„Noul Pintilii” a plecat de la FCSB, dar are ambiții mari: „Pot să îl depășesc!”. Așteaptă un mesaj de la Laurențiu Reghecampf și ce spune despre patronul Gigi Becali | INTERVIU EXCLUSIV

„Noul Pintilii” a plecat de la FCSB, dar are ambiții mari: „Pot să îl depășesc!”. Așteaptă un mesaj de la Laurențiu Reghecampf și ce spune despre patronul Gigi Becali | INTERVIU EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gabriel Simion, mijlocașul defensiv în vârstă de 24 de ani, s-a despărțit în această vară de FCSB și speră să plece din nou în străinătate, după ce în sezonul trecut a fost împrumutat la Aris Limassol, în Cipru.

Fotbalistul comparat cu Mihai Pintilii, fostul căpitan al roș-albaștrilor, aparținea de FCSB de aproape zece ani, dar a fost mai mult împrumutat la Academica Clinceni, Daco-Getica, Dunărea Călărași, Astra și Aris Limassol. În această vară, a revenit la FCSB, însă a primit vestea că nu i se va mai prelungi contractul.

24 de meciuri a jucat Gabriel Simion pentru Aris Limassol, în sezonul trecut al primei ligi din Cipru, după ce, cu un sezon în urmă, a apărut în 19 partide din campionat în tricoul lui FCSB.

„Noul Pintilii” a plecat de la FCSB, dar are ambiții mari: „Pot să îl depășesc!”. Așteaptă un mesaj de la Laurențiu Reghecampf și ce spune despre patronul Gigi Becali | INTERVIU EXCLUSIV

După despărțirea de FCSB, Gabi Simion a oferit în exclusivitate un interviu amplu pentru ProSport, în care a povestit cum a fost experiența la gruparea patronată de către Gigi Becali și nu numai.

– Bună, Gabi! Ce faci? Cum e în vacanță?
– Bună! Sunt bine. Acum am puțină vacanță. M-am antrenat cu Steaua (n.r. FCSB) până acum și acum sunt în vacanță, câteva zile, pe la Călărași, la părinți. Am aflat cam acum o săptămână că o să rămân fără echipă. Tot m-am antrenat cu ei o săptămână, în total cam trei săptămâni, și după nu am mai mers la antrenamente, pentru că își pregăteau și ei meciurile amicale, își pregăteau și ei începerea campionatului. Am făcut separat cu foștii antrenori de prin academie. Mă antrenez în fiecare zi, nu stau degeaba.

– Ai aparținut de FCSB o bună perioadă de timp, ai fost împrumutat la Academica Clinceni, Daco-Getica, Dunărea Călărași, Astra și Aris Limassol, în Cipru. Cum a fost pentru tine toată perioada în care ai fost împrumutat. A fost o frustrare că nu ai jucat la FCSB?
– Eu am contract cu Steaua (n.r. FCSB) de la 16 ani, sunt de la 15 la ei. Am tot fost împrumutat, da, mi-au prins foarte bine împrumuturile, începând cu Clinceni, jucând în Liga 2. Până să merg la Clinceni, mă antrenam mereu cu echipa mare și am jucat și în Liga 3, pentru echipa a doua. După, am mers la Clinceni, am jucat un retur bun. După, am mers la Daco-Getica, acolo am și debutat în Liga 1. Nu am jucat foarte multe meciuri, vreo 11, dar a fost un an ok. După, am mers la Călărași unde am jucat aproape toate meciurile și am prins cât de cât și o mică experiență în Liga 1. După aceea, am mers la Astra, care cred că a fost cel mai reușit an al meu în România, în Liga 1, și din punct de vedere fotbalistic, și al clasamentului, al grupului, tot. Totul a fost perfect. Dacă aveam drept să jucăm și în Europa, cred că era un an perfect. După aceea m-am întors la Steaua (n.r. FCSB), am început să joc, am jucat 15 meciuri legate și după am început să pierd echipa, nu știu de ce, nu mai contează. A fost un an bun și aici.

Încântat de experiența din Cipru

– Cum a fost experiența din Cipru?
– După aceea, am plecat în Cipru. Cred că ăsta a fost cel mai bun an al meu. Am jucat 25 de meciuri cu o echipă nou-promovată pe care am calificat-o în Conference League pentru prima oară în istoria echipei. Cel mai bun loc, de când s-a înființat echipa, a fost locul 6 în clasament, iar noi am terminat pe locul 4. Cipru este un campionat foarte bun, cu un stil de joc mai dur, mai puternic și cred că mi-a prins foarte bine, pe stilul meu. Am avut un an foarte bun și acum aștept ceva și mai bun, tot în afară, nu aș mai vrea în România, dar nu pot ceva în afară, de ce nu?, să rămân în campionatul nostru.

– Nu ți-a fost prea cald în Cipru?
– Când am mers, da. Sunt aceleași grade ca la noi, 30 și un pic, dar se simt ca și cum ar fi 40 și un pic, este umiditatea foarte mare. Eu am stat câteva zile în Cipru, după am plecat în Polonia, în cantonament. Când ne-am întors de acolo, în primul amical, în minutul 10-15 simțeam că mă sufoc, nu mai putea, era foarte cald. După, m-am obișnuit ușor-ușor cu căldura, cu tot. Oamenii sunt super, am fost primit foarte bine, am mai fost cu un român acolo, cu Mihai Răduț. A fost totul foarte bine, un an excelent din orice punct de vedere, și al fotbalului, dar și al vieții, o viață liniștită în Cipru.

– Te-ai întoarce acolo?
– Da, de ce nu? Aș reveni în Cipru. Fotbalul chiar este ok, viața e liniștită, fără stres, fără probleme. Unii zic că dacă stai în Cipru, stai toată ziua la plajă. Nu e chiar așa. Eu, de exemplu, aveam piscină la bloc și nu profitam de ea, cum ar profita alții, pentru că pe mine soarele mă obosește foarte tare și a doua zi la antrenament nu mai eram în putere.

Sursă foto: Instagram Gabriel Simion
Sursă foto: Instagram Gabriel Simion

Problema postului la FCSB și comparația cu Mihai Pintilii

– Ca mijlocaș defensiv era dificil să îl înlocuiești pe Mihai Pintilii cât era în activitate. Tu ai fost folosit și ca fundaș central. Tu unde te simți mai bine?
– În perioada în care eram eu la echipa mare, la 16 ani, da, erau și Bourceanu, și Pintilii, era foarte greu, dar atunci pentru mine a fost o experiență frumoasă, antrenându-mă cu ei, învățând de la ei, stând pe lângă ei, am și eu relație foarte bună cu ei. Cel mai bine mă simt mijlocaș central, clar. Am jucat și fundaș central și fundaș dreapta la nevoie, dar cel mai bine mă simt mijlocaș central.

– Crezi că faptul că ai fost folosit pe postul de fundaș central a fost un motiv pentru care nu ai reușit să te impui?
– Nu, nu cred că ăsta este motivul. Am jucat acolo doar la nevoie. Eu cred că atât timp cât am jucat pe postul de mijlocaș central am făcut-o foarte bine. Mai departe, nu mai vreau să mai vorbesc, nu contează alte detalii.

– Bogdan Andone, fostul tău antrenor de la FCSB, chiar spunea că te asemeni cu Mihai Pintilii.
– Da, mai mulți au spus. Avem un stil de joc asemănător, agresiv, pasăm amândoi foarte bine, ne cam asemănăm și la fizionomie (n.r. râde), probabil de aia.

Gabriel Bogdan Simion discuta cu Mihai Pintilii in meciul de fotbal dintre FCSB si AFC Hermannstadt, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 26 octombrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Nu a avut probleme cu Gigi Becali

– Chiar și patronul Gigi Becali te lăudase la un moment dat, spunea că ești peste Ovidiu Popescu. Cum ai primit declarațiile astea?
– Am văzut declarațiile dânsului. Eu mi-am văzut în continuare de treabă, am muncit la antrenament cum muncesc de fiecare dată și nu m-au mișcat foarte tare, pentru că dânsul, știți cum e, vorbește despre toată lumea de bine.

– Cum a fost colaborarea cu Gigi Becali?
– Eu nu am avut niciodată probleme cu dânsul. Am avut o colaborare foarte bună, este un om foarte de treabă, ajută mult echipa. E un om sufletist care ajută și oamenii, după cum știți. Nu am vorbit personal, dânsul vine foarte rar la bază și nu prea vorbește personal, vorbește cu grupul, dar și așa foarte rar.

