LIVE BLOG | Lituania – România 1-2. Maxim îi salvează pe tricolori la ultima fază! Zulpa a egalat în minutul 90, dar decarul naționalei și-a arătat clasa în prelungiri. Chipciu a marcat și el. FOTO | Clasamentul grupei

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Daniel Anghel
LIVE BLOG | Lituania - România 1-2. Maxim îi salvează pe tricolori la ultima fază! Zulpa a egalat în minutul 90, dar decarul naționalei și-a arătat clasa în prelungiri. Chipciu a marcat și el. FOTO | Clasamentul grupei
  • Publicat:
  • Actualizat:

Lituania – România 1-2 (Zulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4)

  • Muntenegru – Serbia 0-2 (Mitrovic 18 pen, 82), în celelalt meci al grupei

Echipele de start:

  • Lituania: Setkus – Baravykas, Jankuaskas, Klimavicius, Slavickas – Zulpa, Vorobjovas (Kuklys 62), Slivka   – Novikovas, Cernych (Petravicius 87), Sernas (Valskis 62)
  • Rezerve: Zubas, Bartkus – Janusevskis, Leimonas, D. Kazlauskas, Simkus, Borovskij, Silenas
  • României: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Tamaș, Bancu – Anton   , Marin   – Chipciu   , Stanciu (Rotariu 86), Mitriță (Maxim 78) – Țucudean (Keșeru 71)
  • Rezerve: Pantilimon, Niță – R. Benzar, Toșca, T. Băluță, Stoian, F. Tănase, Drăguș

Minutul 90+5: Final de meci! România câștigă greu, dar câștigă, în Lituania!


Minutul 90+4: GOOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Stanciu, aflat în marginea careului, îl deschide bine în stanga pe Maxim, care intră în careu și culcă doi adversari din fentă, trage și-l învinge pe Setkus!


Minutul 90: GOOOOOOOOL LITUANIA! Zulpa înscrie cu un șut pe lângă Tătărușanu, din careu, după o pasă filtrantă a lui Novikovas.


Minutul 65: Ocazie pentru lituanieni! Valskis trage pe lângă poarta lui Tătărușanu, din interiorul careului, după o pasă primită din banda dreapta. Săpunaru a stat departe de adversarul său și i-a permis acestuia să încerce finalizarea, dar șutul lui Valskis nu i-a dat emoții lui Ciprian Tătărușanu.


Citește și: Pierdere mare pentru meciul cu Serbia! Un fault la mijlocul terenului l-a scos din cărți pentru cel mai important meci al grupei


Minutul 51: Ce ocazie pentru Mitriță! Manea a pus o centrare în careu, din dreapta, fundașii lituanieni resping grepșit o minge, iar Mitriță încearcă să profite și trimite mingea, din foarfecă, pe spațiul porții lui Setkus, dar goalkeeperul de la Hapoel Haifa e pe fază și respinge în corner. Fotbalistul Craiovei se accidentează la această fază.


Minutul 46: A început repriza a doua!


Minutul 45: Pauză la Vilnius!


Minutul 42: Slivka trage de la 20 de metri, Tătărușanu nu are emoții și reține!


Minutul 33: Încă o șansă pentru Mitriță! Țucudean și Stanciu au purtat excelent un contraatac, iar ultimul l-a lansat excelent în stânga pe Mitriță, pe care l-a încetinit preluarea, dar a reușit să dribleze un adversar și să tragă la poarta lui Setkus, însă mingea s-a dus mult peste poartă.


Minutul 17: Șutul lui Mitriță! „Piticul atomic” de la Craiova îl încearcă pe Setkus cu un șut de la distanță, dar acesta are reflex și respinge în corner!


Minutul 13: GOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Chipciu înscrie! Stanciu îl lansează excelent pe Țucudean, acesta ia fața fundașului lituanian, driblează și portarul și întoarce mingea în careu. Mitriță nu a putut trage, balonul a ajuns la Chipciu, iar fotbalistul Spartei Praga a reușit să înscrie!


Minutul 10: Ce șansă ratează Lituania! Cernych pune bine piciorul la o centrare venită din dreapta, a lui Slavickas, dar balonul se oprește în bară. Tătărușanu era bătut.


Minutul 9: Șansă uriașă pentru tricolori! Chipciu trage puternic la poartă după o fază încâlcită în marginea careului advers, Setkus respinge, dar Țucudean deviază din nou spre Chipciu, care îl lansează în dreapta pe Stanciu, dar șutul acestuia e blocat de un apărător!


Minutul 4: Prima ocazie pentru România! Stanciu l-a lansat pe Chipciu în adâncime, singur spre poarta lui Setkus, dar asistentul a ridicat fanionul pentru ofsaid. Faza a fost construită cu mingi pe sus, respinse de apărare și oamenii din mijloc, iar decarul Spartei Praga a pus mingea jos și a găsit o lansare excelentă pentru colegul său din Cehia.


Minutul 1: A început meciul de la Vilnius!


20:40 A venit și anunțul oficial. Aceasta este echipa de start a României:


20:14 E vestea momentului, înainte de meciul naționalei. Denis (13 ani), băiețelul fostului internațional Cosmin Pașcovici, s-a stins din viață în această seară! Detalii aici.

Citește și: BREAKING NEWS: O nouă tragedie cutremură fotbalul românesc. S-a stins din viață Denis, băiatul lui Cosmin Pașcovici! VIDEO | Ultima dorință, transmisă tricolorilor și prima reacție a mamei sale


19:39 Echipa de start a României, conform sport.ro: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Tamaș, Bancu – Anton, Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriță – Țucudean


18:41 Ganea cere o schimbare urgentă la națională pe ultima sută de metri.

Citește și: EXCLUSIV | Ganea cere o schimbare urgentă la națională pe ultima sută de metri! Mesaj pentru Contra în plină campanie


18:36 Naționala mică răstoarnă naționala mare? Un patron de club e sigur: „Câștigă echipa lui Rădoi!”

Citește și: EXCLUSIV | Un patron din Liga 1 surprinde: „Dacă joacă U21 cu naționala mare, bate echipa lui Rădoi”


18:23 Cum s-au descurcat adversarii noștri în acest an? Ne spune Răzvan Toma. Bilanțul Lituaniei din acest an: 8 jocuri, 1 victorie, 1 egal, 6 înfrângeri, 2-15 golaveraj. Desfășurarea partidelor o gășiți AICI.


17:50 Mersul pe jos… Tricolorii s-au plimbat prin capitala Lituaniei, Vilnius, profitând de ziua însorită. Au fost alese și echipamentele pentru meciul de diseară: gazdele vor juca în galben, iar România în roșu.


România caută prima victorie din istorie în Liga Națiunilor, la Vilnius, împotriva Lituaniei, „codașa grupei” cu zero puncte după primele două partide. Tricolorii au două puncte după primele două partide, cu Muntenegru (0-0) și Serbia (2-2), și pot profita de „ciocnirea” dintre cele două echipe. În cazul unei victorii, echipa pregătită de Cosmin Contra va părăsi poziția a treia din grupă, și poate urca chiar în fruntea clasamentului în cazul în care va câștiga la trei goluri diferență împotriva Lituaniei, iar Muntenegru și Serbia vor remiza la Podgorica.

Selecționerul României a avut mari bătăi de cap în ceea ce privește postul de fundaș central, dat fiind faptul că apărătorul lui Napoli, Vlad Chiricheș, s-a accidentat și va fi indisponibil o perioadă bună de timp. Gabriel Tamaș a fost chemat în locul său, astfel că fostul fundaș al celor de la FCSB și Dinamo a revenit la prima reprezentativă a naționalei după aproximativ trei ani.

„La experiența pe care o are, Tamaș ne va ajuta. Am considerat că aveam nevoie de el. A revenit cu poftă, ca un copil de 19 ani. Nu pot să spun că a revenit doar pentru aceste două meciuri, vom vedea”, a spus Cosmin Contra, la conferința de presă premergătoare meciului cu Lituania.

Lotul României:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 53/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0) 
  • Fundași: Romario Benzar (FCSB, 13/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 4/1), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 29/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 13/0), Gabriel Tamaș (Hapoel Haifa, 65/3), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 2/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 Club Sportiv, 5/0)
  • Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege, 12/1), Tudor Băluță (FC Viitorul, 1/0), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 5/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 37/4), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 7/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 24/9), Constantin Budescu (Al-Shabab, 12/5), Alexandru Maxim (Mainz, 30/2), Alexandru Mitriță (U Craiova 1948 Club Sportiv, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 3/0)
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 25/6), George Țucudean (CFR Cluj, 6/2), Denis Drăguș (FC Viitorul, 1/0).
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…