"UEFA a tratat prost cazul incidentelor din România". 800 de fani nord-irlandezi sunt frustraţi de amânările repetate ale deciziei: au plătit deja pentru a veni la Bucureşti

28 oct 2014 2778 afişări Nationala
"UEFA a tratat prost cazul incidentelor din România". 800 de fani nord-irlandezi sunt frustraţi de amânările repetate ale deciziei: au plătit deja pentru a veni la Bucureşti

Fanii nord-irlandezi sunt frustraţi din cauza amânărilor repetate ale UEFA de a anunţa decizia în cazul incidentelor de la meciul România - Ungaria. 800 de fani britanici şi-au cumpărat biletele de avion.

Scandările cu tentă xenofobă de la meciul România - Ungaria, luptele între fanii români şi cei maghiari şi violenţele firmei de pază pot conta enorm în vederea viitorului meci al naţionalei, programat pe 14 noiembrie, cu Irlanda de Nord. UEFA decide vineri dacă la această partidă se va disputa cu porţile închise sau nu, asta după ce a amânat de două ori decizia, programată iniţial joia trecută, iar apoi luni, 27 octombrie.

Dacă suporterii români aşteaptă decizia cu o oarecare detaşare această decizie, fanii naţionalei Irlandei de Nord fac presiuni la forul european să decidă mai repede ce sancţiuni se iau. Îngrijorarea nord-irlandezilor vine de la faptul că mai mulţi fani şi-au rezervat zborul şi cazarea la Bucureşti pentru acea dată, iar o eventuală decizie negativă din partea UEFA ar însemna că aceştia pierd banii pe care i-au plătit deja. "Pot spune că pe aproximativ 800 de fani îi afectează în mod direct această decizie. Aceşti oameni au plătit deja cam 300 de lire sterline pentru cazare şi drum, şi e posibil ca aceşti bani să nu îi primească înapoi în cazul în care UEFA mai întârzie mult decizia. În plus, mai sunt alţii care ar dori să meargă dar sunt blocaţi de faptul că nu au siguranţa că pot intra pe stadion la ora meciului. Este clar că UEFA a tratat foarte prost acest moment. Noi vrem să ştim de ce au avut loc aceste amânări şi ce înseamnă aceste amânări. Lucrurile se mişcă greu şi asta  provoacă foarte multă frustrare şi anxietate în rândul fanilor nord-irlandezi", a spus Gary McAllister preşedintele Asociaţiei Suporterilor Nord-Irlandezi. 

Pot intra doar fanii oaspeţilor

În cazul în care UEFA decide ca meciul să se joace cu porţile închise, Federaţia Nord-Irlandeză de Fotbal vrea să facă o cerere la forul european pentru ca fanilor britanici să li se permită accesul pe stadion. Există şi un precedent care le-ar putea susţine cauza. În 2011, aceeaşi naţională urma să joace la Belgrad, contra Serbiei, dar terenul adversarilor a fost suspendat din cauza fanilor sârbi. La meciul precedent, disputat în Italia, aceştia s-au bătut cu forţele de ordine şi au aruncat mai multe torţe pe teren, motiv pentru care arbitrul partidei a oprit jocul după doar şapte minute. Iniţial, UEFA a decis ca sârbii să joace meciul cu Irlanda de Nord cu porţile închise, dar ulterior au acceptat cererea Federaţiei Nord-Irlandeze de Fotbal pentru a le permite accesul în stadion doar fanilor oaspeţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.