"Mi-ar plăcea să am jucători care intră cu 2-0, 3-0 la pauză...". Contra e nemulţumit de condiţiile de la Craiova: "Orice antrenor ar spune la fel"

26 mar 2018 4556 afişări Nationala
"Mi-ar plăcea să am jucători care intră cu 2-0, 3-0 la pauză...". Contra e nemulţumit de condiţiile de la Craiova: "Orice antrenor ar spune la fel"

România va juca al doilea meci din 2018 împotriva Suediei, marţi, de la 21:30, pe stadionul din Craiova. În conferinţa de presă premergătoare partidei, selecţionerul Cosmin Contra a prefaţat întâlnirea cu nordicii şi a avut o mare nemulţumire. 

Suedia susţine ultimele "antrenamente" înainte de startul Campionatului Mondial din Rusia, iar Contra a vorbit despre cum va arăta meciul: "E o echipă calificată la Mondiale, e o echipă care a eliminat Italia la baraj. Noi venim după o victorie importantă în Israel, băieţii au reacţionat bine în Israel şi sper ca în aceste două zile... ieri am avut timp să lucrez cu băieţii. Am făcut două grupe, iar azi voi încerca să lucrez puţin tactic cu ei şi să pregătim meciul de mâine. Toate meciurile sunt grele. Eu înţeleg anumite comentarii, înţeleg anumite lucruri, dar am venit aici să calific echipa la Campionatul European".

Duminică, ProSport a lansat o dezbatere în privinţa selecţiei de la naţională. Selecţionerul şi-a spus părerea despre cum va face selecţia în continuare: "La mine vor juca mereu jucătorii care sunt cei mai în formă. În România nu mă mai deranjează nimic, nu mă mai deranjează când nu suntem obiectivi în ceea ce priveşte realitatea fotbalului românesc. Mi-ar plăcea să am jucători care intră cu 2-0, 3-0 la pauză. Nu am acei jucători, am altfel de jucători, jucători cu alte calităţi".

În schimb, Contra e foarte nemulţumit de starea gazonului de pe noul "Oblemenco": "În funcţie de adversari, voi încerca să propun un prim „11”, care să se descurce pe gazonul nasol, starea gazonului e nasolă. Trebuie să luăm în considerare starea terenului. Trebuie să ne adaptăm la anumite condiţii de joc, de antrenament. Nu s-a plâns nimeni până acum, băieţii au fost profesionişti. De la un gazon impecabil în Israel, trecem la un gazon pe care va trebui să ne adaptăm, să alergăm mai mult. Gazonul se va rupe încă de la încălzire din ce mi-au spus băieţii de la CS U Craiova. Am venit să jucăm pentru prima dată pe acest stadion frumos. Din păcate, starea gazonului nu se ridică la înălţimea stadionului. Dar cu natura nu te poţi pune, nu ne aşteptam ca în luna martie să fie aceste condiţii. Dar o să ne adaptăm. Orice antrenor ar spune că e nemulţumit de un astfel de gazon".

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.