"Nu am mai spus nimănui până acum!" Mititelu a clarificat situaţia sa financiară. Prin ce a trecut după ce a pierdut procesul cu Dragomir şi Sandu

6 dec 2017 15058 afişări Fotbal Intern
"Nu am mai spus nimănui până acum!" Mititelu a clarificat situaţia sa financiară. Prin ce a trecut după ce a pierdut procesul cu Dragomir şi Sandu

Adrian Mititelu a vorbit, într-un interviu acordat Fanatik, despre starea sa de după pierderea procesului cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, dar a clarificat şi situaţia sa financiară.

Omul de afaceri a dezvăluit că a rămas puternic din punct de vedere psihic, chiar dacă a pierdut procesul în care cerea despăgubiri foarte mari în cazul dezafilierii Universităţii Craiova: "A fost un şoc, pentru că nu mă aşteptam la o astfel de decizie. Aveam şi scenarii mai pesimiste, dar nu în acest mod. Astea sunt nişte aberaţii! Eu sunt un om foarte puternic şi nu am cum să mă sinucid. Pentru că ştiu că la final voi câştiga acest război! E doar o chestiune de timp. Asta este, de fapt: am pierdut timpul! Ei au scăpat datorită unei împrejurări fericite. Curtea Constituţională a scos anumite fapte de abuz. Dacă nu era acea hotărâre, altfel vorbeam acum. Dar nu e gata! Am început procesul în civil la Curtea Bucureşti, dar asta nu înseamnă că ei nu vor plăti pentru ce au făcut. Sandu, Dragomir şi ceilalţi nu mai pot răspunde penal, dar nu au fost absolviţi de răspundere civilă", a declarat Mititelu pentru Fanatik.

Mititelu a recunoscut că s-a întâlnit cu finanţatorul CS U Craiova, Mihai Rotaru, după ce a pirdut procesul: "Nu vă ascund că în luna iulie, disperat după ce am pierdut procesul, l-am sunat pe Rotaru şi m-am întâlnit cu el. Asta nu am spus la nimeni până acum. I-am zis între patru ochi şi i-am zis « Omule, lasă-mă în pace! Lasă-mi familia în pace! Nu mă mai bloca!» Mi-a promis că nu va mai continua litigiile, dar nu s-a ţinut de cuvânt deloc. Nu are scrupule. A pus umărul să mă distrugă, să bage în faliment Universitatea Craiova. De fapt şi pe înregistrările de şantaj sunt dovezi că spune treaba asta. Mi-a blocat patru ani de zile afacerile, efectiv banii, m-a făcut să sufăr foarte mult şi eu, şi familia mea. De patru ani Rotaru îmi blochează un teren intravilan de 500.000 de metri pătraţi".

Omul de afaceri a vorbit şi despre averea sa: "Nu ştiu cine zice treburile astea, dar nu e adevărat că sunt falit. Din punct de vedere patrimonial nu am fost niciodată falit. Eu am fost un personaj care am chivernisit banii, dar am avut însă parte de răutăţi, de oameni care mi-au blocat afaceri serioase. Şi nu lucruri simple, ci afaceri de circa 50 de milioane de euro. Asta pe lângă faptul că mi-au furat un club de fotbal în care am investit peste 20 de milioane de euro pe vremea când milionul chiar era milion.

Trei afaceri mi-au intrat în faliment, iar două dintre ele chiar erau importante din punct de vedere al patrimoniului. A trebuit să accept situaţia în care am ajuns. Am sperat totuşi că procesul penal se va termina cu un deznodământ fericit, să recuperez măcar o parte din bani, dar ştiţi foarte bine că nu a fost să fie. Am început uşor, uşor să încerc să mă deblochez. Mai au copiii nişte bunuri, nişte imobile, am mai vândut din ele".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.