România – Spania. Reguli de acces pe Arena Națională! Program relungit la metrou în ziua meciului

România - Spania. Reguli de acces pe Arena Națională! Program relungit la metrou în ziua meciului
  • Publicat:
  • Actualizat:

România înfruntă Spania joi, de la ora 21:45, în preliminariile pentru EURO 2020. Iată care sunt regulile de acces pe Arena Națională, pentru partidă, conform site-ului FRF.

UPDATE | La solicitarea Federației Române de Fotbal, Ministerul Transporturilor și Metrorex au acceptat ca trenurile de metrou să circule, pe toate magistralele, după un program prelungit. „Joi, 5 septembrie 2019, trenurile vor circula, pe toate magistralele de metrou, după un program prelungit cu o oră și 30 de minute.

Astfel, ultimele trenuri de metrou vor pleca de la stațiile capăt de magistrală la ora 01:00 pe Magistrala 1, Magistrala 2 și Magistrala 3, respectiv la ora 01:45 pe Magistrala 4. Intervalul de circulație între trenuri va fi de aproximativ 10-12 minute”, se arată pe siteul FRF.


Pe toată durata zilei de joi, 5 septembrie, casieria din bulevardul Basarabia va deveni punct de informare pentru suporteri. Aceștia pot afla diferite informații sau pot, în cazul unor erori,  să preschimbe biletele pe care le dețin (pentru modificarea titularului sau a unor date incorecte). Punctul de informare va fi deschis între orele 12:00 și 21:45.

România – Spania: Reguli de acces pe Arena Națională

Porțile stadionului se vor deschide joi, începând cu ora 19:45. Înaintea jocului, în incinta complexului Arenei Naționale, FRF împreună cu sponsorii și partenerii săi vor organiza o zonă dedicată suporterilor, cu numeroase activități interactive și premii speciale. Accesul în Arena Fanilor va fi permis numai pe baza biletului de intrare la meci.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, organizatorul de jocuri sportive stabilește regulile de conduită în stadion și poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Obligațiile spectatorilor:
– Să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.
– Să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces și – după caz – actele de identitate; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
– Să nu cumpere bilete în scop de revânzare și să nu le vândă la suprapreț.
– Să nu introducă în incinta Arenei Naționale niciun fel de inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; sunt permise doar steagurile naționale ale celor două țări arborate pe suport din material plastic.
– Să nu introducă și să nu afișeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
– Să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în Arena Națională la meciul respectiv.
– Să nu pătrundă în incinta Arenei Naționale sub influența drogurilor și a substanțelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice.
– Să ocupe locul înscris pe bilet.
– Să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate de pe terasamentul exterior al Tribunei Est și al Peluzelor Nord și Sud, în zonele turnichetelor.
– Să nu escaladeze parapetul din beton care delimitează suprafața de joc, gardurile interioare de separare a sectoarelor și să nu se cațere pe balustrada care delimitează spațiul de joc de tribună.
– Să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forțelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.
– Să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.
– Să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.
– Să nu dețină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.
– Să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecționat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).
– Să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violență cauzatoare de suferințe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.
– Să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste. 
– Să nu folosească dispozitive cu LASER.
– Să nu își ascundă fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea.
– Să nu scrie, să nu deseneze pe pereții sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunțurile sau afișele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.
– Să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.
– Să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)
– Să nu distrugă, să nu degradeze scaunele sau alte elemente de mobilier.
– Să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
– Să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forțele de ordine.

În plus față de cele menționate anterior, sunt interzise în Arena Națională următoarele:
– tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus.
– arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
– dipozitive de șocuri electrice.
– orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.
– cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.
– aparate foto și camere de filmat profesionale.
– umbrele.
– vuvuzela.
– tobe cu ambele fețe închise; sunt permise numai tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.
– animale de companie.

România – Spania, joi, ora 21:45

Peste 50.000 de oameni vor asista la meciul din preliminarii. Se joacă cu casa închisă, iar suporterii echipei naționale speră să vadă un meci mare din partea favoriților. După primele patru etape, România ocupă locul 3 în Grupa F, cu șapte puncte. Spania este lider, cu 12 puncte. Suedia are de asemenea șapte puncte, dar are avantajul meciului direct. Pe 4 se află Norvegia, cu cinci puncte, urmată de Malta, cu trei lungimi. Insulele Feroe ocupă ultimul loc, cu zero puncte.

Lotul convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Spania și Malta

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 61/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0).

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 15/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 54/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 4/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 36/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár, 0/0), Alin Toșca (Gazișehir Gaziantep, 16/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 0/0).

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Anderlecht, 44/6), Răzvan Marin (Ajax, 17/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 31/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 4/0) Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 20/4), Ianis Hagi (Genk, 5/0), Alexandru Maxim (Mainz, 36/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda, 28/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0).

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 33/12), George Pușcaș (Reading, 8/4), Florin Andone (Brighton, 21/1).

Lotul convocat de Robert Moreno

Portari: David De Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Pau Lopez (AS Roma)

Fundași: Jose Gaya (Valencia CF), Jordi Alba (FC Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Mario Hermoso (Atletico Madrid), Unai Núñez (Athletic Bilbao), Sergio Ramos (Real Madrid), Diego Llorente (Real Sociedad), Jesus Navas (Sevilla FC)

Mijlocași: Dani Parejo (Valencia CF), Sergio Busquets (FC Barcelona), Thiago Alcantara (FC Bayern Munchen), Saul Niguez (Atletico Madrid), Rodrigo Hernández (Manchester City), Suso (AC Milan), Fabián Ruiz (SSC Napoli), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Ceballos (Arsenal)

Atacant: Rodrigo Moreno (Valencia CF), Paco Alcácer (Borussia Dortmund), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen