Noi suntem români! România – Ungaria 3-0! Încă un pas spre CM

Autor: Florin CARAMAVROV Publicat: 06 Sep. 2013, 22:54 Actualizat: 07 Sep. 2013, 00:09 Nationala

Sângele clocotește în vene, inima bate în ritm nebunesc, vocea îți tremură de emoție, plămânii se umflă și îți dau forța să strigi cu putere: Hai România! Totul e ca mintea și creierul să nu o ia razna. Să fim lucizi, să gândim repede și bine!

Pițurcă a gândit-o bine din start: Chiricheș căpitan! Cel mai valoros și cel mai în vogă fotbalist român e și lider în devenire, iar asta ne aduce aminte de Hagi căpitan la 20 de ani sau chiar de Chivu, care a preluat banderola naționalei la 21 de ani.

Marica s-a antrenat o vară pentru un meci!

În minutul 1, ne mai întrebam încă, așa cum ne-am întrebat o săptămână întreagă, ce caută Marica titular. În minutul 3, am fi coborât pe gazon, din înaltul tribunei, să îl pupăm și pe el, și pe „nea Piți”, care e cel mai inspirat și cel mai norocos antrenor din lume. De fapt, de ce ne mirăm că Marica fură o minge, o lipește de picior și se duce cu ea până la gol? Băiatul s-a antrenat toată vara numai pentru meciul ăsta! Trebuia să îi iasă ceva!

Ai noștri joacă de parcă de partida ăsta depinde toată cariera lor, viitorul lor, viața lor. Aleargă de rup gazonul (noroc că acesta ține!), fac un presing sufocant, se completează ca frații, se agață de unguri ca mărăcinii Bărăganului, sunt muncitori ca moldovenii și lucizi și calmi ca ardelenii. „Noi suntem români!” se simte peste tot, în tribune și pe teren, în atmosferă și la televizor, în Moldova, în Transilvania și în Țara Românească!

Pintilii, pui de dac!

Ungurii sunt pierduți, inexistenți, iar ai noștri luptă ca dacii și ca romanii la un loc! Pintilii parcă și poartă cușma aceea de dac în momentul în care trage cu catapulta de la 25 de metri, iar ghiuleaua rupe transversala și se duce în plasă: 2-0 în minutul 31!!!

În repriza a doua ne trebuie minte, cât mai multă minte. Suntem stăpâni pe pământul unguresc (gazonul de pe Național Arena e fabricat în Ungaria!), pasăm și iar pasăm, îi năucim pe rivalii noștri cu același presing agresiv, prin care îi împingem mereu înapoi, spre poarta lui Bogdan.

Ungurii încearcă să construiască spre gol, dar Bourceanu și Pintilii le strică treaba de la mijlocul terenului, iar Goian stă parcă în cârca uriașului Szalai, care nu mișcă. Oaspeții par căzuți, resemnați, în timp ce ai noștri stau la pândă și, în decurs de un minut (69-70), Bogdan Stancu și apoi Adi Popa cel voinic scapă singuri spre poarta adversă, dar nu reușesc să facă 3-0!

Tănase i-a pus la respect

În ultimele 10 minute, Pițurcă „otrăvește fântânile și pârjolește câmpiile”: îl bagă pe Hoban în locul lui Marica, iar ungurii câștigă teren. Îl câștigă degeaba, pentru că România e mai bună, mai valoroasă, mai echipă și mai înscrie o dată, în minutul 87, prin Tănase, care îi pune pur și simplu la respect pe rivalii noștri. 3-0 cu Ungaria, se naște o echipă frumoasă, iar barajul este foarte aproape. Bravo, România! Bravo, băieți! Bravo, Pițurcă!

 


Min. 90+3 Final de meci! România se impune categoric!

Min. 90 Hoban reia cu capul, pe centrul porții.

Min. 88 GOOOOL România! Tănase șutează de pe linia de 16 metri-lateral dreapta, plasat pe colțul lung, fără nicio șansă pentru Bogdan.

