Profu' Piţi! Contra, pus să-şi scoată caieţelul cu notiţe: "El să ştie asta!" Mutu a fost atacat de fostul selecţioner: "De unde să ştie ce înseamnă fotbalul? El nu are nicio treabă"

15 nov 2017 14672 afişări Nationala
Profu' Piţi! Contra, pus să-şi scoată caieţelul cu notiţe: "El să ştie asta!" Mutu a fost atacat de fostul selecţioner: "De unde să ştie ce înseamnă fotbalul? El nu are nicio treabă"

Victor Piţurcă i-a ţinut lui Cosmin Contra o lecţie deschisă despre cum ar fi trebuit să abordeze partida cu Olanda. România a fost învinsă, în ultimul meci din 2017, scor 3-0, pe Arena Naţională. 

Cosmin Contra a suferit prima înfrângere din mandatul său la naţionala României, iar Victor Piţurcă i-a dat câteva sfaturi despre abordarea partidelor: "Olanda are jucători, ei nu au format un grup, probabil că nici selecţionerii nu i-au ales bine. Olanda a fost mai bună decât noi aseară. Trebuie să fim corecţi. Echipa României nu s-a mai ridicat la nivelul de concentrare ca cel din partida cu Turcia. După acest joc cu Turcia toată lumea a fost mai relaxată. Ori când joci cu Olanda nu trebuie să fii relaxat pentru nimic în lume. Contra spunea că la ocaziile pe care le-au avut au marcat goluri multe. El să ştie că golurile vin din neant când joci cu astfel de adversari. Aseară, echipa României nu s-a mai ridicat la acelaşi nivel fizic, psihic, s-a instalat automulţumirea. Eu cred că a fost o experienţă care de acum va fi bună pentru el (n.r. înfrângerea cu Olanda). El trebuia să gândească aceste jocuri cu o lună înainte. Dacă era Olanda de acum 5 ani puteam pierde la 7-8 goluri", a declarat Piţurcă la DigiSport.

  • Îmi pare rău că nu au jucat Bancu şi Băluţă, mai ales ultimul care are un sezon excelent.

În continuarea discursului său, fostul selecţioner a comentat şi afirmaţiile lui Contra care a recunoscut că a fost încurcat de accidentarea lui Bălaşa încă de la încălzire: "Olanda a fost cel mai puternic adversar din carierea lui şi a luat un prim contact acum. Trebuie să se gândească la asta. El acum cred că îşi va face o analiză a tuturor jucătorilor şi va evalua calităţile, defectele şi îşi va face un plac de viitor. Atenţie că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Eu ţin minte că am jucat cu Franţa în primul meci. La încălzire s-a accidentat Săpunaru şi l-am băgat pe Luchin fundaş central. Eu nu-i caut greşelile lui Contra. Eu nu-l judec".

Piţurcă a fost vizibil deranjat de afirmaţiile lui Mutu, care a declarat că diferenţa dintre România şi Olanda a fost mai mică faţă de meciul când Piţurcă era selecţioner şi tricolorii au cedat cu 1-4: "De unde să ştie Mutu ce înseamnă fotbalul? El n-are nici o treabă. Nici n-a fost în teren atunci, când ne-a bătut Olanda şi n-am avut nici o şansă. Mai are până să înţeleagă fotbalul ca antrenor", a spus Piţurcă la Telekom Sport. 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.