Roșu, galben. Nu albastru!** România – Uruguay 1-1! Stancu aduce remiza care ne dă speranțe pentru preliminariile CM 2014

Roșu, galben. Nu albastru!** România - Uruguay 1-1! Stancu aduce remiza care ne dă speranțe pentru preliminariile CM 2014
  • Publicat:
  • Actualizat:

În primul amical serios din nou an, naționala lui Pițurcă a arătat bine! Cu un început ezitant și încă având destul de multe lucruri de pus la punct, tricolorii au reușit să scoată o remiză în fața Uruguayului

Super-întâlnirea cu Suarez și Cavani a venit la scurt timp după o altă super-întâlnire, cea a publicului român cu stenogramele federale. Triști sau acriți, mulți au preferat să rămână în casă, la căldură, în loc să-i vadă mai de aproape pe unii dintre cei mai tari jucători din lume. E de înțeles!
Băieții lui Pițurcă au uitat de terenurile întunecate din Antalya și de Hojaamedov sau Annagurbanov – ei există și figurează în lotul Turkmenistanului – și s-au pregătit de niște adversari serioși. Prea serioși, avea să demonstereze Cavani, care, imediat după ce și-a legat șireturile, l-a făcut pe Tătărușanu să-și aducă aminte de ce nu-l suportă pe atacantul de la Napoli (3).

Marius Niculae a luat bara la țintă

Ținem de minge, dar nu o strecurăm mai deloc în careul lor. Ei joacă din maximum două atingeri, cu finețea tipică a sud-americanilor, și năvălesc în zona lui Tătărușanu. Suarez trimite în fața porțiii cu ajutorul involuntar al lui Chiricheș, dar killer-ul Cavani dă în bară din câțiva metri! Uite că mai are și ghinion pletosul! Imediat, la câteva minute după ce Marius Niculae a zguduit bara lui Muslera, celălalt goalkeeper stă să o comită. N-ar fi prima oară, dar acum ne salvează Victor Kassai, care închide ochii de parcă ar fi cu adevărat băiatul lui Bella de la FRF. Tătărușanu, mai relaxat ca oricând și fără Duckadam prin preajmă, mai încearcă o dată: degajare greșită, dar mingea trece cu noroc pe sub piciorul lui Cavani și ajunge la Latovlevici.

Torje se ajută singur

Numele uruguayenilor sunt rostite tot mai rar prin tribune, semn că ai noștri încep să câștige teren. Torje, omul care cerea sprijin, pare să se ajute singur. Nu din prima, când șutul său slab a trecut pe lângă, ci la a doua încercare. Centrare perfectă pentru Bogdan Stancu și suntem egalii campionilor din America de Sud! Ce mai contează că ei mângâie mingea cu exteriorul și Bourceanu al nostru dă pe lângă ea de curg lacrimi! Suntem egali sub fulgii de nea și așteptăm cu mai mult curaj să vină Ungaria, Turcia sau Olanda!


Min. 90+4 Final de meci! Egal de palmares obținut de trupa lui Pițurcă!

Min. 90+1 Torje încearcă să copieze execuția lui Cavani din minutul 2. Nu are aceeași precizie.

Min. 84 ii Stancu este și el avertizat

Min. 78 ii Godin primește cartonaș după o intrare asupra lui Stancu. În cădere, Stancu l-a acroșat pe Ledesa care se resimte serios.

Min. 78 Rios iese, locul său este luat de Ledesa.

Min. 75 Aceasta a fost ultima șansă pentru Mutu în acest meci. Este înlocuit cu Cristi Tănase.

Min. 75 Ocazie mare pentru Mutu: vole-ul acestuia trece milimetric pe lângă vinclul porții uruguayene.

Min. 72 Lugano trece pe lângă gol, arbitrii anulează faza pentru off-side.

Min. 72 ii Goian primește un cartonaș galben.

Min. 66 Stancu scapă in-extremis singur cu Muslera, dar nu reușește să plaseze balonul pe lângă portarul sud-american. Corner pentru tricolori, lovitură rămasă fără rezultat.

