Verdictul lui Panduru pentru postul deficitar din naţionala României: "A intrat atât de liniştit încât a găsit acea soluţie excepţională"

26 mar 2018 5328 afişări Nationala
Verdictul lui Panduru pentru postul deficitar din naţionala României: "A intrat atât de liniştit încât a găsit acea soluţie excepţională"

Naţionala României a început cu o victorie anul în care va avea loc prima ediţie a Ligii Naţiunilor. În Israel, tricolorii s-au impus cu 2-1, faţa jocului fiind schimbată de Cosmin Contra în a doua repriză, odată cu introducerea lui George Ţucudean, Alex Mitriţă, Alex Chipciu şi Nicolae Stanciu. Iar inspiraţia selecţionerului a fost observată şi de Basarab Panduru, care a identificat posibilul titular din atac.

Tricolorii au întors scorul la Netanya prin golurile lui Nicolae Stanciu şi George Ţucudean. Dacă în privinţa primului jucător nu sunt dubii în privinţa titularizării la începutul Ligii Naţiunilor, postul din atac încă îi dă bătăi de cap lui Contra, naţionala marcând foarte puţin inclusiv în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia.

Totuşi, Panduru susţine că Ţucudean ar fi o variantă bună, în orice caz mult mai bună decât Florin Andone, care nu traversează cea mai bună perioadă cu Deportivo La Coruna: "La Andone, mare parte din golurile pe care le marchează în Spania sunt: dai în portar, îţi vine mingea în cap şi se duce în poartă. Din prima nu dai gol, dă unul în bară, îţi vine ţine în cap, te-ai trezit cu ea şi intră în poartă, asta este.

Pe când,Ţucudean pare că s-a transformat de când a venit la CFR în jucătorul care, probabil că a şi înţeles, dintr-o ocazie dai un gol. La Viitorul şi-a permis, cel puţin la acel meci cu Iaşi, când are şapte ocazii cu portarul, după care dă patru goluri... pentru că avea 25 de ocazii. Deja, de când te-ai dus la CFR, ai o ocazie şi aia la o lovitură liberă, ceva... Golul ăsta nu e o invenţie a lui, el a intrat fără presiune, liniştit. Dacă mă cheamă, bine, dacă nu, nu... A intrat atât de liniştit încât a găsit acea soluţie excepţională. El a ales soluţia perfectă pentru momentul acela", a declarat Basarab Panduru la Telekom Sport.

3 selecţii şi 1 gol sunt cifrele lui Ţucudean la naţională.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.