Și-a anunțat retragerea din echipa națională chiar înaintea meciului România – Suedia: „Vreau să petrec mai mult timp cu familia”

Și-a anunțat retragerea din echipa națională chiar înaintea meciului România - Suedia:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Atacantul Marcus Berg (33 de ani) și-a anunțat oficial retragerea din echipa națională a Suediei, chiar dacă și în prezent este un lider al nordicilor. Într-un interviu acordat pentru cotidianul Aftonbladet, Berg a spus că EURO 2020 va fi ultimul său turneu pentru echipa națională, dacă Suedia se va califica. Berg vrea să petreacă mai mult timp cu familia sa.

Marcus Berg e anunțat titular în meciul retur de la București, programat pentru vineri, dar aventura sa la echipa națională a intrat pe ultima sută. Atacantul legitimat la FC Krasnodar a spus că nu va mai juca pentru prima reprezentativă și în campania pentru CM 2022: „Nu mai am mult până la retragerea din echipa națională. Eu și colegii mei trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a participa la un nou turneu final. Vă spun cu mâna pe inima că va fi ultimul meu turneu final. Am o soție și trei copii acasă, trebuie să petrec mai mult timp cu ei.

Cariera unui fotbalist nu poate dura la infinit. A fost distractiv pentru o perioadă bună de timp, dar trebuie să acord timp și familiei. Soția mea încă nu știe că mă retrag din națională. Sunt sigur că mă va înțelege, mereu m-a sprijinit. Pe viitor o să privesc în urmă și o să fiu mândru de ce am realizat. Atât eu, cât și familia mea”, a spus Berg, conform sursei citate.

Marcus Berg și-a anunțat oficial retragerea din echipa națională a Suediei

Marcus Berg a dezvăluit și care este cea mai frumoasă amintire legată de naționala Suediei: „Participarea la Campionatul Mondial reprezintă cea mai frumoasă amintire de la națională. Să ajungi până în sferturile de finală e de-a dreptul incredibil (n.r la CM 2018)„, a încheiat Berg.

Marcus Berg a debutat în 2008 pentru naționala Suediei, într-un meci amical cu Turcia, încheiat 0-0. Până în prezent a adunat 75 de selecții în prima reprezentativă, reușind să marcheze 20 de goluri. Selecționerul care i-a oferit șansa debutului, în 2008, este actualul selecționer al Norvegiei, Lars Lagerbäck.

România – Suedia se joacă vineri, ora 21:45, pe Arena Națională, meciul fiind crucial pentru calificarea tricolorilor la EURO 2020. Elevii lui Cosmin Contra luptă cu suedezii pentru locul 2 al grupei, ce duce direct la turneul final. Acum, înaintea partidelor România – Suedia, Spania-România și Suedia-Insulele Feroe, avem patru variante pentru a ne câștiga locul la EURO 2020.

Calculele calificării României la EURO 2020

România-Suedia 1-0

Depășim cu 2 puncte Suedia în clasament înaintea ultimelor meciuri din grupă. La Madrid, ne trebuie o remiză, indiferent de scor, ca să ne detașăm la 3 puncte, pentru că suedezii vor învinge aproape sigur Insulele Feroe.

În clasamentul final, vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, criteriul de departajare fiind rezultatele directe, 1-0 la București și 1-2 la Stockholm, mergem mai departe datorită golului marcat în deplasare.

Batem Suedia la minimum 2 goluri diferență

Scenariul identic în prima parte celui de mai sus, în clasamentul final vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, iar la rezultate directe mergem mai departe cu victorie mai mare decât 2-1, cât au reușit nordicii pe teren propiu.

România-Suedia 2-1

Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1. Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă. Noi am avea +10, suedezii +8 și meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câștige la doar un gol diferență.

Dacă suedezii înving la 2 goluri diferență, suntem la egalitate și la golaverajul general. Se trece la criteriul numărului mai mare de goluri marcate în grupă. România și Suedia ar avea același număr de goluri, 19, înaintea ultimelor meciuri. Dacă ei înving 2-0, nouă ne trebuie 3-3 la Madrid.

Dacă rămânem la egalitate și în privința numărului de goluri marcate (ei înving 2-0 și noi facem 2-2), se trece la criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Și aici ar fi egalitate perfectă în acest scenariu, fiecare câte 12! Și egalitatea s-ar menține și la următoarele două criterii: număr de victorii în grupă, apoi număr de victorii în deplasare! Abia criteriul fair-play ne-ar departaja, probabil, dar acolo stăm prost, cu 18 puncte de penalizare acum, față de doar 11, cât au suedezii.