Min. 61 Găman a intrat în locul lui Latovlevici.

Min. 60 Cavani iese de pe teren. În locul său intră Abreu.

Min. 58 Forlan centrează în fața porții pentru Suarez, Tătărușanu iese și reține

Min. 50 GOOL România! Gabi Torje centrează impecabil, Stancu reia splendid cu capul

Min. 48 Gabi Torje trage puțin pe lângă poartă. Torje s-a infiltrat perfect printre stopperii adverși, Lazăr a pasat genial.

Min. 46 Fucile intră în locul lui Maxi Pereira la Uruguay.

Min. 46 Bourceanu, Lazăr, Ciprian Marica și Bogdan Stancu intră în repriza a doua. Neagu, Pintilii, Daniel Niculae și Marius Niculae au ieșit.


Min. 45 Final de primă repriză!

Min. 45 Pintilii trage din prima, din afara careului, pe lângă poarta adversă.

Min. 40 Caceres îl lasă singur cu portarul Stelei pe Forlan, vârful uruguayan reia din prima, mult peste.

Min. 37 Cavani pătrunde lejer prin întreaga defensivă, după un 1-2 cu Suarez, Tătărușanu iese și-l blochează. Arbitrul ne iartă de un penalty.

Min. 35 Cavani are o nouă șansă de gol. Tătărușanu reține.

Min. 25 Marius Niculae are cea mai mare ocazie a meciului pentru tricolori: lovește bara după o reluare în forță, spectaculoasă, din 11 metri.

Min. 21 Torje încearcă un șut plasat pe colțul scurt. Vole-ul nu prinde spațiul porții.

Min. 16 Luis Suarez centrează în fața porții, Chiricheș deviază și-l păcălește pe Tătărușanu, Cavani țintește doar bara.

Min. 11 Torje trage de departe, cu pământul, Muslera reține relativ ușor.

Min. 9 Mutu trage din vole, din afara careului, mult peste.

Min. 5 Mutu scapă singur în banda stângă, însă așteaptă prea mult momentul ideal și șutul său este blocat de fundași.

Min. 4 Daniel Niculae încearcă o pasă „săltată” peste apărarea sud-americanilor. Ținta era Mutu, dar din nou Lugano se opune.

Min. 2 GOOL Uruguay! La cealaltă poartă, Cavani are nevoie de doar o jumătate de ocazie și deschide scorul printr-un vole plasat pe colțul lung.

Min. 2 Daniel Niculae trage din afara careului. Șutul vârfului român se lovește de Lugano.

Min. 1 România are lovitura de start!


UPDATE 20:15 Victor Pițurcă va fi forțat să facă o modificare în echipa de start, după ce fundașul Constantin Grecu, de la „U” Cluj, s-a accidentat în timpul încălzirii. În locul acestuia, în echipa de start va intra stelistul Iasmin Latovlevici.

România: Tătărușanu – Papp, Chiricheș, Goian, LATOVLEVICI – Neagu, Pintilii – Torje, Mutu, Daniel Niculae – Marius Niculae

Uruguay: Muslera – Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres – A.Rios, Gargano, Ramirez – Forlan, Suarez, Cavani


Victor Pițurcă a ales „unsprezecele” de start pentru meciul contra celor de la Uruguay. Victor Pițurcă a decis în ultima clipă ca locul lui Bourceanu să fie luat de Neagu.

România: Tătărușanu – Papp, Chiricheș, Goian, Grecu – Neagu, Pintilii – Torje, Mutu, Daniel Niculae – Marius Niculae

Uruguay: Muslera – Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres – A.Rios, D. Perez, Ramirez – Forlan, Suarez, Cavani


Naționala României a avut ieri program închis. Antrenamentul de dimineață s-a ținut departe de ochii presei, iar singurul jucător care a vorbit a fost Mutu.

