Un jucător de culoare lângă Chivu şi Rădoi? "Vreau să joc pentru România"

4 feb 2010 19 afişări Nationala
Un jucător de culoare lângă Chivu şi Rădoi? "Vreau să joc pentru România" Primul român de culoare la naţională? "Vreau să joc pentru România"

Max Nicu ar putea avea încă un coleg naturalizat la naţională. Aşa cum dezvăluia ProSport în urmă cu doua zile, un fobalist de culoare face senzaţie la Empoli, în Serie B. Nicolau Manuel Dumitru Cardoso are tată român, mama braziliancă şi este născut în Suedia. Deşi a jucat pentru pentru naţionala Under 19 a Italiei, Cardosso spune că i-ar plăcea să joce pentru naţionala lui Răzvan Lucescu şi că aşteaptă un semn de la selecţioner.

"Sunt şi eu pe jumătate român, tatăl meu este român 100%, mi-ar plăcea. Dacă domnul Lucescu mă va suna şi mă va chema, voi răspunde afirmativ convocarii. Am jucat pentru naţionala de juniori a Italiei, însă nu cred că ma va impiedica acest lucru", a spus Nicolau Manuel Dumitru Carodoso pentru www.sport.ro.

Într-un interviu pentru un ziar din Empoli, Nicolau Manuel Dumitru Cardoso a explicat cum stă treaba cu originile sale: "Tatăl meu este român, naturalizat italian, mama mea e braziliancă, sunt născut în Suedia. Asta e!".

În martie 2009, Maximilian Nicu, nascut în Germania din părinţi romani, şi-a dobândit cetăţenia română şi dreptul de a juca pentru România

"Dumitru are trei cetăţenii: suedeză, italiană şi română. A jucat pentru Italia, dar asta pentru că doar italienii l-au solicitat. În România nu a fost niciodată, dar dacă l-ar fi urmărit cineva de la Bucureşti, ar fi vrut să joace pentru ţara de origine a tatălui său. Este un fotbalist atletic, un atacant foarte bun. Acum a jucat pentru echipa de juniori mari, la Viareggio Cup, dar la începutul anului a fost promovat în echipa mare a clubului Empoli. Vorbeşte şase limbi: suedeză, italiană, română, portugheză, franceză şi engleză", a declarat un apropiat al lui Dumitru

VEZI AICI cine ar putea fi viitorul coleg al lui Chivu, Radoi, Marica sau Max Nicu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.