Un mare talent riscă să se piardă. Comparat cu Thierry Henry, Raoul Baicu e considerat cel mai bun fotbalist din România la categoria lui de vârstă. De ce refuză să se mai antreneze cu actualul club

16 ian 2015 13357 afişări Comentează şi tu Nationala
Un mare talent riscă să se piardă. Comparat cu Thierry Henry, Raoul Baicu e considerat cel mai bun fotbalist din România la categoria lui de vârstă. De ce refuză să se mai antreneze cu actualul club 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7952/13769669/3/sus.jpg

Raoul Baicu va împlini în aprilie anul acesta 15 ani. La categoria lui de vârstă, specialiştii susţin că e printre cei mai buni fotbalişti din ţară, unii spun că e chiar cel mai bun. Anul trecut a debutat în echipa naţională U15 a României, în meciul cu Moldova câştigat la Galaţi cu scorul de 5-1. La pauză era 1-0, iar selecţionerul Gabi Manolache l-a aruncat în luptă pe Baicu la începutul reprizei a doua şi tânărul şi-a adus din plin contribuţia la majorarea scorului, oferind trei pase de gol colegilor săi.


De la minutul 1:41 poate fi văzut în acţiune Baicu (nr. 19) la meciul cu Moldova, scor 5-1

Tatăl jucătorului susţine că fiul său a fost legitimat fără acordul lui

Acum el e component de bază al naţionalei de juniori. Pentru vârsta lui, Raoul Baicu are talie, măsoară deja 1,82 m, şi are o tehnică în regim de viteză care l-a determinat pe Viorel Moldovan, pe atunci selecţioner la echipa naţională sub 21 de ani, să spună că Baicu îi aminteşte de Thierry Henry. Ca şi marele fotbalist francez, puştiul care e legitimat la Regal Sport Bucureşti, evoluează extremă stânga, e dreptaci, dar îşi foloseşte ambele picioare în manevrarea balonului pentru a-şi deruta adversarii.Aflat în continuare în atenţia selecţionerului Gabi Manolache, Raoul Baicu riscă să piardă meciul cu Italia, programat pentru luna martie. El nu s-a prezentat la începutul acestei luni la reunirea echipei Regal Sport.

Georgică Baicu, tatăl tânărului fotbalist a explicat pentru www.prosport.ro din ce motiv: „Nu vreau să mai joace la acest club pentru că antrenorul pe care îl are nu mi se pare că îl ajută să-şi îmbunătăţească calităţile. Pur şi simplu nu mai progresează cu el. Ordonă numai miuţe la antrenament. Înaintea jocurilor, nici încălzirea nu o face bine, dovada fiind faptul că fiul meu s-a accidentat în minutul cinci, întindere fibrilară. Sunt un caz fericit că faţă de alţi părinţi am o situaţie financiară bună şi mi-am permis să-i pun copilului meu doi antrenori suplimentari cu care să se pregătescă, atât din punct de vedere fizic, dar şi tehnico-tactic. În plus de aceste „meditaţii fotbalistice”, Raoul are pregătire suplimentară la limba engleză, deoarece, şi el ştie acest fapt, dacă nu aduce rezultate bune la învăţătură, nu-l mai las la fotbal. Dar sunt şi alţi copii foarte talentaţi acolo care riscă să se piardă”.

Georgică Baicu spune chiar că se află în litigiu cu clubul Regal: „Vreau să-l iau de acolo şi nu sunt lăsat. Nu s-a investit nimic în el. Au luat acum vreo doi ani o sută de copii de la Sportul Studenţesc, gratis, printre care şi copilul meu. Fiul meu a fost declarat cel mai bun jucător al finalei campionatului naţional de juniori D, în 2013, la ultimul joc în care a îmbrăcat tricoul Sportului Studentesc. A fost legitimat pe fals, nu au acceptul meu, nu au semnătura părinţilor. Am făcut cerere la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti pentru anularea legitimaţiei”.


Raoul era ridicat în slăvi de colegii lui la Sportul Studenţesc, când au devenit campioni naţionali

ProSport a luat legătura şi cu Mihai Badea, preşedintele de la Regal Sport Bucureşti, club care are un parteneriat cu Atletico Madrid. „Raoul Baicu e un jucător de mare interes. Avem acest litigiu de care se ocupă casa de avocatură cu care avem un parteneriat. Mai multe nu pot să vă spun prin telefon. Dar nu se poate să îţi iei copilul când ei chef şi să pleci. Există regulamente, vrem să le respectăm”, a spus Badea.

Selecţionerul U15: „Dacă copilul vrea să plece, e bine să se găsească o soluţie”

O părere obiectivă e cu siguranţă cea a selecţionerului U15, Gabi Manolache. ProSport a stat de vorbă cu dânsul: "Domnule, Raoul Baicu are calităţi în muşchi, acum să vedem ce are sus la mansardă. El e în primii 20 de copii din ţara asta la categoria lui de vârstă. Eu l-am testat la meciurile cu Moldova. În primul joc l-am introdus în repriza a doua şi a jucat foarte bine. În a doua partidă, l-am titularizat şi a fost singurul jucător care a evoluat tot meciul, tocmai pentru ca eu cred în el. El are calităţi foarte bune pentru fotbal, iar acum încercăm şi noi mai multe teste, să vedem cum reacţionează şi intelectual la anumite situaţii”.

Manoclache a aflat de la reporterul ProSport faptul că Raoul nu s-a mai prezentat la reunirea echipei de club. „Păcat că e în litigiu cu clubul, nu e treaba noastră, eu când convoc tinerii sun la club şi întreb de ei. Dacă e vreo situaţie de acest gen, mă consult şi eu cu cei de la FRF şi vedem dacă îi mai chemăm. Ştiţi, eu am o experienţă de peste 20 de ani. Eu i-am crescut pe Râpă şi Neagu care sunt acum la Steaua. Îi ştiu de când aveau 9-10 ani. Am văzut multe situaţii de-astea în care copilul vrea să plece şi nu e lăsat. Dacă el vrea să joace în altă parte, e bine să fie lăsat să plece pe cale amiabilă. Dacă s-a investit în el, să se plătească grila şi gata. Există regulamente, trebuie doar respectate”, a afirmat selecţionerul U15.   

Tânărul de numai 14 ani este destul de afectat de ceea ce i se întâmplă. Conform tatăului său, Raoul este stresat şi plânge spunând că actualul său club nu-i dă drumul pentru că visează să ia milioane de euro de pe urma lui, chiar dacă n-a plătit nimic atunci când l-a luat de la Sportul Studenţesc.

  
Mai jos, puteţi vedea şi plângerea penală pe care Raoul Baicu a făcut-o împotriva clubului său pentru uz de fals:

  

   

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.