Oprescu atacă: "Lucrările la stadionul 'Naţional' sunt în întârziere cu 20 de săptămâni"

22 mai 2009 195 afişări Nationala
Oprescu atacă: "Lucrările la stadionul 'Naţional' sunt în întârziere cu 20 de săptămâni" Oprescu atacă: "Lucrările la stadionul 'Naţional' sunt în întârziere cu 20 de săptămâni!"

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, la şantierul de la stadionul Naţional "Lia Manoliu", că în prezent toate facturile constructorului sunt plătite, ultima plată fiind efectuată vineri, dar lucrările sunt întârziate cu aproximativ 20 de săptămâni.

Potrivit edilului şef al Capitalei, din ianuarie până în prezent au fost efectuate lucrări în valoare de 13,8 milioane de lei, din care Primăria a achitat până joi 10 milioane de lei, în cursul zilei de vineri fiind efectuată ultima plată.

Oprescu a aflat de la constructori şi întârzierile până în acest moment la lucrările stadionului. Potrivit şefului de şantier de la consorţiul Max Poegl-Astaldi, Eugen Tudose, până la sfârşitul anului trebuie terminată structura.

Primarul Capitalei a purtat discuţii cu reprezentantul constructorului în privinţa recuperării întârzierilor, existând posibilitatea ca pe timp de vară şi dacă vremea permite să se lucreze şi noaptea.

Întrebat dacă municipalitatea a solicitat partea de bani din acest proiect care revine Executivului, primarul Sorin Oprescu a explicat că până în momentul în care nu vor fi cheltuiţi banii Primăriei pentru lucrările Stadionului "Lia Manoliu" nu pot fi ceruţi banii de la Guvern.

"Nu cer banii Guvernului, ci îi aduc aminte de partea sa de contribuţie în momentul în care municipalitatea va termina banii prevăzuţi în buget pentru această lucrare", a spus Oprescu

Primarul Capitalei a mai arătat că până în prezent cele aproximativ 14 milioane de lei reprezintă o treime din suma totală prevăzută în bugetul pe 2009 pentru această lucrare.

Totodată, reprezentanţii constructorului au precizat că în următoarele două săptămâni va trebui luată o decizie în privinţa acoperirii integrale a stadionului, deoarece după acest termen nu se mai poate interveni în proiect.

Stadionul Naţional Arena va avea o clasificare de categoria I şi o capacitate de 55.000 de locuri. Proiectul noii arene are o valoare de 120 milioane de euro (fără TVA) şi ar trebui să fie finalizat în luna mai 2010.

Noua structură a stadionului, după încheierea procesului de modernizare început în decembrie 2007, va include două subsoluri - din care unul pentru vestiare, iar celălalt pentru presă -, lojă pentru VIP-uri la etajul I, gradene pentru presă şi spaţii comerciale la etajul II, precum şi gradene - balcon pentru cabinele crainicilor de la radio şi televiziuni sau regii tehnice la etajul III.

Arena va găzdui în 2012 finala UEFA Liga Europa.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.