Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice, face profilul viitorului selecţioner şi îşi prezintă varianta: "Ar fi un selecţioner excepţional. Luni voi prezenta concluziile Comisiei preşedintelui Burleanu!"

9 sep 2017 6013 afişări Nationala
Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice, face profilul viitorului selecţioner şi îşi prezintă varianta: "Ar fi un selecţioner excepţional. Luni voi prezenta concluziile Comisiei preşedintelui Burleanu!"
  • Directorul tehnic al FRF spune că se caută un selecţioner “român, cu echilibru, caracter şi o imagine extraordinară”.
  • Stoichiţă pare să-l susţină pe Hagi şi spune că acesta merită o nouă şansă, pentru că a avut ghinion în barajul cu Slovenia.

Comisia Tehnică, a cărui preşedinte este Mihai Stoichiţă, va prezenta luni variantele de selecţioneri lui Răzvan Burleanu. Cei 19 membri vor vota fiecare selecţionerul preferat. Stoichiţă explică profilul pe care îl caută. “Noi avem rol consultativ, putem să dăm un sfat. Apoi urmează ca preşedintele Burleanu să analizeze şi să înainteze Comitetului Executiv propunerile. Să fie un foarte bun antrenor, să aibă echilibru, caracter, dacă se poate şi rezultate şi o imagine extraordinară. Român, pentru că este un moment emoţional, dacă va fi să fie eu cred că potrivit pentru noi ar fi un român. Cu toate că eu am fost un selecţioner străin pe unde am fost”, a spus Stoichiţă la emisiunea Fotbal Look.

“Toate argumentele sunt în favoarea lui Hagi”

Stoichiţă a adus în discuţie numele lui Gică Hagi, pentru care şi-a expus şi argumentele, lăsând de înţeles că “Regele” este preferatul său, cu toate că acesta conduce un club în Liga I şi ar putea fi acuzat de conflict de interese. “Intrăm în chestii juridice şi nu mă pricep. Nu ştiu dacă este un conflict de interese. Hagi selecţioner cred că ar fi un antrenor excepţional. De ce? Am argumente. Doar ghinionul a făcut ca Hagi să nu câştige meciurile cu Slovenia, ascultaţi-mă ce vă spun! La vremea respectivă cred că am avut 20 de ocazii de gol în două meciuri. A fost un ghinion fantastic. Timpul a trecut şi Hagi are mult mai multă experienţă, mai mult har în a manageria o echipă de fotbal. Toate argumentele sunt în favoarea lui”, a opinat Stoichiţă la Look TV.

“Oricare dintre Contra şi Petrescu poate fi selecţioner”

Directorul tehnic al FRF a vorbit şi despre variantele Dan Petrescu şi Cosmin Contra. “Sunt nişte băieţi care reprezintă un fond de inteligenţă şi capacitate antrenorială în România, dar eu am rol consultativ. Eu pot să-mi spun părerile în faţa preşedintelui, dar nu iau deciziile. Oricare dintre aceşti antrenori şi mai sunt foarte mulţi în România, pot fi selecţioneri. Da, bineînţeles, poate fi şi un antrenor din Liga I. Depinde ce se va propune. Nu pot să ştiu, pentru că sunt 19 inşi care au drept de vot. Toţi sunt foşti mari internaţionali, foşti antrenori buni. Nu este hotărârea mea, este hotărârea Comisiei Tehnice. Eu doar o prezint”, a spus Stoichiţă.

“Ce i se întâmplă noului selecţioner în mass-media, dacă începe cu două eşecuri?”

Fostul selecţioner al Armeniei şi al statului Panama, Stoichiţă nu cred că varianta selecţionerului interimar este una viabilă deşi scoate în evidenţă şi riscul ca noul selecţioner să înceapă cu eşecuri mandatul. “Nu cred că este bună. Ştiu că s-a sugerat numele meu să asigur un interimat. Deşi m-am gândit la o situaţie în care vine un nou selecţioner şi datorită stării de fapt şi a timpului pierde meciurile acestea. Ce moral are omul acesta pentru viitor? Ce i se întâmplă lui în mass-media, dacă Doamne fereşte trăieşte un eşec-două?”, a declarat Stoichiţă la Look TV.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.