Min. 85 Szabics intră în locul lui Koman.

Min. 82 Szalai trage puțin peste poarta lui Tătărușanu

Min. 79 Ciprian Marica îi lasă locul lui Hoban.

Min. 74 Bode este blocat în ultima secundă de Raț.

Min. 70 Adi Popa scapă și el singur cu portarul, însă Bogdan reușește să-i închidă unghiul și să oprească practic acțiunea de atac.

Min. 69 Bogdan Stancu „fură” și el o minge precum Marica la primul gol, dar de această dată portarul maghiar reușește să se opună din poziție de unu la unu.

Min. 68 Lourencsics intră în locul lui Varga.

Min. 64 Maxim este înlocuit cu Adi Popa

INFO 41.405 spectatori pe Arena Națională

Min. 60 ii Vanczak este avertizat pentru o intrare dură asupra lui Goian.

Min. 58 Torje este înlocuit cu Tănase.

Min. 56 Dzsudzsak încearcă un „lob” din 11 metri-lateral stânga, reluarea nu este cadrată.

Min. 54 Marica „îl deschide” pe Maxim în dreapta, dar arbitrii opresc faza pentru offside.

Min. 50 ii Bourceanu primește un avertisment pentru ținere.

Min. 48 Raț centrează pe colțul scurt, cade Marica într-un duel cu Liptak, dar nu se putea dicta nimic.

Min. 46 Start în actul secund


Min. 45+2 Final de primă repriză!

Min. 45+2 ii Liptak este avertizat.

Min. 41 Kadar trage pe lângă colțul lung.

Min. 40 Hajnal trimite primul șut pe spațiul porții, Tătărușanu respinge în corner pentru mai multă siguranță.

Min. 35 Oaspeții sunt în corzi: Liptak a fost la un pas să reia în proprie poartă

Min. 34 Hajnal intră în locul lui Korcsmar

Min. 30 GOOOL România! Marica așează un balon perfect pentru execuția impecabilă a lui Pintilii: mijlocașul Stelei prinde vinclul printr-o execuție superbă.

Min. 26 Guzmics intră periculos la Bogdan Stancu în careu, dar o face regulamentar. Doar corner pentru elevii lui Pițurcă.

Min. 25 Mățel centrează din alergare, destul de periculos, portarul oaspeților a fost surprins de traiectorie.

Min. 19 Marica este surprins în poziție de off-side.

Min. 15 Maxim execută peste poartă o lovitură liberă din 25 metri-lateral stânga.

Min. 14 ii Korcsmar îl oprește prin fault pe Torje

Min. 13 Torje reia din prima, peste poartă.

Min. 11 Szalai trage din afara careului, mult pe lângă.

Min. 10 Bourceanu tratge din 20 metri-central, pe centrul porții, Bogdan reține

Min. 4 Marica încearcă să-l găsească pe Maxim cu o pasă filtrantă, defensiva maghiarilor oprește faza.

Min. 2 GOOOL România! Marica fură o minge din picioarele unui fundaș, sprintează spre poartă și înscrie cu un șut plasat pe colțul scurt.

sursa foto: Lucian Lipovan

Min. 1 A început meciul! Oaspeții au lovitura de start!


Pițurcă și Egervari s-au decis asupra formulelor de start:

ROMÂNIA 4-2-3-1

Tătărușanu – Mățel, Chiricheș, Goian, Raț – Pintilii, Bourceanu – Torje, Stancu, Maxim – Marica

Rezerve: Lobonț, Luchin, Papp, Găman, Latovlevici, Adi Popa, Tănase, Hoban, Grigore, Alexe, Gigel Bucur

UNGARIA 4-2-3-1

Bogdan – Vanczak, Liptak, Guzmics, Kadar – Korcsmar, Varga – Koman, Bode, Dzsudzsak – Szalai

Rezerve: Kiraly, Elek, Laczko, Nemeth, Fiola, Lourencsics, Gyomber, Devecseri, Szabics, Szakaly, Hajnal, Megyeri


