Naţionala l-a ratat pe antrenorul român al momentului! Dezvăluire incredibilă a lui Dan Petrescu: cum a fost la un pas să vină la Steaua

11 oct 2011 14739 afişări Nationala
Naţionala l-a ratat pe antrenorul român al momentului! Dezvăluire incredibilă a lui Dan Petrescu: cum a fost la un pas să vină la Steaua Naţionala l-a ratat în ultima clipă pe antrenorul român al momentului! Dezvăluire incredibilă a lui Dan Petrescu: cum a fost la un pas să vină la Steaua

Dan Petrescu, omul care scrie istorie pentru Kuban în Rusia, vorbeşte despre diferenţele dintre fotbalul românesc şi cel rusesc, despre viitorul naţionalei şi despre Liga I. Petrescu crede că naţionala nu se va mai califica în următorii ani la un turneu final şi spune că l-ar fi văzut pe Dorinel Munteanu sau pe Hagi selecţioner.

V-aţi acomodat cu campionatul din Rusia?
Când am venit la Kuban, erau doar opt jucători legitimaţi. Am ştiut că e nevoie de un miracol să promovez, aşa cum a fost un miracol să luăm campionatul cu Urziceni. Apoi mi-a fost teamă de Divizia A. M-a ajutat însă clubul, i-a adus pe Traore, Varga şi Davydov.

Cel mai bun parcurs din istorie, în Liga I…
Nu mă aşteptam. E record de puncte în Divizia A, de victorii acasă şi în deplasare, de spectatori la meciurile de pe teren propriu! Avem rezultate directe mai bune cu echipele mari, în afară de cele cu Lokomotiv, dar am avut şi noroc.

Cât i-a crescut cota lui Traore de când a venit?
A fost ofertă pentru el de peste 30 de milioane de euro, dar clubul a refuzat-o. N-are nicio clauză de reziliere, dar are un potenţial mult mai mare.

"Era posibil să accept naţionala"

Aţi avut şi oferte să plecaţi de la Kuban. De ce nu aţi făcut-o?
Se ştie ce clauză de reziliere am. M-a dorit Lokomotiv, dar 15 milioane de euro e o clauză imposibil de plătit. Mai am oferte, pentru că sunt rezultate, dar ar fi păcat să plec acum.

Tot clauza de reziliere v-a făcut să nu mai ajungeţi la Steaua sau la echipa naţională?
Sunt multe paradoxuri aici. Mi s-a oferit şansa să ajung şi la Steaua, şi la echipa naţională, dar nu se putea. La naţională am fost sunat în ceasul al 12-lea, deşi se ştia că nu pot să vin. Era posibil să accept.

Dinu l-a criticat de curând pe Piţurcă. Pe cine aţi fi văzut la naţională?
Fiecare are dreptul să spună ce vrea, dar cred până la urmă că jucătorii sunt vinovaţi. Eu aş vedea la naţională ori un antrenor din generaţia noastră, cum sunt Hagi şi Dorinel, ori un antrenor cu foarte mare experienţă.

"Ştiam că cei care ne criticau o să ne regrete"

Rămâneţi la părerea că în următorii 20 de ani nu vom mai prinde un turneu final?
În 2000 i-am spus asta lui Popescu. Eram la Euro şi am primit foarte multe critici după ce am fost eliminaţi în sferturi. I-am spus că cei care ne critică acum o să ne regrete, pentru că vedeam ce jucători vin din spate.

Pe Gică Popescu îl vedeţi în fruntea FRF?
Eu l-am susţinut pe Gică şi când a candidat. Atunci însă nu s-a întâmplat ce trebuia să se întâmple.

"Nimeni nu va avea răbdare cu Ilie Stan"

Cum vi se pare ideea de a se fixa un obiectiv doar pentru 2016?
Nu e rea ideea, eu le-am spus-o şi când m-au sunat, dar le-am transmis clar că fanii şi presa n-o să accepte acest obiectiv.

Ar fi bine ca naţionala să se orienteze şi către jucători străini?
Sunt mulţi străini în Liga I, care ar putea să joace la naţională. Pe Culio îl văd oricând titular la naţională.

Legat de Liga I, cum vedeţi numirea lui Ilie Stan antrenor la Steaua?
Stelei îi trebuie doi-trei ani un antrenor. Ar fi bine dacă i s-ar da încredere. Din ce citesc însă, nimeni nu reuşeşte să rămână mult timp la Steaua, unde se doresc rezultate imediat. Nu va avea însă nimeni răbdare cu el.

Steaua are nevoie ca un antrenor să stea doi-trei ani. Îl respect foarte mult pe Anghel Iordănescu, dar cred că un atrenor trebuie să ia singur decizii
Dan Petrescu, antrenor Kuban

Diferenţa dintre Rusia şi România este cea a banilor. Orice echipă din faţă poate câştiga Europa League
Dan Petrescu, antrenor Kuban

Nu vreau să mă autopropun la echipa naţională, dar îl susţin pe Gică Popescu la şefia FRF
Dan Petrescu, antrenor Kuban

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.