Pablo Cortacero, o nouă minciună! Nu a virat nici marți banii promiși pentru salarii: „Tactici folosite de «băieții deștepți» din anii ’90”

Pablo Cortacero, o nouă minciună! Nu a virat nici marți banii promiși pentru salarii: „Tactici folosite de «băieții deștepți» din anii '90”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Suporterii lui Dinamo cred că Pablo Cortacero încearcă să tragă de timp pentru a masca incapacitatea de plată a noii conduceri din Ștefan cel Mare. Reacția fanilor din programul DDB vine după ce spaniolul a promis într-un interviu din ProSport că va prezenta o scrisoare de garanție bancară de 19 milioane de euro.

ProSport a anunțat în exclusivitate că Dinamo este urmărită de perspectiva falimentului din cauza promisiunilor deșarte ale lui Pablo Cortacero. Spaniolul a rămas fără ajutorul fondului de investiții pe care se baza, dar spune că informațiile dezvăluite de ProSport sunt false.

Fanii-finanțatori din DDB au postat un comunicat prin care își exprimă îndoiala asupra celor declarate de Pablo Cortacero. Mai mult, fanii prezintă opinia unui avocat, care susține că garanția bancară de care vorbește spaniolul este un nonsens si din punct de vedere juridic, si din punct de vedere comercial.

Pablo Cortacero, o nouă minciună! Nu a virat nici marți banii promiși pentru salarii

„SCRISOAREA DE GARANȚIE BANCARĂ

Aveți dreptul să știți adevărul și noi avem obligația să vi-l spunem. Nu căutăm să decredibilizăm pe nimeni, dar la suporteri trebuie să ajungă informația corectă.

Avem încredere în discernământul dinamoviștilor care vor cântări toate informațiile apărute, le vor pune cap la cap și își vor forma o părere cât mai apropiată de realitate.

Să nu înțelegeți că nu ne dorim o rezolvare și o deblocare a situației financiare. Toți dinamoviștii își doresc acest lucru. În același timp trebuie să fim realiști și să trecem toate informațiile prin filtrul rațiunii.

Ce bine ar fi să apară banii și noii proprietari ai clubului să facă o mărire de capital de 10 milioane de euro!
Suntem primii care vom recunoaște că n-am avut încredere totală, încredere oarbă în promisiunile lor. Asta ar fi ultima problemă.

Astăzi erau așteptați niște bani pentru salariile jucătorilor.
Acționarul majoritar al lui Dinamo a transmis aseară că banii vor intra „săptămâna viitoare”.
Astăzi a adăugat că problema banilor va fi rezolvată până la sfârșitul săptămânii, dar nu prin apariția banilor, ci prin apariția unei scrisori de garanție bancară, prin care va fi acoperită o sumă 19 milioane de euro.
Apoi a afirmat că rezolvarea aceasta va veni în vreo 14-15 zile.

Să nu uitam ca si Negoita a respins o scrisoare de garantie bancara in tratativele cu Cortacero, inainte de a ceda clubul.
Apoi l-a cedat cand a vazut primii 200.000 de euro.

Nu toată lumea înțelege ce reprezintă și ce valoare are o scrisoare de garanție bancară. Pentru a ne lămuri cât mai bine, am stat de vorbă cu avocatul Mihail Marian, membru DDB Elite, membru al baroului București, specialist în management sportiv.

– Domnule avocat, ne puteți explica ce înseamnă o scrisoare de garanție bancară?
Sună destul de bine, mai ales că termenul „bancară” îi dă o greutate în plus.
– Scrisoarea de garantie bancara, asa cum ii spune si numele, e un instrument de garantie. El se foloseste pentru a garanta executarea unei obligatii, de cele mai multe ori, de plata a unui pret. O scrisoare de garantie bancara de X Euro nu inseamna ca cineva are X Euro in banca, ci ca banca ar fi dispusa, in limita a X Euro, sa acopere o eventuala neexecutare a unei obligatii.

– Cum poate fi ajutat clubul Dinamo printr-un astfel de document?
– Dinamo are nevoie acum de capital de lucru, pentru a-si plati datoriile vechi si pe cele curente, iar scrisoarea de garantie bancara pentru capital de lucru este un nonsens si din punct de vedere juridic, si din punct de vedere comercial.

– Vorbim de 19 milioane de euro. Dacă scrisoarea garantează această sumă nu e o veste bună?
– Să fluturi astfel de scrisori sau ale unor extrase de cont cu sume fabuloase, dar care nu sunt ale clublui, nu ajuta pe nimeni si seamana cu tacticile folosite de „baietii destepti” din anii ’90, in epoca acelor „investitori straini” care au lasat prapad in urma lor.

– Dar nu vorbim de un fals, ci de un document valid. Nu este de ajuns?
– Si daca e adevarata, nici nu spune nimic, nici nu ajuta la nimic. Daca, de exemplu, mai aveau sa ii dea lui Negoita bani pe actiuni, la asa ceva puteau sa foloseasca o scrisoare de garantie.

Avocatul Marian Mihail a absolvit în 2014 cursurile Johan Cruyff Institute din Barcelona.
A coordonat activitatea comisiilor jurisdictionale din cadrul Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, din 2016 pana in 2019, iar din 2011 pana in 2015 a fost agent de meciuri UEFA, activitate in care a colaborat cu mai multe academii ale cluburilor de prima liga din Europa”, scriu suporterii din cadrul DDB pe pagina de facebook.

Dinamo, ajutor financiar neașteptat! „ADPD” revine în prim-plan și se implică în activitatea clubului

Pe de altă parte, „Asociația Dinamoviști pentru Dinamo” revine în prim-plan și anunță că este gata să sprijine clubul cu impresionanta sumă de 40 de mii de euro. Suporterii spun că banii vor fi direcționați spre Academia roș-albilor.

„Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo a fost în ultima perioadă în contact direct cu conducerea clubului nostru, respectiv cu domnii Ioan Mărginean și Cornel Țălnar, pentru a identifica modul în care poate acorda sprijin în rezolvarea unora dintre problemele cu care se confruntă în acest moment Dinamo.

Întrucât Academia Dinamo trece printr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar, iar o funcționare normală cere efectuarea de urgență a mai multor reparații la Centrul de Copii și Juniori, conducerea ADPD nu rămâne indiferentă la problemele prezentate de domnul Ioan Mărginean (manager general) și a decis implicarea de îndată, pentru ca juniorii noștri să își poată desfășura antrenamentele în condiții optime.

După cum știți, de la lansarea oficială a ADPD, 500 de suporteri dinamoviști au cotizat și donat în contul Asociației o sumă destul de importantă de bani, respectiv 195.409 lei, bani care vor fi folosiți integral pentru rezolvarea problemelor de la Academia Dinamo. În zilele următoare va avea loc o întâlnire între conducerea clubului și reprezentanții ADPD pentru a stabili detaliile acestei colaborări. Vom reveni cu toate detaliile. Totul Pentru Dinamo!”, au transmis cei din ADPD pe contul oficial de facebook.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen