LIVE BLOG | România – Algeria 1-2. Africanii s-au pregătit cu noi pentru carnaval

LIVE BLOG | România - Algeria 1-2. Africanii s-au pregătit cu noi pentru carnaval
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a fost învinsă de Algeria în cel de-al doilea amical din cadrul de pregătire din Elveția, scor 2-1. Partida a avut de toate: suporteri pe teren, torțe în tribune și o întrerupere a meciului în minutul 43

CLICK AICI PENTRU FOTO GALERIE

Algeria este calificată la Campionatul Mondial. Știți și voi, turneul final care începe săptămâna viitoare și pe care îl vedem din nou la televizor. Mai presus de atât, naționala în compania căreia România a disputat ultimul amical din cadrul stagiului de pregătire din Elveția are și suporteri. Unii care au plantat o sămânță de invidie încă din dimineața partidei, când au cântat din toți rărunchii în fața stadionului, sărbătorind ultimul test al echipei lor înainte de startul Campionatului Mondial. Și, cum în tribune nu putea fi echilibrată balanța, pentru că membrii din Comitetul Executiv nu se puteau duplica, am avut speranța că pe teren, acolo unde numărul de jucători era egal, puteam să le fim superiori algerienilor. Fără Pintilii însă, semn că transferul la Al-Hilal îl va scoate din circuitul naționalei pe fostul căpitan al Stelei. Așezat pe banca de rezerve și ferit de ploaia torențială, probabil cu gândul la banii pe care îi va câștiga în Arabia Saudită, mijlocașul a privit cum Marica are șansa de a deschide scorul (minutul 8). Și cum Chiricheș gafează în careu (minutul 12). Una caldă, alta rece, așa cum ne-am și obișnuit de altfel.

Fuga spre vestiare din minutul 43

Cu Algeria atacând în valuri poarta României, era normal să vină și golul. Unul la care au lucrat mai mult ai noștri decât ai lor, Chiricheș fiind întors în careu și pe stânga, și pe dreapta, iar Pantilimon scăpând mingea în fața porții, pentru ca Bentaleb să finalizeze simplu, ca în curtea școlii (minutul 23). Stadionul a fost redus la tăcere în minutul 28, atunci când Chipciu a înscris golul egalizator în urma unei pase „ridicate” a lui Maxim. Toate bune și frumoase, meciul avea ritm, era plăcut ochiului, chiar dacă România nu era echipa care conducea jocul. O sticlă aruncată pe teren l-a obligat însă pe central să fluiere sfârșitul primei reprize cu două minute mai devreme, iar sub amenințarea întreruperii definitive a amicalului, Bourceanu a dat dovadă de un românism pur, făcând schimb de tricouri în drum spre vestiar. Rememora, probabil, „cazul bricheta”. Cine are nevoie de echipament când a fost aruncată o sticlă din tribună? Nu el.

Națională limitată, rezultat pe măsură

Ieșiți de la cabine și introduși pe teren în minutul 43, jucătorii au refăcut finalul primei reprize. În cele două minute rămase, algerienii au fost cât pe ce să înscrie. Nimic anormal. Privirile s-au mutat apoi către portari, care au sprintat către porțile adverse. Începea a doua repriză, iar bănuiala că în ziua următoare vom deveni vedete internaționale devenea deja o certitudine. Cu algerienii în atac și cu noi în propriul careu, România nu a părut că poate pune vreo problemă la poarta lui Mohammed. Maxim a încercat (minutul 61), dar fără succes. Și dacă cineva se îndoia că nu se va scrie despre acest meci în presa internațională, nu s-a gândit că golul lui Soudani (minutul 66) va aduce pe teren opt suporteri algerieni, făcând astfel fiesta completă. Diferența de pe tabelă putea fi majorată, dar Lung s-a opus acesteia, ștergând puțin din impresia un tocmai bună pe care a oferit-o pe tot parcursul partidei (minutul 75). Degeaba a dat Pițurcă dezaprobator din cap atunci când Nicoliță nu a reușit să îi paseze, din doi metri, lui Rusescu. Naționala și-a arătat miercuri seară limitele. Nu aveam ce să căutam la Campionatul Mondial. Se vede mai bine din fața televizorului. Asta în timp ce Algeria, cu fani ceva mai liniștiți, își merită pe deplin locul în grupele turneului final. Am arătat miercuri seară de ce suntem capabili, adică de mai nimic. Avem mai degrabă viteză la schimburile de tricouri decât pe un contraatac. Nu e așa, Bourceanu?


