp ce Astra se situează pe poziția 6, cu același număr de puncte. În etapa precedentă cele două echipe nu au pierdut. Concordia a câștigat pe terenul lui U Craiova, 1-0, după o reușită superbă a lui Nicolas Gorobsov. De partea cealaltă, Astra a remizat, 1-1, împotriva Dunării Călărași, la Giurgiu.

Meciul de diseară se anunță unul spectaculos, după ce, în ultimele 3 din 4 partide directe, s-au marcat cel puțin 3 goluri.

Obsedantul 1-1

Astra Giugiu a reușit o performanță surprinzătoare în acest început de sezon. După prima etapă, când a câștigat meciul împotriva FCSB-ului, echipa lui Măldărășanu a înregistrat  4 rezultate consecutive de 1-1. Astra este singura echipă neânvinsă în campionat.

Concordia, fără victorie din 2013

Chiaja nu a avut șanse în ultimele dueluri directe cu Astra. Nu a mai reușit să câștige de 10 meciuri, timp în care a suferit 7 înfrângeri. Ultima victorie datează din 2013, când echipa era antrenată de Ionuț Chirilă.

Chiar dacă nu poate conta pe Alibec în acest meci, echipa antrenată de Marius Măldărășanu pornește cu un mic plus. A câștigat ultimele 5 meciuri de la Chiajna.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen