OPINIE | "Toate bune şi frumoase, dar să ne trezim totuşi. Am jucat cu una dintre cele mai slabe naţionale". Răzvan Toma scrie după România - Kazahstan 3-1

6 oct 2017 2661 afişări Nationala
OPINIE | "Toate bune şi frumoase, dar să ne trezim totuşi. Am jucat cu una dintre cele mai slabe naţionale". Răzvan Toma scrie după România - Kazahstan 3-1 FOTO Mediafax

A fost un debut fericit pentru Cosmin Contra. Echipa a câştigat, a fost aplaudat, lumea a fost foarte veselă, căci se râdea şi pe teren, şi la cabine, şi în tribune. Nu mai întâlnisem demult o asemenea atmosferă la meciurile echipei naţionale, unde ne obişnuisem cu încrâncenarea, neputinţa, scuzele, huiduielile şi invectivele, feţele triste, pesimismul.

Toate bune şi frumoase, dar să ne trezim totuşi. Căci am jucat cu una dintre cele mai slabe echipe naţionale din cadrul UEFA care şi acum a pus mai degrabă probleme oaselor jucătorilor noştri, decât porţii apărate de Tătăruşanu. De asemenea, a fost un meci fără miză, doar pentru orgoliu şi să mai oprim alunecare din clasamentul FIFA. Spre deosebire de perioada Daum, schimbările la echipă nu sunt majore, doar că s-a jucat ceva mai relaxat şi au fost folosiţi doi internaţionali pentru care germanul nu prea a avut ochi. Şi ambii au marcat, vrând parcă să alunge orice eventual regret legat de plecarea lui Daum. E bine ca aceste ultime două partide să însemne o evaluare de la faţa locului pentru Contra, din care să extragă ceea ce e necesar. Mai multe deocamdată nu sunt de spus. Privim la paharul plin şi aşteptăm meciurile viitoare adevărate.

# A fost meciul 692 al echipei naţionale (al 283-lea pe teren propriu). # A fost a 301-a victorie (a 172-a pe teren propriu). # A fost meciul de debut al lui Marius Contra ca selecţioner care a coincis cu prima victorie în faţa Kazahstanului. # Am învins pentru a 10-a oară având arbitri elveţieni la centru. # A fost al 6-lea meci disputat la Ploieşti, în care am obţinut a 5-a victorie. # Ultima oară când un jucător al nostru izbutise două goluri în acelaşi meci s-a întâmplat la 11.10.2015, la Feroe – România 0-3, din ultimele preliminarii Euro, iar autorul, coinicdenţă, a fost tot Budescu. # A avut un debutant, Alexandru Ioniţă II, aşadar primul din era Contra, care devine al 830-lea jucător all-time al echipei noastre naţionale. # Răzvan Marin şi-a egalat tatăl, Petre Marin, la numărul de meciuri în naţională, ambii având acum câte 8. # Tocmai de şase ani nu mai jucase în echipa naţională un fotbalist care să aparţină de CFR Cluj, mai exact de la 10.08.2011, când la amicalul câştigat cu 1-0 în San Marino, au evoluat Gabriel Mureşan şi Viorel Nicoară, acum apărând Ovidiu Hoban. # Kazahstan a fost a 70-a reprezentativă naţională care ne-a vizitat.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.