Selecționerul mai are nevoie de un antrenament pentru a finaliza formula de start pentru meciul cu Ungaria

Pițurcă vrea să profite de polivalența lui Alexandru Maxim și să îl treacă pe mijlocașul lui VfB Stuttgart în banda stângă. Din echipa de start iese astfel Tănase

Bogdan Stancu a fost încercat de Pițurcă pe postul de vârf retras, în spatele lui Marica

Miza meciului cu Ungaria face ca alegerea echipei de start să fie mult mai dificilă decât de obicei. Ieri, la conferința de presă de dinaintea partidei cu formația lui Șandor Egervari, Victor Pițurcă a admis că mai are două-trei posturi pentru care nu a găsit încă titularii și că, tocmai din această cauză, ar mai vrea să efectueze un antrenament chiar în dimineața jocului. „Dacă îi voi simți pe jucători foarte bine din punct de vedere fizic și dacă vremea ne va ajuta”, a punctat antrenorul tricolorilor.

70 de minute cu Marica

Așa cum ProSport a anunțat încă de marți, Pițurcă îl va trimite în teren încă din primul minut pe Ciprian Marica! Deși misterios, selecționerul a lăsat să se înțeleagă ieri că își asumă riscurile titularizării fotbalistului de 27 de ani care în această vară s-a antrenat fără echipă, tocmai pentru că acesta s-a prezentat ireproșabil în ultima săptămână la ședințele de pregătire ale tricolorilor. „Am observat că există o preocupare sporită pentru situația lui Marica. Dacă va fi să joace, atunci să fiți siguri că va fi decizia mea și doar a mea! Eu sunt responsabil și eu știu ce este mai bine pentru echipa națională”, a spus selecționerul parcă pentru a explica în avans titularizarea lui Ciprian Marica. Cel mai probabil, vârful fără echipă nu va prinde finalul meciului în teren, el fiind capabil de doar 60-70 de minute de efort la intensitate maximă. „Marica este foarte puternic din punct de vedere fizic, stați liniștiți”, a adăugat selecționerul.

Maxim trece în stânga, iese Tănase

Alexandru Maxim, poate cel mai în formă dintre stranieri, fusese anunțat drept o variantă pentru postul de vârf retras. Din această poziție fotbalistul de 23 de ani a reușit să marcheze o „dublă” în ultima etapă din Bundesliga, în meciul cu Hoffenheim. Dacă inițial Pițurcă voia să îl folosească pe Maxim în spatele lui Marica, selecționerul pare să se fi răzgândit la ultimele antrenamente și pregătește trecerea talentatului mijlocaș în banda stângă. „Maxim poate da randament pe orice post de la mijlocul terenului. El trebuie să aibă libertate totală atunci când intră în posesie. Depinde doar de el cum va specula spațiile lăsate de adversari și cum va interpreta partitura tactică pe care deja i-am spus-o”, a comentat selecționerul.

Din „11″-le tricolorilor pentru meciul cu Ungaria va ieși astfel Tănase, un jucător care întârzie să dea randamentul dorit atunci când evoluează pentru echipa națională.

„Motanul” din spatele lui Marica

Locul lăsat vacant de trecerea lui Maxim în banda stângă va fi ocupat, cel mai probabil, de Bogdan Stancu, un jucător care l-a impresionat pe Victor Pițurcă în ultima săptămână. Forma „Motanului” l-a convins pe selecționer că acesta nu poate lipsi din echipa de start a naționalei pentru meciul cu Ungaria. În cazul în care Ciprian Marica va fi înlocuit în repriza a doua, Stancu reprezintă și cea mai bună soluție pentru postul de vârf împins.

Pițurcă despre…

Torje – Este la cel mai înalt nivel, reacționează foarte bine din punct de vedere fizic. Nici noi nu ne așteptam la așa ceva. Nici când juca meci de meci nu era în forma în care este acum. Sper să fie și la ora jocului așa cum s-a prezentat la antrenamente.

