Omul care a readus FC Argeș în top! „La Pitești, fotbalul și atletismul de performanță vor avea stadioane dedicate, omologate pentru competiții internaționale!”

Redactor:
Bogdan Savin
  • Publicat:

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, se implică activ în dezvoltarea sportului din oraș. FC Argeș a revenit în Liga 1, echipa din Trivale având un parcurs excelent (locul 9, 36 de puncte, la doar unul distanță de play-off).

Un stadion de fotbal ce va putea găzdui inclusiv meciuri internaționale se va ridica la Pitești, cu ajutorul CNI, Compania Naţională de Investiţii. De asemenea, se va construi o arenă pentru competiții majore de atletism.

Viitorul stadion „Nicolae Dobrin”, încadrat în categoria UEFA 4, va avea suprafaţa terenului de joc mixtă, sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED, un muzeu al clubului cu spaţiu pentru trofee, dar și un magazin dedicat fanilor echipei FC Argeş. Costurile vor fi de circa 50 de milioane de euro.

FC Argeș, în etapa trecută, a învins Dinamo, scor 2-1, iar acum piteștenii și-au setat ca obiectiv calificarea în play-off-ul Ligii 1: „Aș vrea să îndrăznesc să spun că o văd pe FC Argeș în play-off. Trebuie să fim realiști, suntem o nou promovată, dorim play-off-ul, bineînțeles, dar vom vedea unde ne va duce sfârșitul acestui campionat”.

Omul care a readus FC Argeș în top! „La Pitești, fotbalul și atletismul de performanță vor avea stadioane dedicate, omologate pentru competiții internaționale!”

„La Pitești, fotbalul și atletismul de performanță vor avea stadioane dedicate, omologate pentru competiții internaționale!

Dacă în acest moment, în municipiul Pitești, sunt în desfășurare lucrările de construcție la obiectivul de investiții “Sală polivalentă” pentru competiții de handbal, baschet, tenis de masă, tenis de câmp, box și lupte, investiție finanțată de Compania Națională de Investiții, nici fotbalul și atletismul nu vor fi lăsate să se desfășoare în condiții mediocre.

Astfel, tot prin Compania Națională de Investiții, la Pitești se vor construi două noi obiective de investiții:

– stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfășura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene), având o capacitate de 15 000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtă (hibrid grass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED, care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al FC Argeș de 175 de mp. Printre dotări se vor regăsi: sală de forță de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare și inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora, foaier de primire cu garderobe și puncte comerciale, sală de antrenament multifuncțională, spații dedicate mass-media, loje destinate VIP, spații de alimentație publică, săli de conferință, birouri etc.

– stadionul nou de atletism ultramodern, omologat pentru competiții internaționale. Stadionul de atletism va fi dotat cu instalație de nocturnă, echipament de pistă ultramodern (block – start, garduri, cronometraj electronic), pistă alergare standard, tribune pentru spectatori parțial acoperite, vestiare cu grupuri sanitare și duș, spațiu de depozitare, birouri etc.

Pe lângă stadionul de atletism, în exteriorul stadionului de fotbal se va realiza încă o pistă de încălzire pentru sportivii care iau parte la competiții de atletism.
Prin realizarea acestor poiecte majore de infrastructură pentru sportul argeșean, orașul nostru s-ar impune precum un centru important pentru desfășurarea activităților sportive din imediata zonă a capitalei României!” se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Pitești în care se oferă detalii și despre noul stadion „Nicolae Dobrin”.

De ce vor fi stadioane separate pentru fotbal și atletism

Instituția condusă de Cristian Gentea explică în nouă puncte motivele:

„1. Pentru că există o uriașă oportunitate de finanțare prin bani atrași în municipiul Pitești de la Compania Națională de Investiții, bani care, dacă nu vor fi folosiți aici, vor fi direcționați spre alte orașe care doresc și așteaptă o asemenea posibilitate! Întreaga sumă de 30 de milioane de euro pentru construirea stadionului de fotbal reprezintă, deci, o finanțare din sursă externă, nerambursabilă, iar această investiție nu condiționează și nu exclude finanțarea altor proiecte importante pentru Pitești (sănătate, educație, infrastructură de orice tip). Singura cheltuială din bugetul local o reprezintă realizarea Studiului de fezabilitate al investiției.

2. Pentru că proiectul de investiții *Construire stadion „Nicolae Dobrin” – municipiul Pitești*, este inclus spre finanțare în Lista Sinteză a Companiei Naționale de Investiții și în Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Pitești 2014-2023.

3. Pentru că finanțarea de la Compania Națională de Investiții a unui stadion de fotbal ultramodern, european, aduce la pachet și finanțarea tot de la CNI a unui nou stadion de atletism, la standarde internaționale, cu tribune, cu vestiare și opt culoare circulare a câte 400 de m! Stadionul de atletism va fi construit în locul actualei piste de încălzire, va fi mult superior celui vechi, dotat ultramodern și omologat pentru competiții internaționale! Atleții vor beneficia, în plus, de pista de încălzire ce va fi construită în imediata vecinătate, între stadionul de atletism și cel de fotbal.

4. Pentru că nu vrem să oprim ani de zile competițiile de atletism, lucru care s-ar întâmpla dacă stadionul de fotbal și stadionul de atletism ar fi în același proiect! Piteștiul are o tradiție în atletism pe care o respectăm și cu care ne mândrim, avem campioni mondiali, organizăm Campionate Balcanice, ne dorim chiar înființarea unui Centru Olimpic de pregătire a juniorilor, deci trebuie să avem continuitate și condiții excepționale de antrenament și competiție!

