Lobonţ crede în calificarea la EURO: "Putem, de ce să nu putem? Dacă nu putem, mai bine să rămânem acasă. Trebuie să fim mai pozitivi"

5 dec 2018 470 afişări Nationala
Lobonţ crede în calificarea la EURO: "Putem, de ce să nu putem? Dacă nu putem, mai bine să rămânem acasă. Trebuie să fim mai pozitivi"

Fostul portar al naţionalei laudă echipa lui Contra şi spune că avem motive să fim optimişti în privinţa preliminariilor pentru Euro 2020. Lobonţ s-a aflat alături de prima reprezentativă la începutul mandatului lui Cosmin Contra. “Este nici cea mai grea, dar nici cea mai uşoară grupă. Ne jucăm şansa. Avem încredere, pentru că sunt jucători cu potenţial, care au calitate, care mai mult de un an de zile sunt împreună şi au format un grup minunat. Am avut ocazia să fiu printre ei un an şi o lună şi ştiu care este potenţialul lor şi calităţile pe care le au. Cu siguranţă o să lupte la fiecare meci să aducă rezultate. Este o echipă naţională în creştere. În acest an, din martie până acum, chiar nu ştiu când a avut echipa naţională un an aşa de pozitiv, fără nicio înfrângere. Şi n-am jucat doar cu echipe mai slab cotate, ca să creştem în clasament. Am avut adversari pe măsură”, a spus Lobonţ, la Look Sport.

“Şi noi avem valoare, avem potenţial, avem calităţi”

Noul antrenor al lui U Cluj spune că jucătorii naţionalei nu trebuie să se simtă inferiori nici în faţa Spaniei. “Nu trebuie să încercăm, pentru că apoi ne ascundem în spatele încercatului. Noi trebuie să facem! Putem, de ce să nu putem? Dacă nu putem, mai bine să rămânem acasă. Trebuie să fim mai pozitivi. Şi noi avem valoare, avem potenţial, avem calităţi. Toţi băieţii de la naţională au calităţi şi potenţial, iar în ultima perioadă a început să se construiască un mediu favorabil la calităţile lor, să-i ajute să crească de la acţiune, la acţiune”, este de părere fostul portar al Romei.

“Avem o naţională under 21 cum nu ştiu dacă am avut vreodată”

Motivele de optimism ar trebui să fie date şi de naţionalele de tineret şi juniori, este de părere Bogdan Lobonţ, care nu înţelege de ce se vorbeşte de faptul că avem o grupă grea la europeanul de tineret, când ar trebui să ne bucurăm că ne vom duela cu cei mai buni. “Avem o naţională under 21 cum nu ştiu dacă am avut vreodată. Poate când era generaţia lui Gică Hagi. Au demonstrat-o şi continuă să demonstreze că sunt capabili de lucruri mari. Asta vor să facă şi nu vor să rămână în mediocritate. Îmi plac şi cei de la under 21 şi cei de la unde 19 pentru că încep să iasă din zona de confort. Nu le place să stea comozi. Sunt jucători care au crescut afară şi văd lucrurile din altă perspectivă. Nici la campionatul european de tineret nu avem o grupă uşoară, dar suntem la campionatul european, v-aţi aşteptat să avem o grupă uşoară? Doar aşa creştem, dacă întâlnim adversari şi mai dificil şi mai buni decât noi, din toate punctele de vedere. Dacă nu, rămânem mediocri. Mie nu-mi place să fiu mediocru”, a spus Lobonţ.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.