Mâna destinului? Rădoi a scos la iveală un episod incredibil din scurta carieră de antrenor: "Ştiţi care a fost subiectul meu de licenţă?"

19 sep 2018 8923 afişări Nationala
Mâna destinului? Rădoi a scos la iveală un episod incredibil din scurta carieră de antrenor: "Ştiţi care a fost subiectul meu de licenţă?"

Mirel Rădoi şi-a început cu adevărat cariera de antrenor la naţionala U21, în dubla cu Portugalia şi Bosnia, după experienţa ratată de la FCSB, când a fost director sportiv în acte. Fostul căpitan din Ghencea a povestit, miercuri seară, un episod care pare legat de destul său ca tehnician.

Mirel Rădoi şi-a început brusc cariera de antrenor, imediat după ce a renunţat la cea de jucător. Se întâmpla în vara lui 2015, când avea doar 34 de ani. Atunci a profitat de şansa pe care i-a oferit-o Gigi Becali şi a acceptat să o preia pe FCSB. Însă n-a avut un debut de succes în cariera de antrenor şi şi-a dat demisia în la finalul lui noiembrie 2015.

A făcut un pas în spate la timp şi s-a dus să înveţe, dar a revenit mai puternic, în dubla cu Portugalia şi Bosnia, de la naţionala U21. România a învins cu 2-1 în Portugalia şi cu 2-1, la Ovidiu, pe Bosnia. Selecţionerul naţionalei de tineret a povestit şi un episod în care a înfruntat ironia sorţii. Când şi-a dat licenţa de antrenor a avut ca subiect o situaţie pe care mai târziu a întâlnit-o în postura de selecţioner la tineret:

”Mai departe, m-aş duce... subiectul meu la examenul de licenţă a fost aşa: era ultimul meci de campionat, în care eu trebuia să câştig şi la pauză aveam om eliminat. Ca să vedem unde duce viaţa... examenul meu a fost, să spunem aşa, meciul din Portugalia, în care trebuia să câştigăm şi aveam om eliminat. Soluţia a fost că trebuia să schimb sistemul, să bag doi jucători mai dinamici, care să exploateze zonele laterale”, a dezvăluit Rădoi, la TelekomSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.