5. Pentru că Președintele Federației Române de Atletism, Florian Florea, prezent la Pitești, în luna februarie, alături de Președintele Asociației Județene de Atletism, Liliana Mihăilescu, la discuțiile de informare și analiză privind finanțările Companiei Naționale de Investiții, s-au declarat de acord cu construcția a două stadioane diferite, apreciind că soluțiile prezentate ajută atletismul.

6. Pentru că un stadion mixt ar însemna oprirea activităților sportive și a competițiilor de atletism pentru cel puțin 2 ani! În condițiile construirii a două stadioane diferite, primul construit va fi cel pentru atletism, înainte de a începe demolarea vechiului stadion din Trivale.

7. Pentru că suntem în 2021 și nu putem să rămânem la modelul anilor 1990, un model sovietic de sală de sporturi, cu fotbal și pistă de atletism pentru activități de masă, ci pentru că ne dorim unul în stil englezesc, cu publicul aproape de teren! Spectacolul fotbalistic este impresionant atunci când tribunele sunt lângă dreptunghiul verde și empatia jucători – spectatori este completă.

8. Pentru că majoritatea noilor stadioane din lumea competițională fotbalistică națională și mondială sunt destinate fotbalului, pentru că ne dorim stadion ultramodern, exact ca în marile orașe! „Arena Națională”, ”Arcul de Trumf”, în construcție, ”Giulești”, în construcție, ”Steaua” din București, sau „Francisc von Neuman” din Arad,” Ion Oblemenco” din Craiova, ”Ilie Oană” din Ploiești, stadionul din Timișoara, în construcție, toate sunt stadioane etalon la care se aliniază și Piteștiul. Construirea stadionului “Nicolae Dobrin” ar aduce numeroase beneficii: vecinătatea Bucureștiului, a Aeroportului Otopeni, conduc spre găzduirea unor meciuri ale echipei naționale, respectiv spre găzduirea unor competiții internaționale; locurile de muncă nou create și beneficiile economice pe perioada investiției, dar și ulterior, prin turismul tematic în urma realizării noului stadion. În cadrul complexului, se vor putea organiza și numeroase alte competiții sportive – rugby, evenimente artistice: expoziții, concerte etc.

9. Pentru că promovarea echipei FC Argeș în Liga I și rezultatele bune ale formației, dar și interesul în creștere arătat de piteșteni și argeșeni pentru fotbal sunt motivații suplimentare pentru arhitectura viitorului stadion! Și, mai ales, pentru că istoria clubului din Trivale o cere! Campioana României din ’71-‘ 72 și ’78-‘ 79 și Nicolae Dobrin, ” Prințul din Trivale”, geniul, farmecul și bucuria jocului sunt reperele Piteștiului fotbalistic!”

Pe aceeași temă
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Cea mai bună actriţă din Franţa este din Dărmăneşti, Bacău. Românca Anamaria Vartolomei a devansat-o pe celebra Sophie Marceau
Cea mai bună actriţă din Franţa este din Dărmăneşti, Bacău. Românca Anamaria Vartolomei a devansat-o pe celebra Sophie Marceau
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum se cer 80 pentru el
După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum…
Prodanca i-a dat NUCLEARA lui Reghe! Block total înainte de divorţ
Prodanca i-a dat NUCLEARA lui Reghe! Block total înainte de divorţ
'Te bat de faci pe tine și te calc cu mașina!'- Ce s-a aflat despre polițistul care a spulberat-o pe Raisa
'Te bat de faci pe tine și te calc cu mașina!'- Ce s-a aflat despre polițistul care a spulberat-o pe…
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Accesoriu auto util la parcări, disponibil la Dedeman cu discount
Accesoriu auto util la parcări, disponibil la Dedeman cu discount
Asta nu s-a văzut la Pro TV! A rămas fără sutien, chiar în timpul probei la Survivor
Asta nu s-a văzut la Pro TV! A rămas fără sutien, chiar în timpul probei la Survivor
El va fi noul președinte al României! Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis? Nu se așteaptă nimeni
El va fi noul președinte al României! Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis? Nu se așteaptă nimeni
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele mai sexy femei
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele mai sexy femei
Bărbatul care şi-a obligat prietenul să îşi sape groapa, apoi l-a ucis pentru că îi violase fetiţa nu va fi cercetat pentru crimă. Decizia judecătorilor ruşi
Bărbatul care şi-a obligat prietenul să îşi sape groapa, apoi l-a ucis pentru că îi violase fetiţa nu va fi…
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Angela Merkel a primit o ofertă de job din New York. Secretarul general al ONU o doreşte în echipa sa
Angela Merkel a primit o ofertă de job din New York. Secretarul general al ONU o doreşte în echipa sa
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
Cazul Djokovici: Dezvăluiri de la faţa locului şi o întrebare fără răspuns
Cazul Djokovici: Dezvăluiri de la faţa locului şi o întrebare fără răspuns
Războiul bate la graniţa României. Anunţ fulger făcut aseara: Rusia va INVADA. SUA şi Franţa trimit trupe în România
Războiul bate la graniţa României. Anunţ fulger făcut aseara: Rusia va INVADA. SUA şi Franţa trimit trupe în România
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70 de ani
SUPEREXCLUSIVITATE. Anamaria Prodan îl pune la punct grav pe Laurențiu Reghecampf! Ce ne-a declarat cu câteva minute în urmă: ”Ai grijă, că trecutul te urmărește toată viața”
SUPEREXCLUSIVITATE. Anamaria Prodan îl pune la punct grav pe Laurențiu Reghecampf! Ce ne-a declarat cu câteva minute în urmă: ”Ai…
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la 66 de ani!
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la 66 de ani!