Naţionala României a pierdut un loc în clasamentul FIFA + pe ce loc se află adversarele tricolorilor din preliminariile EURO

7 feb 2019 728 afişări Nationala
Naţionala României a pierdut un loc în clasamentul FIFA + pe ce loc se află adversarele tricolorilor din preliminariile EURO

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a oferit publicităţii, joi, 7 februarie, clasamentul echipelor naţionale, iar selecţionata României a coborât un loc, faţă de cum a încheiat anul 2018. Acum, tricolorii lui Cosmin Contra se află pe locul 25.

La începutul anului trecut România se afla pe 40. De atunci, prima reprezentativă a urcat câte patru poziţii în februarie şi tot atâtea în aprilie, două în iunie şi august, câte una în septembrie şi octombrie. În noimebrie, după o nouă urcare de două locuri, tricolorii au ajuns pe 24, cea mai bună clasare a naţionalei din ultimii doi ani.

În martie, naţionala României va disputa prima dublă din preliminariile EURO 2020. Pe data de 23 tricolorii lui Contra merg în Suedia, în timp ce pe 26 se vor confrunta cu naţionala Insulelor Feroe.

Viitoarele adversare ale României în preliminariile Campionatului European ocupă următoarele poziţii în clasamentul FIFA: Spania - 9, Suedia - 14, Norvegia - 48 (-2), Feroe - 97 (+1), Malta - 182.

În primele 20 de poziţii ale clasamentul nu s-au înregistrat modificări faţă de luna decembrie. Belgia (1.727 puncte) este lider, urmată de campioana mondială Franţa (1.726 puncte). Podiumul este completat de naţionala Braziliei (1.676 puncte).

Următoarea ierarhie va fi publicată pe 4 aprilie 2019.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.