Piţurcă, făcut praf de Mutu după calificarea ratată! Dezvăluiri fără perdea din vestiar: "Vă spun eu cum pregăteşte meciurile: ne-a spus suprafaţa Ungariei"

20 nov 2013 59902 afişări Nationala
Piţurcă, făcut praf de Mutu după calificarea ratată! Dezvăluiri fără perdea din vestiar: "Vă spun eu cum pregăteşte meciurile: ne-a spus suprafaţa Ungariei"

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial după 1-3 în Grecia şi 1-1 pe Arena Naţională. "Tricolorii" au fost eliminaţi după o prestaţie modestă în ambele manşe, iar Adrian Mutu - unul dintre marii absenţi ai naţionalei - spune că şi-ar fi dorit enorm să fie pe teren contra elenilor.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Mutu spune că selecţionerul ar fi trebuit să renunţe la orgolii şi să-l convoace la "dubla" cu Grecia. De asemenea, Mutu crede că şi alţi fotbalişti ar fi trebuit convinşi să participe la aceste meciuri capitale pentru calificarea la Campionatul Mondial.

"Istoria echipei naţionale e simplă şi se rezumă doar la doi antrenori mari: Iordănescu şi Ienei. Ei au calificat naţionala la un Campionat Mondial. Ceilalţi trebuie respectaţi. Păcat că pentru antrenorul de azi orgoliul a fost mai presus de echipa naţională. Şi nu numai în ceea ce mă priveşte pe mine. Amintiţi-vă că şi cu Hagi a avut conflicte.

Mai cred că selecţionerul trebuia să stingă conflictul cu Săpunaru şi că Radu Ştefan şi Rădoi trebuiau convinşi să îşi ajute ţara azi. Şi împreună reuşeam lucrul ăsta. Echipa naţională nu e nici a mea, nici a lui Victor Piţurcă! E a românilor. Sunt sincer şi vă spun din toată inima că mi-aş fi dorit enorm, dar enorm, ca în seara asta să lupt pentru ţara mea. Iubesc tricoul cu tricolor. Să nu mă înţelegeţi greşit. Sunt trist, nu patetic. Să vă spun că am urlat ca un nebun în faţa televizorului?! Dar asta a fost. Un meci de fotbal. Ce va fi e mai important acum. Pentru că, vă asigur, nu mă despart încă de ceea ce iubesc cel mai mult: echipa naţională",
a postat Mutu pe contul său personal.

"Metode din anii '50!" Cum pregăteşte Piţurcă meciurile

Ulterior,  Adrian Mutu a intrat în direct la un post de sport, unde şi-a continuat tirada la adresa selecţionerului. Atacantul lui Ajaccio a criticat dur metodele "învechite" ale lui Victor Piţurcă şi a dezvăluit cum au fost pregătite meciurile cu tur Ungaria şi Turcia din preliminariile CM 2014, când a făcut parte din lotul României.

"Piţurcă e un foarte bun selecţioner, dar e cam depăsit. Vă spun eu. Are metode din anii '50 - '60. Dacă tu începi pregătirea meciului din Ungaria cu mesajul că ţara are nu ştiu ce suprafaţa şi nu ştiu câţi locuitori....

Să vă spun cum am pregătit dubla cu Ungaria şi Turcia? Pentru meciul cu Ungaria ne-am uitat la meciul Ungaria - Turcia, iar pentru meciul cu Turcia ne-am uitat la acelaşi meci... la Turcia - Ungaria cum ar veni... Ne uităm la tot meciul, 90 de minute.

După ce să mai discutăm? Mergeţi la culcare....  Domnul Piţurcă are un ochi foarte bun la jucători, îi vede, dar nu poate să îi mai motiveze. Are un stil dictatorial.

Cu Piţurca ne uităm la meciuri şi atât. Ne uitam la meci, nu scoatem niciun cuvânt. Întrebaţi-l şi pe el, nu trebuie să va spun eu.

Dacă nu spun eu adevărul, nu mai spune nimeni. Hai să spunem şi ce nu am facut. Eu vorbesc aici despre binele fotbalului românesc.

În San Marino, când am jucat, ne spunea: "Băieţi, sunt o echipă foarte, foarte bună, nu îi subestimaţi" Şi mă uitam că jucăm cu bucătarii...

Ştiu că nu e cel mai bun lucru ce fac eu, dar pe Piţurcă nu îl întrebaţi dacă a fost cel mai bun lucru să se certe cu Rădoi, cu Săpunaru, cu mine?

Vă mai amintiţi când ne-a bătut Bosnia cu 2-1 la ei? În retur ce s-a întâmplat?

Răzvan Lucescu a venit cu tactica: "Domnule, ne apărăm şi ieşim pe contraatac". I-am spus: "Băi, Răzvane, ne-am săturat să ne apărăm, hai să atacăm. Bagă-l pe Sânmărtean, pe ăla, pe celălalt!" Am câştigat cu 3-0 şi ce meci a ieşit?!

Şi cu Grecia trebuia să atacăm continuu. Cu ce public a fost, extraordinar, trebuia să atacăm mereu. Să se termine 7-5, dar să atacăm
", a declarat Mutu la Digi Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.