România-Suedia se termină egal

E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, șanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei și ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia-Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia-Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi și dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor.

Lotul României pentru dubla cu Suedia și Spania

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon), Florin Niță (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor)
  • Fundași: Vasile Mogoș (Cremonese), Romario Benzar (Lecce), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Ionuț Nedelcearu (FC UFA), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj) Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep)
  • Mijlocași: Ciprian Deac (CFR Cluj), Ianis Hagi (Genk), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Tudor Băluță (Brighton), Dan Nistor (Dinamo București), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Alexandru Mitriță (New York City FC), Florinel Coman (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading), Denis Alibec (Astra Giurgiu)

Lotul Suediei pentru meciul cu România de pe Arena Națională

Janne Andersson (57 de ani) a anunțat lotul cu care se va deplasa în România pentru duelul cu tricolorii, contând pentru calificarea la Campionatul European din 2020.

După ce a lipsit în tur, Victor Lindelof (25 de ani), fundașul lui Manchester United, va face parte din lotul pentru meciul de pe Arena Națională. Nu lipsesc nici vedetele Robin Olsen, Emil Forsberg sau Marcus Berg.

  • Portari: Robin Olsen (Cagliari), Karl-Johan Johnsson (FC Copenhaga), Robin Nordfeldt (Swansea)
  • Fundași: Pierre Bengtsson (FC Copenhaga), Marcus Danielson (Djurgardens), Pontus Jansson (Brentford), Riccardo Gagliolo (Parma), Andreas Granqvist (Helsinborgs), Filip Helander (Rangers), Mikael Lustig (Gent), Victor Lindelof (Manchester United)
  • Mijlocași: Albin Ekdal (Sampdoria), Sebastian Larsson (AIK Stockholm), Kristoffer Olsson (FC Krasnodar), Mattias Svanberg (Bologna), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Muamer Tankovic (Hammarby), Emil Forsberg (RB Leipzig), Dejan Kulusevski (Parma), Ken Sema (Udinese)
  • Atacanți: Marcus Berg (FC Krasnodar), Sebastian Andersson (Union Berlin), Alexander Isak (Real Sociedad), Robin Quaison (Mainz), John Guidetti (Alaves)
Nordicii pregătesc meciul cu „tricolorii” în Cipru

Naţionala Suediei a ajuns marţi, în Cipru, pentru un scurt stagiu de pregătire, înaintea meciului cu România din preliminariile EURO 2020.

Adversarii naționalei lui Contra vor sta în Cipru până joi și vor ajunge pe teritoriul României cu aproximativ 24 de ore înaintea partidei programate vineri pe Arena Naţională, de la ora 21:45.

România – Suedia e penultimul meci al „tricolorilor” în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, ultima partidă urmând a avea loc la data de 18 noiembrie, de la ora 21.45, la Madrid, împotriva Spaniei.

Un italian conduce la centru partida România-Suedia

Partida România-Suedia, programată vineri, 15 octombrie, începând cu 21:45, pe Arena Naţională, va fi arbitrată de o brigadă din Italia, condusă la centru de Daniele Orsato.

Acesta va fi ajutat de Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti, iar rezervă va fi Michael Fabbri. Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci acolo?
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci acolo?
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Una dintre cele mai frumoase femei din România a rupt tăcerea după ce s-ar fi despărţit de Prinţişorul Craiovei: Sunt fericită
Una dintre cele mai frumoase femei din România a rupt tăcerea după ce s-ar fi despărţit de Prinţişorul Craiovei: Sunt…
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
AJUTOR NESPERAT pentru Simona Halep. S-a întâmplat CHIAR ÎN ZIUA primului meci de la Miami
AJUTOR NESPERAT pentru Simona Halep. S-a întâmplat CHIAR ÎN ZIUA primului meci de la Miami
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Iubitul Arynei Sabalenka, fostul jucător de hochei Konstantin Koltsov, ucis la Miami - presă
Iubitul Arynei Sabalenka, fostul jucător de hochei Konstantin Koltsov, ucis la Miami - presă
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cu cine a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa. Imaginea cu tânăra sexy, noua ”mână dreaptă” a lui Paul Nicolau, face furori
Cu cine a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa. Imaginea cu tânăra sexy, noua ”mână dreaptă” a lui Paul Nicolau, face…