Popescu, atacat dur de Burleanu: „Statul român vă urmărește penal pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, infracțiuni comise în domeniul pe care doriți să-l conduceți!”

Redactor:
Bitescu Wili
Popescu, atacat dur de Burleanu:
  • Publicat:
  • Actualizat:

După Popescu și Burleanu, care și-au depus oficial candidaturile pentru președenția FRF, iată că miercuri, și-a anunțat candidatura și Marcel Pușcaș.

Deranjat de unele afirmații ale lui Burleanu, Popescu a ținut să îi dea o replică: „Nu mă mai surprinde absolut nimic în societatea românească. Sunt obișnuit cu această lipsă de respect, dar nu o să mă auziți niciodată atacând unul dintre adversari. La mine cariera stă ca o mărturie vie a tot ceea ce am făcut în viață. Nu mă interesează ce declară acel om. Săracul, vorbește fără să știe, vorbește ca să se afle în treabă„, a spus zilele trecute Gică Popescu.

Răzvan Burleanu a postat astăzi pe site-ul său un răspuns la declarația lui Gică Popescu.

„Domnule Gheorghe Popescu,

Vreau să vă asigur că, în foarte mare măsură, consider cariera dumneavoastră sportivă ca fiind una examplară și aș oferi-o spre ilustrare oricărui tânăr jucător aflat la început de parcurs profesional. Vă admir deopotrivă talentul, efortul depus pentru a valoriza o înzestrare sportivă deosebită și tenacitatea profesională cu care ați parcurs etapele carierei fotbalistice. Ați fost cu adevărat un profesionist și, așa cum spuneți, parcursul dumneavoastră stă mărturie.

Îmi permit, totuși, să nu fiu de acord cu dumneavoastră atunci când spuneți că v-am atacat. Prin „atac” eu înțeleg să faci afirmații defăimătoare despre o persoană, să o calomniezi, adică să spui lucruri neadevărate, reprobabile sau să faci insinuări lipsite de acoperire. Eu, domnule Gheorghe Popescu, m-am referit în declarațiile mele doar la lucruri care sunt de notorietate și verificabile. Am spus că statul român vă urmărește penal pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, infracțiuni comise chiar în domeniul sportiv pe care doriți să-l conduceți. Am spus că ați fost asociat cu persoane considerate ca fiind cel puțin dubioase. Am spus că ați avut câteva nereușite în afaceri soldate cu insolvență sau faliment. Acestea nu sunt atacuri domnule Gheorghe Popescu, ci sunt lucruri care trebuie spuse și evidențiate de vreme ce ați ales să intrați în competiția pentru cea mai înaltă funcție dintr-o instituție care este de utilitate publică. Mai mult, să știți că este absolut legitim ca membrii afiliați ai FRF să aibă ocazia să aleagă în cunoștință de cauză.

De ce domnule Gheorghe Popescu aveți pretenția că ar trebui să ne facem că nu știm despre aceste lucruri? De ce vreți să le trecem cu vederea? Am senzația că ați vrea să facem abstracție de una dintre identitățile dumneavoastră, cea îndoielnică și să o favorizăm pe cea decentă a sportivului care ați fost. Însă, surpriză! Domnule Gheorghe Popescu, sunteți una și aceeași persoană! Iar persoana este garanția proiectului pe care îl prezintă. Să știți că nimeni nu a fixat criterii de integritate pe lumea aceasta ca să-i necăjească pe alții, ci pentru că faptele sociale din trecut pot spune câte ceva despre cum vor acționa în viitor.

M-ați acuzat de lipsă de respect dar, iar îmi permit să nu fiu de acord cu dumneavoastră. A spune lucrurilor pe nume, fără să denaturezi adevărul, nu consider că este obrăznicie, ci cred că se numește responsabilitate. Faptul că unii oameni aleg să facă fapte pe care societatea le consideră nerespectabile este o chestiune care ține de conștiința fiecăruia, nu de bunul-simț al publicului. Nu mă pot abține în acest context să nu vă întreb, cum de dumneavoastră, care invocați respectul, spuneați că v-ați retras din comisia UEFA în care activați pentru a nu-i afecta imaginea, dar, în același timp, vreți să fiți președintele fotbalului din România? Să fim noi oare mai puțin demni de scrupulele și respectul dumneavoastră?

M-ați invitat să discutăm „pe proiecte”, însă până acum am intrat în dezbatere critică doar cu proiectul meu pentru că al dumneavoastră, în mod mai mult sau mai puțin surprinzător, nu există. V-ați prezentat candidatura cu o poză de grup și o compilație de idei. Sunt convins că veți avea un proiect până la urmă, dar, fără să vreau să fiu polemic sau insinuant, îmi permit totuși să vă întreb: dacă vă macină soarta fotbalului românesc, de ce nu a fost gata până acum? De ce trebuie să vă informați în ultima clipă despre alte sisteme fotbalistice și nu v-ați făcut temele din timp? Eu cred că o astfel de analiză ar fi trebuit să înceapă încă de acum câțiva ani, pentru ca informația să poată fi decantată, altminteri riscați să vă treziți în final cu un document copypaste.

Mi-ați spus domnule Gheorghe Popescu că „vorbesc fără să știu” despre dumneavoastră și foștii colegi de națională „cu care (ați) făcut performanță”. Țin să vă spun că vă înșelați amarnic! Nu doar eu știu, ci suntem foarte mulți cei care știm! Vă rog să nu ne mai priviți ca pe niște infantili cărora le poți umple capul de confuzii! Vă propun să jucăm împreună pe terenul realității, nu al mistificărilor ieftine.

Performanțele dumenavoastră și ale colegilor pe care i-ați menționat au fost de natură sportivă (atletică), nu instituțională. Dumneavoastră v-ați petrecut adolescența și tinerețea pe terenul de sport, pregătindu-vă pentru performanța sportivă. Alți oameni și-au petrecut adolescența și tinerețea pregătindu-se pentru performanța instituțională. De altfel, aș vrea să vă întreb: dumneavoastră ați fi de acord ca în primul unsprezece al echipei naționale să intre un manager profesionist, doar pentru că, în timpul liber, mai joacă și ceva fotbal? Mă cam îndoiesc. Așadar, nu consider că aveți pregătirea școlară și profesională necesare pentru ocuparea funcției pentru care candidați, iar acesta este motivul pentru care întrețineți confuzia între performanța sportivă și cea organizațională.

V-ați întrebat în ultima vreme, domnule Gheorghe Popescu, cum de într-o țară cu potențial fotbalistic și vocația performanței sportive trăim cu sentimentul acut al încremenirii în subdezvoltare? Probabil că nu, de vreme ce pare că vreți să asigurați continuitatea unui sistem decrepit, lipsit de fermenții performanței, unde urechismul și ignoranța sunt la ele acasă, în Casa Fotbalului.

În competiția globală a vremurilor noastre, generatoarele de performanță sunt știința, meritocrația, creativitatea, cinstea și cooperarea. Candidez pentru a promova o astfel de viziune și pentru a scoate FRF de sub zodia improvizației. Prin urmare, nu vă așteptați să primiți un cec în alb pentru o altă categorie prefesională decât cea în care ați activat”, se arată în comunicatul postat de Burleanu.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele