Rădoi împarte laude: "E printre cei mai buni din Europa". "Copiile" fostului fundaş: "Ca atitudine, seamănă cu mine, fiecare antrenament e ca un meci"

25 dec 2018 3796 afişări Nationala
Rădoi împarte laude: "E printre cei mai buni din Europa". "Copiile" fostului fundaş: "Ca atitudine, seamănă cu mine, fiecare antrenament e ca un meci"

La final de 2018, Mirel Rădoi (38 de ani) a tras concluziile unui an la superlativ pentru naţionala Under 21 a României şi a ţinut să-i laude pe trei dintre componenţii acesteia: portarul Ionuţ Radu şi fundaşii centrali Alex Paşcanu şi Adrian Rus.

Despre goalkeeperul celor de la GEnoa, tânărul selecţioner are doar cuvinte frumoase, dar nu ezită să-i pună pe tapet micul minus, jocul de picior ceva mai slab decât al lui Bogdan Lobonţ: "Căbuz şi al treilea portar al naţionalei U21 sunt ghinionişti. Când îl ai în faţă pe Ionuţ Radu, e greu să emiţi pretenţii. Cătălin Căbuz e un băiat şi un caracter extraordinar. Rar mi-a fost să văd un al doilea portar care să se pregătească aşa, deşi e al doilea portar. Martin Tudor şi Vâtcă au mai fost aşa.

Ionuţ Radu e unul dintre cei mai buni portari din Europa. Iese bine pe centrări, are joc de picior foarte bun, apără penalty-uri. Poate în unele momente a început să dribleze. I-am spus să nu mai tragă mingea cu călcâiul când driblează, că s-ar putea să intre mingea în plasă. Ionuţ iese mult mai bine decât Lobonţ, în schimb Lobby avea un joc de picior mai bun", a declarat Rădoi, la Telekom Sport.

Dar nu doar Radu are parte de recunoştinţa fostului căpitan din Ghencea, ci şi fundaşii centrali care au dus greul în campania de calificare la EURO 2019: "Ca atitudine, Paşcanu seamănă cu mine, pentru el fiecare antrenament e ca un meci. E şi Rus în această categorie. Nici de ceilalţi n-am cum să mă plâng. Aici avem un plus, că am încercat să le dăm senzaţia asta că orice antrenament trebuie tratat ca un meci".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.