La 33 de ani, Mutu a ajuns veteranul naționalei. „Habar nu aveam că sunt cel mai bătrân jucător convocat! Am regăsit naționala cu mulți jucători tineri, dar care au calități și sper să crească și să reducă naționala acolo unde a fost, între primele 10-15 forțe ale lumii. Eu o să încerc să dau o mână de ajutor, dar pe viitor va fi treaba lor”, și-a început Mutu mărturisirea de la gsp.tv.

Atacantul Cesenei a abordat apoi un subiect delicat, cel al golgeterului all-time. „Aș minți să spun că nu contează să dobor recordul lui Hagi. Contează, dar nu este lucrul cel mai important. Oricum o să-l depășesc, că va fi în meciul cu Uruguay, că o să fie altul, oricum o să-l depășesc. E o realizare pentru mine pe moment, dar poate peste cinci-zece ani vine altul și mă depășește și pe mine. Pentru că așa este normal și așa se va întâmpla probabil”, a spus Mutu, care are 34 de reușite la națională, cu una mai puțin decât Hagi.

Spune că s-a schimbat
Mutu susține că în noua campanie de calificare rolul său la prima reprezentativă s-a schimbat. „Am avut multe discuții serioase cu domnul Pițurcă de-a lungul timpului. Dar acum am aldtă vârstă și o altă greutate în echipă, cred că rolul meu s-a și schimbat puțin. De aceea dânsul mi-a cerut mai mult sacrificiu și să încerc să îi ajut pe cei care vin din urmă pentru viitorul echipei naționale. Nu simt o presiune, este o responsabilitate mai mare care mă și bucură. Mai devreme sau mai târziu se va întâmpla ca un jucător să-mi ia locul. S-a întâmplat cu toți fotbaliștii, e ceva normal”, a spus Mutu.

„Briliantul” a vorbit și despre importanța meciului de azi: „E important pentru echipa națională și pentru fotbalul românesc, nu numai pentru mine. Jucăm cu o echipă care a câștigat Copa America și am văzut toți ce a făcut la Campionatul Mondial. Va fi un meci foarte dificil, valoric sunt clar peste noi, deci noi o să încercăm să scoatem un rezultat bun. Ei nu au numai individualități, au o echipă foarte bună. Noi sperăm să jucăm compact, să ne apărăm foarte bine și în același timp să atacăm cu mai mulți jucători decât de obicei. E important să le punem și noi probleme pentru că altfel meciul s-ar desfășura numai într-o direcție și nu cred că ne-ar conveni”, a conchis atacantul.


Cel mai mare regret al meu la echipa națională este că nu m-am calificat la un Campionat Mondial. Am doar europene și atât. Sper să reușesc acum, cu ultimul tren
Adrian Mutu, atacant România


INTERES
Fanii nu s-au îngrămădit nici ieri la casele de bilete

Interesul pentru meciul amical dintre România și Uruguay a fost ceva mai consistent ieri, dar nu fără să dea speranțe pentru un stadion măcar pe jumătate plin. Pe parcursul zilei nu s-au strâns mai mult de zece persoane în același timp la casele de bilete, ceea ce este un progres față de ziua precedentă, când în fața ghișeelor abia erau două-trei persoane. „Probabil că vor fi maximum 15.000 de spectatori. Nu se vor da bilete gratuite pentru că sunt deja fiscalizate și federația va pierde bani”, spune o sursă federală.

Dublă campioană mondială
Uruguay este una dintre cele mai titrate selecționate care a venit la București. Naționala celestă este dublă campioană mondială (1930 și 1950) și de 15 ori câștigătoare a Copei America (pe locul doi este Argentina, cu 14 titluri). Uruguay mai are în palmares trei locuri patru la Cupa Mondială, ultimul fiind reușit în Africa de Sud, 2010, unde Diego Forlan a primit „Balonul de Aur” decernat celui mai valoros jucător al competiției.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Poliția Locală poate da amendă pentru parcare?
Poliția Locală poate da amendă pentru parcare?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…