UPDATE: GOL ALGERIA! El Arabi Soudani își readuce echipa în avantaj în minutul 65 după o centrare venită din partea dreaptă. Opt suporteri au intrat pe teren imediat după gol

Silviu Lung intervine salvator în minutul 74 la o fază în care a rămas singur cu adversarul. În minutul 80, algerienii ratează o șansă importantă după o degringoladă generală în apărarea noastră.

Rusescu a intrat în locul lui Chipciu în minutul 80. Cosmin Matei a fost și el trimis pe teren de Victor Pițurcă, în locul lui Nicoliță.


UPDATE: Un fan algerian a intrat pe teren, oamenii de ordine l-au scos imediat de pe gazon. Arbitrul a trecut cu vederea incidentul


UPDATE: Pițurcă face prima schimbare în minutul 47: Lung intră în locul lui Pantilimon. În minutul 51, Tănase mai ratează o ocazie uriașă: reluarea a fost deviată în transversală de portarul algerian.

În minutul 51, Bănel Nicoliță a intrat în locul lui Costin Lazăr


UPDATE: S-a încheiat prima repriză. Cele două echipe schimbă terenul și încep ultimele 45 de minute

Se reia meciul printr-un aut de poartă. Se joacă cele 2 minute rămase din prima repriză.


UPDATE: Crainicul stadionului din Geneva a anunțat că jucătorii vor reveni pe teren după 15 minute, se vor juca cele două minute din prima repriză după care va începe direct actul secund.

Singurul moment de respiro pe care îl vor avea jucătorii va fi egal cu intervalul în care cei doi portari vor traversa terenul pentru a schimba porțile.


UPDATE: Prima repriză se încheie în minutul 43. Arbitrul a oprit jocul din pricina unei sticle aruncate în teren. Antrenorul Algeriei a făcut un apel la suporteri, precizând că meciul se va încheia dacă va mai exista un astfel de incident. Arbitrul elvețian a mai avertizat echipa Algeriei imediat golul reușit de Bentaleb, atunci când fanii au aruncat cu torțe pe teren.

Imediat ce s-a luat decizia întreruperii primei reprize, jucătorii au plecat la vestiare, nu înainte de a face schimb de tricouri. Bourceanu a fost primul care a solicitat tricoul omologului său din echipa Algeriei.


UPDATE: Maxim nu ajunge la timp pentru a relua corect centrarea din stânga a lui Tănase. Ocazie uriașă pentru România.


INFO: Alexandru Maxim (23 de ani) se află la a 15-a selecție la echipa națională de seniori. Mijlocașul lui VfB Stuttgart îl egalează pe Tudorel Stoica din acest punct de vedere.


UPDATE: GOOL ROMÂNIA! Chipciu egalează în minutul 28 după ce păcălește capcana off-side-ului și driblează portarul. Pasa decisivă i-a aparținut lui Maxim.


UPDATE: GOL ALGERIA! Bentaleb deschide scorul în minutul 22 după o greșeală în lanț a apărării noastre: Chiricheș a fost depășit ușor, Pantilimon a scăpat din brațe o minge centrată din partea stângă, iar algerienii au deschis scorul.


UPDATE: Cristi Tănase ratează o ocazie imensă în minutul 8. Stelistul a scăpat singur pe partea stângă, dar a amânat mult momentul șutului și a fost blocat. În minutul 13, Marica „fură” o minge din picioarele fundașilor algerieni, cade în careu, faza continuă și se încheie cu un șut peste al lui Tănase.

Replica algerienilor a venit imediat și în doar trei minute și-au creat două ocazii periculoase.


UPDATE: A început partida. Naționala României joacă în echipament roșu și are lovitura de start


UPDATE: Plouă torențial la Geneva, dar înainte de startul partidei au ieșit două curcubee.


UPDATE: Atmosferă senzațională creată de suporterii Algeriei pe stadion. Romania joacă astăzi nu doar în compania unei echipe calificate la Mondial, ci și a unor fani demni de un turneu final

Tricolorii au iesit la încălzire, dar au trecut neobservați de spectatori. Arena din Geneva este ocupată de algerieni


Echipa de start a României:

România: Costel Pantilimon – Vlad Chiricheș, Valerică Găman, Dragoș Grigore, Răzvan Raț – Alexandru Bourceanu, Costin Lazăr – Alexandru Maxim, Alexandru Chipciu, Cristi Tănase – Ciprian Marica

Rezerve: Silviu Lung, Cristi Manea, Cosmin Matei, Bogdan Vâtejelu, Alexandru Mateiu, Bogdan Mitrea, Bănel Nicoliță, Mihai Pintilii, Raul Rusescu, Florin Tănase


UPDATE: Echipele de start:


UPDATE: A sosit la meci, așa cum era de așteptat, președintele FRF, Răzvan Burleanu. Jovial, acesta a salutat jurnaliștii și s-a dus în zona VIP, unde are loc rezervat.

Valeriu Argăseală, președintele Stelei, și-a făcut și el aparația.


UPDATE: ProSport a intrat în posesia desfașurătorului de meci. Se pare că vom avea parte de un moment artistic înainte de startul partidei dintre România și Algeria


UPDATE: Cele două reprezentative au ajuns la stadion. La meci și-a făcut apariția și Federico Piovaccari, fostul jucător al Stelei.


INFO: Din informațiile ProSport, oamenii din administrația hotelului în care sunt cazați „tricolorii” au fost puși la treabă de membrii staff-ului naționalei. Mai exact, patul din camera lui Pantilimon a trebuit modificat pentru ca portarul reprezentativei să se poată odihni în condiții optime.


UPDATE: Încă se mai vând bilete la această partidă. Vor fi mai mult de 12.000 de suporteri ai Algeriei. A început deja să fie făcut accesul pe stadion pentru aceștia. Cel mai ieftin bilet la această partidă costă 40 de franci. De remarcat faptul ca s-au vândut tichetele cele mai scumpe, de la tribuna I, de 66 de franci


UPDATE: Deși plouă torențial încă de dimineață în Geneva, suporterii Algeriei au sosit la stadion de la ora 11:00 și cântă de atunci încontinuu. Sunt așteptați peste 12.000 de fani ai nationalei Algeriei, echipă calificată la Campionatul Mondial.

România va fi susținută, cel mai probabil, de cei din staff, oamenii din Comitetul Executiv și mâna de jurnaliști din cantonament.


La Geneva, România va încheia cantonamentul cu un meci în compania Algeriei, echipă calificată la Campionatul Mondial din Brazilia. Partida va începe la 21:30 și va fi transmisă de Antena 1. Sâmbătă, naționala a câștigat primul amical programat în stagiul de pregătire din Elveția, scor 1-0, contra Albaniei

Naționala va disputa astăzi, de la ora 21:30, cel de-al doilea amical din cadrul stagiului de pregătire din Elveția. România va întâni reprezentativa Algeriei, echipă calificată la Campionatul Mondial din Brazilia, care va începe pe 12 iunie. Selecționerul Victor Pițurcă va începe partida cu un prim  „11” diferit față de partida cu Albania. Cea mai importantă modificare va consta în titularizarea lui Chiricheș în banda dreaptă a apărării, acolo unde sâmbătă seară a evoluat Manea, cel mai tânăr debutant din istoria naționalei: „Nu are nici 17 ani, meciul contra Algeriei este unul cu presiune, nu știu dacă o să mai fie titular”, a declarat Victor Pițurcă în cadrul unei conferințe de presă de dinaintea partidei. Centrul apărării va fi asigurat de cuplul Dragoș Grigore – Găman, iar la mijloc își va face apariția Cristi Tănase, jucătorul Stelei.

Doi jucători plecați din cantonament

Cu Tătărușanu învoit și plecat de la lot de patru zile, dar și cu Mățel nerefăcut după o accidentare, plecat și el de o zi din Elveția, selecționerul va alinia cel mai bun „11”, dorind să obțină și cea de-a doua victorie din stagiul de pregătire: „Vreau să câștigăm”, a spus selecționerul. Algeria se află pe locul 25 în clasamentul FIFA., iar la Campionatul Mondial se află în grupă cu Belgia, Rusia și Coreea de Sud. De-a lungul timpului, cele două naționale s-au întâlnit în patru rânduri, de fiecare dată în meciuri amicale. Bilanțul direct: o victorie pentru România, două egaluri și o victorie pentru Algeria. La meci sunt așteptați să vină președintele FRF, Răzvan Burleanu, Mircea Lucescu și Ionuț Lupescu.

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele