România ar putea organiza Campionatul Mondial din 2030! Anunţul premierului

2 nov 2018 6648 afişări Nationala
România ar putea organiza Campionatul Mondial din 2030! Anunţul premierului

România ar putea candida la organizarea Campionatului Mondial din 2030, la comun cu Bulgaria, Grecia şi Serbia. Informaţia a fost confirmată de premierul elen, Alexis Tsipras, care a spus că se discută acest proiect.

"Vom discuta posibilitatea ca cele 4 ţări să găzduiască împreună un eveniment sportiv major", a spus Tsipras, în cadrul reuniunii la nivel înalt Bulgaria-România-Grecia-Serbia-Israel. Omologul său bulgar, Boyko Borisov, a spus că este vorba despre Mondialul din 2030.

Pentru turneul final din 2030 s-au înscris deja ţările Uruguay, Argentina şi Paraguay, care vor candida de asemenea la comun. În cursă ar mai putea intra, tot la comun, Algeria - Maroc - Tunisia, Coreea de Sud - Coreea de Nord - Japonia - China şi Anglia - Scoţia - Ţara Galilor - Irlanda de Nord - Irlanda.

Până la Cupa Mondială din 2030, România va fi una dintre ţările care vor găzdui meciuri la EURO 2020. Arena Naţională va găzdui patru partide, pe 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două meciuri la Bucureşti. Stadioanele stabilite pentru antrenamentele echipelor sunt Arcul de Triumf, Ghencea şi Giuleşti. După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, proiectele sunt în graficul stabilit, există finanţarea, astfel încât termenul de dare în folosinţă a celor trei noi stadioane a fost fixat pentru 31 martie 2020.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.