– Tu faci parte din categoria fotbaliștilor care nu ies în evidență cu lucruri extravagante…
– Sunt un băiat liniștit, chiar nu îmi plac cluburile. Poate doar să ies așa la o masă cu prietenii, cu prietena. Mașinile îmi plac, dar deocamdată nu vreau să investesc în așa ceva.Nici nu am jucat foarte mult ca să fac atât de mulți bani încât să îmi permit mașini și să mă laud, dar chiar nu sunt genul să mă laud. Chiar dacă am, îmi văd de treaba mea, nu vreau să mă laud, pentru că sunt foarte mulți oameni care nu au și nu vreau să apar eu… Sunt destul de modest. Toți oamenii cu care am lucrat m-au apreciat datorită caracterului meu. La antrenament, muncesc până la ultima putere a mea, îmi dau viața pe teren. M-am simțit mereu apreciat peste tot pe unde am fost.

– Pentru că ai adus tu vorba despre asta, dacă ai fi milionar, în ce ai investi?
– Cred că în ziua de azi, din câte văd, în imobiliare cred. Deocamdată, piața este foarte crescută din ce am văzut. Chiar am vrut să investesc într-un imobil, dar mai aștept. Dacă plec din țară, decât să stea degeaba 2-3 ani, mai bine mai stau și mai strâng.

Așteaptă oferta de la Laurențiu Reghecampf

– Laurențiu Reghecampf te-a debutat la FCSB în Cupa Ligii. Rămâne antrenorul care ți-a impactat cel mai mult cariera?
– Cu dânsul am fost în primul cantonament la profesioniști, a fost cred că printre cele mai grele cantonamente ale mele, fiind și la început, fiind mic ca fizic, ca tot, dar da, a avut un impact foarte mare, pentru că m-am dezvoltat foarte mult fizic. Și dânsul, da, m-a debutat în Cupa Ligii, la Botoșani. Am fost cu dânsul la echipa mare de la 16 ani. Am stat cam 2-3 de ani până să plec împrumut. Da, a avut un impact, să știi, chiar este un antrenor foarte bun, sever când trebuie, glumește când trebuie. Știe să își facă treaba foarte bine. Am văzut că este în Azerbaijan, joacă chiar contra echipei unde am fost eu în Cipru, Aris, și mă bucur pentru dânsul.

– Poate te ia și pe tine în Azerbaijan.
– Da, de ce nu? Nu am mai ținut legătura cu domnul Reghecampf, dar aș vrea, de ce nu?, să merg la echipa unde este dânsul.

– Spuneai că a fost cel mai dificil cantonament din cariera ta. Mă gândesc că este și „din vina” preparatorului fizic, Thomas Neubert.
– Da, doar că Tommy atunci nu era, plecase. Dar l-am prins la Steaua (n.r. FCSB), iarăși cele mai grele cantonamente, nu doar atunci. Tommy plecase, dar ei au rămas cu aceeași implementare, aceleași antrenamente, același ritm, tot. Este foarte bun. Ne-a chinuit, dar ne va ajuta pe viitor, sunt sigur.

– Ai lucrat cu mai mulți antrenori, tocmai pentru că ai fost împrumutat la atâtea echipe. Cine te-a impresionat? Cu cine ai păstrat legătura?
– Am mai vorbit și cu Dan Alexa, am avut o relație bună. Dânsul este un antrenor foarte bun. Ca domnul Reghe, mai sever în unele momente, dar este un om foarte bun. Cu domnul Bogdan Andone am păstrat legătura. Prin dânsul am ajuns în Cipru. El m-a propus la echipa respectivă. Un antrenor foarte bun, am avut un an foarte bun cu dânsul la Astra, am terminat pe locul 3. Iarăși, domnul Toni Petrea e un om foarte bun, un antrenor foarte bun, știe ce vrea, de aceea a și ajuns cu echipa pe locul 2 în fiecare an. Acum, le doresc să câștige campionatul, pentru că au echipă foarte bună, un staff foarte bun.

– Că tot ai adus vorba despre Toni Petrea, tu ce părere ai despre povestea asta, cine este adevăratul antrenor de la FCSB?
– Adevăratul antrenor este cine antrenează echipa, nu? Dânsul este non-stop cu echipa pe teren, dânsul pregătește totul, deci antrenorul este antrenor. (n.r. despre schimbări) Nu, nu am simțit presiuni, asta nu mă privește pe mine, nu pot să vorbesc eu despre schimbări. Schimbările se fac cum consideră antrenorul.

Toni Petrea alaturi de Gabriel Bogdan Simion in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 18 decembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Pentru el, FCSB este adevărata Steaua

– Dacă peste câțiva ani te-ar dori FCSB înapoi ai reveni sau ai rămas cu un gust amar?
– Nu, nu am rămas cu un gust amar. Sunt crescut de ei. Este echipa mea de suflet cu care țin, le doresc multă baftă, chiar am plecat trist. Și staff-ul a fost trist, dar așa a fost să fie. Mai aveam doi ani, nu s-a mai prelungit din mici motive și așa a fost să fie. Îmi pare rău, și lor le-a părut rău. Dar, da, m-aș întoarce la Steaua (n.r. FCSB).

– Am observat că tu continui să îi spui Steaua, nu știu ce părere vor avea cei din Liga 2 despre asta. Cum vezi tu scandalul ăsta?
– Nu știu, pentru mine este Steaua. Eu am prins și Steaua în Ghencea. Acum, e nebunia asta cu FCSB… Nu știu, pentru mine, clar, este Steaua echipa la care am jucat până acum. Mai multe, nu știu să vorbesc despre situația respectivă.

– Dar dacă ar veni o ofertă de la CSA Steaua?
– Nu cred că aș merge, pentru că e o singură echipă la care am jucat, Steaua, FCSB cum îi spuneți voi. Eu nu mă pot obișnui să îi spun FCSB, de aceea i-am spus Steaua pe tot parcursul interviului.

Ce urmează pentru Gabriel Simion după despărțirea de FCSB

– Ce urmează pentru tine acum, după despărțirea de FCSB?
– Mă antrenez și am tot vorbit cu diferiți oameni, aștept ceva oferte de prin străinătate. Ceva concret ce va veni o să iau în considerare. Au mai fost mici chestii, dar nu au fost luate în considerare. Fiind liber, nu vreau să mă grăbesc, să iau o decizie și după aceea să îmi pară rău. O să aștept să iau cea mai bună decizie pentru mine, nu neapărat ca bani, ci fotbalistic. Îmi doresc să merg la o echipă, să am continuitate doi-trei ani și să cresc.

– În România ai avut sau ai ceva discuții?
– Deocamdată, nu. Probabil, nici foarte multe echipe nu știu că am reziliat, pentru că nici Steaua (n.r. FCSB) nu a postat, nici eu nu am postat.

– Dar iei în considerare varianta de a rămâne în România?
– Prima oară, aș vrea în străinătate, dar normal că pot să rămân și în România foarte bine. Este un campionat bun.

– Când va mai câștiga FCSB un titlu?
– Au trecut foarte mulți ani, într-adevăr, dar eu sper să câștige în acest an. Mi-am dorit foarte mult să câștigăm când am jucat și eu. Am fost foarte aproape, ne-am încurcat… nu mai contează, din cauza terenului, din cauza unei greșeli personale, așa a fost să fie în meciul cu CFR de la Giurgiu. Am pierdut titlul la limită. Anul acesta, din nou, l-au pierdut la limită, pe niște greșeli personale. Chiar eram în Cipru și mă uitam la meciul cu Voluntari, mi-a părut foarte rău. Acum îmi doresc să câștige campionatul și chiar merită, pentru că am făcut pregătirea cu ei și am văzut ce pot și chiar merită.

Așteaptă convocarea la echipa națională

– La echipa națională când te vedem?
– Nu știu ce să spun. Am văzut meciurile echipei naționale, mi-a părut rău de rezultate. Eu îmi doresc cât mai curând. Sper să îmi găsesc o echipă și echipa respectivă să mă ajute să fac pasul la echipa națională. Poate Cipru nu a fost un campionat urmărit de domnul selecționer, dar unde vor merge sper să fiu urmărit și dacă merge sper să fiu convocat.

– Dacă te-ar suna acum selecționerul Edi Iordănescu și ți-ar cere să îi spui trei calități pentru care meriți să te convoace, ce i-ai spune?
– Am poziționare bună în teren, agresivitate, pasez bine, văd bine jocul, pasez între linii, verticalizez, pasez în față, schimbări de direcție foarte bune… Aceasta este fișa postului mijlocașului central defensiv.

– Poți să fii următorul Mihai Pintilii?
– Da, clar. De asta muncesc în fiecare zi, la antrenament, să progresez, să mă depășesc pe mine, dar să îl depășesc și pe Pintilii (n.r. râde).

Andreea Visu / Autor
Pasiunea pentru fotbal este o moștenire de familie, astfel că drumul către jurnalismul sportiv a venit natural. A intrat în presă în anul 2016, la IlfovSport. A început să scrie despre ligile inferioare și ușor-ușor a promovat la Revista IlfovSport, denumită ulterior 100% Sport. A lucrat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen