Trei întrebări la care Christoph Daum e obligat să răspundă după Rusia - România 1-0

15 nov 2016 18741 afişări Nationala
Trei întrebări la care Christoph Daum e obligat să răspundă după Rusia - România 1-0

România a continuat seria jocurilor neconvingătoare cu un amical disputat la Groznîi şi pierdut cu 1-0 în faţa Rusiei. Dincolo de rezultat a dezamăgit fotbalul prestat de echipa naţională, dar şi felul în care Christoph Daum a gândit desfăşurarea evenimentelor din teren. Antrenorul neamţ a folosit un prim ”11” care a provocat reacţii din partea microbiştilor din România, a adoptat din nou o tactică defensivă şi a terminat prin a trimite pe teren fotbaliştii tineri, de perspectivă, în ultimele secunde ale jocului. Astel, în lumina ultimelor evenimente, ProSport ridică în atenţia selecţionerului trei întrebări la care în mod normal românii trebuie să primească un răspuns limpede.

1. Cum explică faptul că selecţionează şi titularizează fotbalişti care nu sunt titulari la echipele de club?

În contextul în care refuză să explice public de ce neglijează fotbalişti cu cifre precum Vătăjelu, Tamaş sau Keşeru, Christoph Daum nu ezită în a chema şi titulariza în meciul cu Rusia doi fotbalişti care nu mai joacă la echipele lor de club. Experimentul ”Enache-fundaş dreapta” a eşuat complet la Steaua, acolo unde Laurenţiu Reghecampf a renunţat în a-l mai folosi pe jucătorul adus de la Astra. Tot pe flancul drept al naţionalei în meciul de la Groznîi s-a regăsit Dorin Rotariu, jucător pe care Ioan Andone l-a îndepărtat din prima echipa a lui Dinamo, locul 6 în Liga 1, după mai multe prestaţii neconvingătoare. 


2. Unde e acel ”fotbal deschis, ofensiv” promis în momentul în care şi-a pus semnătura pe contractul cu FRF?

Concepţia mea despre fotbal este următoarea: vom ataca întotdeauna, indiferent dacă mingea e la noi sau la adversar. Vrem să controlăm jocul, iar pentru asta trebuie să avem iniţiativă”, a fost declaraţia făcută de Daum în iulie 2016, atunci când şi-a pus semnătura pe contractul avantajos oferit de FRF. Declaraţia cu care a entuziasmat naivii nu şi-a găsit acoperire în practică niciodată, iar ultimele două meciuri au fost dovezi clare în acest sens. Contra Rusiei, o echipă mult sub nivelul Poloniei, România a început la fel de fricos ca la Bucureşti, nu şi-a propus să construiască, şi s-a bazat pe contraatacul ce ne era unică armă încă de pe vremea lui Victor Piţurcă.


3. De ce într-un meci amical a trimis pe teren fotbaliştii de perspectivă abia după 90 de minute?

Complet uimitor a fost şi discursul lui Daum de la finalul partidei, atunci când la microfonul DolceSport a anunţat faptul că ”sunt mulţumit pentru că am primit feedback de la jucătorii noi, am transmis clar un mesaj că ne gândim la nume noi”. Totul în condiţiile în care din primul ”11” doar Gicu Grozav a fost un fotbalist pe care Daum să nu-l mai fi văzut la lucru. Ceilalţi ”jucători noi”, Ţîru şi Nedelcu, au fost trimişi pe teren abia după expirarea celor 90 de minute regulamentare şi au apucat să joace doar câteva secunde.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.