O mare glorie a Stelei se înclină în faţa lui Talpan: "Merită statuie! Îi mulţumesc în numele steliştilor". Viitor sumbru pentru FCSB: "Ciobanul de Gigi i-a ameninţat pe toţi. Lumea va pleca de lângă el"

6 iul 2019 6971 afişări Fotbal Intern
O mare glorie a Stelei se înclină în faţa lui Talpan: "Merită statuie! Îi mulţumesc în numele steliştilor". Viitor sumbru pentru FCSB: "Ciobanul de Gigi i-a ameninţat pe toţi. Lumea va pleca de lângă el"

Iosif Vigu (73 de ani), legendarul jucător al Stelei, se înclină în faţa lui Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei, după victoria în instanţă în faţa FCSB-ului. Astfel, palmaresul Stelei aparţie CSA-ului din 1947 până în 2003. Becali se poate îndrepta către curtea de apel.

Fostul fotbalist, care a îmbrăcat timp de 13 ani tricoul echipei din Ghencea îl aplaudă pe oficialul CSA şi spune că echipa lui Becali va rămâne cu tribunele goale: ”Să-l facem general pe Talpan. Merită statuie. Îi mulţumesc în numele tuturor steliştilor pentru tot ceea ce a făcut. A dus lupta asta de unul singur. Ciobanul de Gigi (n.r. – Gigi Becali, patronul FCSB) doar i-a ameţit pe toţi, are 2.000 de oameni în tribună la meciuri. Lumea va pleca de lângă el şi va veni lângă actuala Steaua”, a spus Iosif Vigu, pentru Libertatea.

Armata a solicitat instanţei recunoaşterea proprietăţii CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Victoria juristului Florin Talpan este sinonimă cu dezastrul pentru vicecampioana României. FC FCSB rămâne cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei trofee de Cupa României (2011, 2014, 2015) şi două Supercupe ale României (2006 şi 2013) - adică performanţele obţinute din 2004 până acum.

Până acum, CSA Steaua, reprezentată de juristul Talpan, a câştigat toate dosarele contra lui Becali şi FC FCSB. Cele mai importante sentinţe au fost cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă în decembrie 2014, care a anulat marca Steaua înregistrată de Gigi Becali, apoi cea a Curţii de Apel, din decembrie 2016, prin care lui Gigi Becali i se interzicea să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Toate contraatacurile iniţiate de Becali au eşuat: instanţele au respins definitiv cererea latifundiarului de a anula marca Steaua înregistrată de Armată şi solicitarea de a suspenda executarea sentinţei date de Curtea de Apel în decembrie 2016.

CSA Steaua şi-a reînfiinţat în 2017 secţia de fotbal, iar echipa a fost înscrisă în Liga a 4-a Bucureşti. Cu Marius Lăcătuş manager în această perioară, echipa şi-a ratat de fiecare dată obiectivul, acela de a câştiga campionatul şi de a promova în Liga a 3-a. Anul trecut s-a clasat pe locul 2, în spatele Rapidului, iar în acest an a terminat pe aceeaşi poziţie, în spatele celor de la Carmen.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.