Chiricheș – avea o contractură pe care a suferit-o la noua sa echipă, dar acum este în regulă. Tratamentul doctorului nostru a fost foarte eficient și nu sunt probleme.

Mățel – Ungurii cred că flancul drept al României este vulnerabil? S-ar putea să aibă o surpriză, pentru că eu spun că avem o bandă dreaptă foarte bună, cu jucători foarte tehnici

Nu m-am decis încă asupra echipei. Mai am timp până vineri, la prânz, când voi avea ședința tehnică
Victor Pițurcă, antrenor România

Suntem pregătiți pentru lupta de mâine seară. Vom întâlni un adversar care a crescut foarte mult în ultimul timp
Victor Pițurcă, antrenor România

Autor: Florin CARAMAVROV Publicat: 06 Sep. 2013, 22:54 Actualizat: 07 Sep. 2013, 00:09 Nationala
Pe aceeași temă
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece orice imaginație
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece orice imaginație
Ţăranii de elită ai lui Ştefan cel Mare. Călăreţii şi arcaşii de legendă care nimereau pasărea din zbor
Ţăranii de elită ai lui Ştefan cel Mare. Călăreţii şi arcaşii de legendă care nimereau pasărea din zbor
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”, dar ar putea exista efecte pe termen scurt asupra sănătăţii. Reglementarea propusă de Benjamin Franklin în 1784
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”, dar ar putea exista efecte pe termen ...
INDECENT! MASACRU pe teren! O data in viata vezi asa ceva in fotbal: cat s-a putut termina meciul jucat de Ajax in Olanda
INDECENT! MASACRU pe teren! O data in viata vezi asa ceva in fotbal: cat s-a putut termina meciul jucat de Ajax in Olanda
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
Ani grei de puşcărie pentru un braconier care a încercat să ucidă un poliţist. „Nu te apropia! Te omor! Te împuşc!”
Ani grei de puşcărie pentru un braconier care a încercat să ucidă un poliţist. „Nu te apropia! Te omor! Te împuşc!”
Românii, în izolare și de Crăciun! 'Sărbătorile în familie NU vor fi posibile'
Românii, în izolare și de Crăciun! 'Sărbătorile în familie NU vor fi posibile'
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ale unui ''serviciu'' pe care Guvernul a încercat să îl ascundă
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ...
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Bilanţ COVID-19, 25 octombrie. Infectări pe bandă rulantă. Coronavirusul face prăpăd în România
Bilanţ COVID-19, 25 octombrie. Infectări pe bandă rulantă. Coronavirusul face prăpăd în România
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Camionul Poliției folosit pentru scanarea vehiculelor. În câteva clipe polițiștii văd tot ce ai în mașină - FOTO
Camionul Poliției folosit pentru scanarea vehiculelor. În câteva clipe polițiștii văd tot ce ai în mașină - FOTO
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de SARS-CoV-2
Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de SARS-CoV-2
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
După ce și-a înșelat soția, un cunoscut actor ar putea avea probleme cu legea! Ce a putut să facă cu actrița tinerică a înfuriat pe toată lumea. Cei doi nu au mai ținut cont de nimic
După ce și-a înșelat soția, un cunoscut actor ar putea avea probleme cu legea! Ce a putut să facă cu actrița tinerică ...
FĂRĂ PRECEDENT: Ţara europeană care a scos armata pe străzi. Vrea să testeze TOATĂ populaţia în numai câteva zile. Milioane de oameni sunt pe listă
FĂRĂ PRECEDENT: Ţara europeană care a scos armata pe străzi. Vrea să testeze TOATĂ populaţia în numai câteva zile. ...
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / PAPARAZZI
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / ...
Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical
Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical
Ce nu-ți spune producătorul când cumperi Dacia Logan. Un șofer PĂȚIT spune ce se întâmplă după 100.000 de km
Ce nu-ți spune producătorul când cumperi Dacia Logan. Un șofer PĂȚIT spune ce se întâmplă după 100.000 de km
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!