Restart!** Începe al treilea sezon al serialului cu Piți în rol principal și cu 22 de milioane de actori secundari! Să sperăm că nu și cu 11 figuranți

Restart!** Începe al treilea sezon al serialului cu Piți în rol principal și cu 22 de milioane de actori secundari! Să sperăm că nu și cu 11 figuranți
  • Publicat:
  • Actualizat:

După antrenamentele efectuate luni, marți și miercuri în țară, Victor Pițurcă pare să se fi hotărât cel puțin asupra formulei de start în meciul cu Luxemburg. Pentru cel cu Franța se anunță schimbări, selecționerul încercând o formulă mai tehnică pentru meciul de mâine și una preponderent atletică, marți, la București.

Față de victoria din jocul cu Bosnia, unul dintre cele mai reușite meciuri ale tricolorilor din ultimii ani, vor fi nu mai puțin de șapte modificări. Practic, doar Tătărușanu, Raț, Torje și Marica au supraviețuit schimbării de antrenor. În rest, din diferite motive, transformarea este mai mult decât radicală. Și nu se poate vorbi de un proces de întinerire a lotului sau despre reconstrucția mult clamată.

Primul „oficial”, primele suspiciuni: „Dosarul Astra”

Suspendarea lui Săpunaru îl propulsează titular pe Alexandru Mățel. Fotbalistul Astrei nu a fost deloc în atenția lui Răzvan Lucescu, el venind de altfel după o perioadă mai lungă în care a fost accidentat. Fostul selecționer a încercat la rândul său variante în flancul drept, Râpă constituind la amicalul cu Italia o surpriză plăcută. Acum, numele lui Mățel este în mijlocul unui scandal declanșat de președintele rapidist Dinu Gheorghe. Acesta a sugerat faptul că relațiile de afaceri dintre selecționerul Victor Pițurcă și patronul Astrei, Ioan Niculae, constituie principalul motiv al selecționării a doi fotbaliști de la o echipă ce se află în partea a doua a clasamentului. „Bărboianu și Găman, jucători care au fost luați de la Craiova cum au fost luați, au ajuns la Astra, nu? Credeți că e ceva întâmplător? 1,8 milioane de euro a costat toată afacerea”, e zvonul care circulă prin fotbalul românesc.

4-1-4-1, noul sistem

În afara lui Mățel, surprinzătoare sunt și revenirile în primul unsprezece ale unor fotbaliști ieșiți din circuitul naționalei de ceva vreme: Galamaz, Ovidiu Petre, Cociș și Gigel Bucur. Din punct de vedere tactic, România va juca într-un modul 4-1-4-1 care, în funcție de perioadele de joc, se poate transforma într-un 4-3-3, cu urcarea „aripilor” Torje și Gigel Bucur în sprijinul lui Marica, unic vârf împins.

Cu Fane Radu s-a insistat. Cu Sânmărtean, nu!

Comunicatul prin care FRF a făcut cunoscut faptul că Ștefan Radu a trebuit să declare iar forfait a alimentat mult speculațiile legate de tratamentul diferit aplicat în cazul lui Sânmărtean. „Dacă ar fi vrut cu adevărat să îl ia, Pițurcă l-ar fi chemat să îl vadă medicul naționalei și să știe exact ce are și în ce măsură poate să fie folosit sau nu”, spun contestarii selecției. De altfel, se aud deja voci care acuză faptul că se încearcă schimbarea politicii în felul cum e privită naționala: „Până acum, meciul cu Luxemburg era floare la ureche, acum din ce în ce mai mulți ne avertizează cât de grea este deplasarea asta”, spune un fost membru al staffului tehnic al naționalei.

Joacă cineva pentru Mutu și Tamaș?

Zvonul cum că Mutu și Tamaș ar putea fi reprimiți în cazul unei duble victorii, dar și mesajul subliminal transmis de Pițurcă, „Jucați și pentru ei!”, nu au fost foarte bine primite în rândul tricolorilor. De altfel, într-un dialog la distanță, Raț a părut foarte tăios când a fost întrebat dacă va intra pe teren și cu gândul la cei doi cheflii: „Eu joc pentru mine și pentru suporterii români”, a fost declarația liderului de selecții.

Înaintea partidei cu Franța, FRF va premia jucătorii cu peste 100 de selecții la naționala României. „Munteanu, Hagi, Popescu și Bölöni vor primi din partea FRF o medalie și o diplomă pentru ceea ce au făcut pentru echipa națională”, a spus Mircea Sandu.

Preliminarii CE 2012

GRUPA D
1. Franța 6 4 1 1 9-2 13
2. Belarus 7 3 3 1 6-2 12
3. Bosnia 6 3 1 2 8-7 10
4. România 6 2 2 2 8-6 8
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8
6. Luxemburg 7 0 1 6 1-13 1

Meciurile României
3.09.2010: România – Albania 1-1
7.09.2010 : Belarus – România 0-0
9.10.2010 : Franța – România 2-0
26.03.2011: Bosnia – România 2-1
29.03.2011 : România – Luxemburg 3-1
3.06.2011 : România – Bosnia 3-0

Meciurile următoare
2 septembrie:
LUXEMBURG – ROMÂNIA
(Pro TV, ora 20:30, în direct)
Belarus – Bosnia
(Digi Sport 2, ora 23:15, premieră)
Albania – Franța
(Digi Sport 1, ora 22:00, în direct)
6 septembrie:
România – Franța
(TVR 1, ora 21:30, în direct)
Luxemburg – Albania
Bosnia – Belarus
(Digi Sport 1, ora 21:15, în direct)

Banderola, ultima bătălie

În ciuda încercării de minimalizare a problemei căpitanului, tricolorii vorbesc între ei pe această temă. Raț și Marica pretind în egală măsură să aibă această onoare și fac o miză din asta, cu atât mai mult cu cât ei au fost și coechipieri la Șahtior, tachinându-se, mai în glumă, mai în serios, pe diverse teme. Se poate vorbi despre un duel asemănător cu cel dintre Mutu și Chivu, orgoliul jucând un rol foarte important. De altfel, încă din mandatul lui Lucescu junior, pe fondul retragerilor lui Rădoi și Chivu, au apărut zvonuri, alimentate chiar de tatăl fotbalistului, cum că și Raț s-ar putea retrage.

Emoții cu Benzema

Nu doar românii se confruntă cu probleme de lot! Karim Benzema, cel pe care Victor Pițurcă îl consideră principala amenințare pentru poarta tricolorilor, i-a făcut pe oamenii din stafful Franței să intre în alertă la ultimul antrenament de ieri. Atacantul lui Real Madrid s-a lovit la glezna stângă și a părăsit imediat ședința de pregătire. Francezii susțin însă că accidentarea vedetei lor nu este una serioasă și că fotbalistul va putea juca atât cu Albania, cât și cu România.

Torje e deja celebru!

Tricolorii au decolat ieri după-amiază spre Luxemburg la bordul unui charter. Oamenii lui Victor Pițurcă au părut să fie destul de relaxați înaintea primului meci oficial din mandatul actualului selecționer, deși nu au oferit nicio declarație înaintea decolării. Torje a făcut check-in-ul fără a mai arăta buletinul, fiind recunoscut de angajații aeroportului. Singura privire încruntată a fost cea a lui Pițurcă, tehnicianul fiind vizibil afectat de problemele de lot cu care se confruntă.

„Am dat Steaua pe națională”

Claudiu Filomon (foto), cel mai mic dintre cei șase suporteri care au câștigat o excursie în Luxemburg alături de tricolori, spune că a renunțat să mai țină cu Steaua și i-a cerut bani tatălui său să se înscrie în fan-clubul echipei naționale: „Din cauza patronului și a faptului că echipa a plecat din Ghencea am renunțat să mai merg la meciuri! Am băgat banii pe care i-am luat de la tatăl meu în fan-clubul naționalei și am câștigat!”. Claudiu are doar 17 ani și a avut nevoie de procură pentru a călători alături de Victor Pițurcă și elevii săi.

Rămân 5.000 de tichete nevândute

Federalii sunt conștienți că Național Arena nu va fi plin la meciul cu Franța și că vor rămâne cu aproape 5.000 de bilete nevândute, chiar dacă fanii vor putea să-și cumpere locuri în stadion și în ziua meciului. Astăzi este ultima zi în care românii își pot achiziționa bilete de pe toate cele trei site-uri care colaborează cu FRF și să beneficieze de livrarea acestora la domiciliu. De mâine, tichetele de acces se vor găsi doar pe www.biletefotbalonline.ro și cumpărătorii vor trebui să le ridice de la sediul firmei Danco Pro.

Dan Filoti / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de greu e să-ţi faci prieteni…
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×