VIDEO | Primul interviu acordat de Lobonţ după ce a fost rechemat la naţională: "Am plăcerea de a mă antrena ca la 20 de ani!" "Pisica" se exprimă tot mai greu în limba română :)

3 oct 2017 18728 afişări Comentează şi tu Nationala
VIDEO | Primul interviu acordat de Lobonţ după ce a fost rechemat la naţională: "Am plăcerea de a mă antrena ca la 20 de ani!" "Pisica" se exprimă tot mai greu în limba română :)

Portarul Bogdan Lobonţ, convocat la echipa naţională după o pauză de patru ani, a declarat, marţi, că rolul său la formaţia AS Roma este de a ridica nivelul de pregătire şi atenţie în rândul coechipierilor, lucru pe care îl face şi la echipa naţională.

"Eu la Roma am un rol foarte bine definit şi ştiu foarte bine care este rolul meu în echipă. Cu toate că nu joc, rolul meu este de a ridica nivelul de pregătire şi de atenţie pe toată durata timpului pe care îl petrecem împreună la antrenamente şi după. Acest lucru vreau să fie înţeles şi aici. Cred că mister Contra a explicat foarte bine în toate declaraţiile pe care le-a dat, în legătură cu convocarea mea la echipa naţională", a afirmat Lobonţ pentru FRF TV.

Lobonţ nu crede că fotbaliştii români duc lipsă de valoare, ci de spirit de echipă: "În acest moment, la echipa naţională sunt mulţi jucători talentaţi care au calităţi extraordinare şi sunt şi jucători care vin din spate. Trebuie să lucrăm mai mult ca echipă, să avem aceleaşi principii, aceleaşi valori şi cu siguranţă toate acestea ne vor permite să creăm un mediu favorabil ca talentul acestor jucători să se transforme în leadership".

Portarul, care va împlini 40 de ani la începutul anului 2018, spune că nu există nicio diferenţa între prima şi această nouă convocare la echipa naţională: "De învăţat am tot timpul, nu numai din punct de vedere fotbalistic, ci din toate punctele de vedere. Pentru mine, fiecare zi este ca şi cum aş face primul pas, ca prima zi la şcoală. Legat de emoţiile trăite la prima acţiune a naţionalei, acum 20 de ani, şi momentele pe care le-am trăit ieri, emoţiile sunt aceleaşi. Când am venit, eram nerăbdător să ajung la Mogoşoaia, să îmi cunosc colegii, să ne cunoaştem cu adevărat, din toate punctele de vedere. Să ne cunoaştem emoţiile fiecăruia, pentru că aşa ne putem exprima calităţile cât mai bine, în teren".

Lobonţ spune că este motivat în continuare, în ciuda vârstei, şi crede că experienţa de la AS Roma îl va ajuta în cazul în care va decide să devină antrenor: "Am, la aproape 40 de ani, dorinţa şi plăcerea de a mă antrena ca la 20. Am această mare oportunitate să lucrez pentru o societate importantă cum este AS Roma, unde sunt oameni şi jucători de calitate şi îmi permit să învăţ lucruri noi în fiecare zi. Dacă într-o zi o să decid acest pas de a mă face antrenor, cu siguranţă o să mă ajute".

În final, Lobonţ a mărturisit că îi place să i se zică "Pisica" şi a dezvăluit de unde vine această poreclă: "În 2006, când am ajuns la Fiorentina, director sportiv era Pantaleo Corvino. La conferinţa de presă când m-a prezentat, l-au întrebat jurnaliştii cum mă caracterizează. Iar e la spus un singur cuvânt: «pisică». Au început toţi să îmi spună «Pisica». Era o poreclă care mă fascina, mă entuziasma. Încet-încet, am început să studiez pisica, să văd care sunt calităţile, comportamentul şi atitudinea unei pisici. Am încercat să îmi construiesc temperamentul în baza acestei porecle. Nu o văd ca pe o poreclă, că îmi place să îmi simt colegul... Aţi văzut cum face pisica cu şoarecele, se joacă cu el, îl lasă puţin, apoi iar îl prinde. E ca o joacă, dar am încercat să transform acest lucru cu coechipierii mei. Să ştiu când să îi bastonez şi când să îi las, cum face pisica cu şoarecele".

Bogdan Lobonţ a debutat la echipa naţională în 1998, într-un meci câştigat împotriva selecţionatei din Liechtenstein, cu scorul de 7-0, în preliminariile Campionatului European din 2000. De atunci, a adunat 85 de selecţii la prima reprezentativă, inclusiv trei prezenţe la Euro 2008. Ultima oară, a apărat în 2013, în meciul pierdut cu Grecia, scor 3-1, în prima manşă a barajului de accedere la Campionatul Mondial din Brazilia 2014.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.