Preşedintele Serbiei a pledat "vinovat" la acuzaţia că a consumat alcool la meciul cu România!

1 dec 2009 14 afişări Nationala
Preşedintele Serbiei a pledat "vinovat" la acuzaţia că a consumat alcool la meciul cu România! Preşedintele Serbiei a pledat "vinovat" la acuzaţia că a consumat alcool după meciul cu România!

Preşedintele Serbiei, Boris Tadici, s-a prezentat, marţi, în faţa Tribunalului municipal din Belgrad şi s-a declarat vinovat pentru încălcarea legii ce interzice consumul de alcool pe stadioane, dar a explicat că nu ştia de existenţa unei astfel de măsuri legislative.

"Nu ştiam că este interzis consumul de alcool pe stadion, chiar dacă eu am desfăcut sticla de şampanie doar pentru a ciocni paharul cu ceilalţi invitaţi. Îmi asum responsabilitatea şi cred că, la fel ca orice alt cetăţean, trebuie să plătesc amenda sau să fiu sancţionat, în funcţie de care va fi verdictul tribunalului", a declarat Boris Tadici în faţa judecătorului, potrivit agenţiei de presă Beta.

Potrivit sursei citate, mai mulţi responsabili sârbi au compărut, marţi, în faţa tribunalului, pentru a răspunde la aceeaşi acuzaţie.

Preşedintele Serbiei şi mai mulţi responsabili au fost chemaţi în faţa justiţiei, pentru a răspunde acuzaţiilor de "comportament necorespunzător", după ce, la finalul meciului Serbia - România, scor 5-0, din preliminariile CM, au consumat alcool la stadion. Tadici, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Serbia, Tomislav Karadzici, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Snezana Samardzic-Markovici au deschis o sticlă de şampanie în loja stadionului echipei Steaua Roşie Belgrad, pe 11 octombrie, după ce Serbia s-a calificat la turneul final al CM din Africa de Sud.

Poliţia din Belgrad a depus o plângere în faţa tribunalului municipal împotriva acestora, pentru că "au încălcat legea privind prevenirea violenţei şi comportamentului indecent în timpul evenimentelor sportive".

Această lege interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice pe stadioane şi în incinta altor arene sportive.

Preşedintele Tadici şi ceilalţi responsabili ar putea fi sancţionaţi cu amenzi, cuprinse între 320 şi 530 de euro, sau ar putea primi condamnări la închisoare pentru 60 de zile.

Sursa: MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.