OPINIE | "Jocul nostru nu a diferit prea mult de cel din perioada Daum". Răzvan Toma scrie despre Danemarca - România

9 oct 2017 1981 afişări Comentează şi tu Nationala
OPINIE | "Jocul nostru nu a diferit prea mult de cel din perioada Daum". Răzvan Toma scrie despre Danemarca - România

Gata, am terminat cu preliminariile pentru a 21-a ediţie a CM. Ultimul joc, la care ne gândeam la start că va fi unul de care pe care pentru calificare sau baraj, a fost pentru noi un „amical”. De fapt, un „amical” mai special, pentru că rezultatul lui are o anumită importanţă în clasamentul FIFA şi totodată poate da un zvâc moralului jucătorilor pentru viitoarele confruntări. Aşa cum era de aşteptat, gazdele ne-au dominat, pentru că pentru ele partida avea miză, pentru a fi sigure de baraj aveau nevoie de victorie. De altfel, la finele celor 90 de minute, a putut fi citită pe chipul antrenorului Hareide starea de îngrijorare.

Precum o lege a lui Murphy, atunci când n-avem nevoie, arbitrajele ne devin favorabile. Aytekin, cel atât de urât în capitala Franţei, a fost de treabă cu noi. A anulat danezilor un gol valabil, ne-a iertat de mai multe cornere şi lovituri libere. Cât despre eliminarea aplicată lui Ganea a fost meritată. În aceeaşi combinaţie a intrat şi norocul, care altă dată ne-a întors spatele, iar acum ne-a ajutat să egalăm, la una dintre puţinele noastre faze ofensive care totodată nu spunea nimic, în care o lovire greşită a mingii de Ţucudean s-a transformat într-un asist de toată frumuseţea din care Deac a izbutit să înscrie. Era cât pe-aci ca şi Tătăruşanu să apere penalty-ul lui Eriksen. Iar danezii au ratat ocazii clare cu aceeaşi seninătate cu care le-am ratat noi la poarta lor acum 14 ani, în meciul decisiv pentru preliminariile pentru Euro 2004, cu Urs Meier erou nedorit. Altfel, jocul nostru, în afara unui sensibil plus de dezinvoltură, nu a diferit prea mult de cel din perioada Daum.

Aceleaşi dificultăţi la construcţie, la păstrarea mingii, ca şi la finalizare. Să privim însă şi partea plină a paharului: nu am pierdut, ba am scos un egal pe terenul unui adversar mai bun ca noi, am marcat, am egalat în condiţii de inferioritate numerică, Contra a avut inspiraţia să-l introducă pe Ţucudean şi să joace astfel cu doi atacanţi, ceea ce a ajutat vizibil ofensiva. Felicitări şi danezilor, cărora acest egal doar le-a creat ceva fiori reci, fără însă a-i împiedica să meargă la baraj. Şi au meritat să meargă acolo, iar dacă se vor ajunge în Rusia, vom avea satisfacţia platonică de a nu fi pierdut în faţa unei calificate.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.