LIVE BLOG | Ăştia suntem? România - Muntenegru 1-1, cu un joc slab şi cu alegeri curioase ale lui Daum. Stanciu ratează penalty în ultima secundă

4 sep 2016 101377 afişări Nationala
LIVE BLOG | Ăştia suntem? România - Muntenegru 1-1, cu un joc slab şi cu alegeri curioase ale lui Daum. Stanciu ratează penalty în ultima secundă foto: Mediafax / Dan Tăuţan

România - Muntenegru 1-1

Marcatori: Adi Popa 85 / Jovetic 87

Echipele de start:

 • România: Pantilimon - Benzar, Moţi, Dr. Grigore, S. Filip - Săpunaru, Hoban, Bicfalvi (Popa 76) - Stanciu - B. Stancu, Fl. Andone (Torje 70)
 • Muntenegru: Bozovic - Tomasevic, Savic, Simic, Vukcevic - Marusic, Vesovic, Scekic, Bakic (Mugosa 68) - Jovetic - Beciraj

Grupa E:

Danemarca - Armenia 1-0 (Eriksen 17)
Kazahstan - Polonia 2-2 (Khizhnichenko 52, 58 
/Kapustka 9, Lewandowski pen. 35)


23:42 Stanciu ratează penalty! Keşeru a obţinut un penalty în ultimul minut, însă Stanciu a executat peste poartă.


23:21 GOL MUNTENEGRU! Nici nu s-a updatat bine site-ul că oaspeţii au egalat. Dintr-o lovitură liberă acordată greşit de acest arbitru curios din Anglia, Jovetic se înalţă de lângă Moţi şi trimite cu capul lângă bară. Păcat!


23:28 GOOOOOOOOOOOOOOL POPA!! Adi Popa înscrie în minutul 86 după o pasă foarte bună a lui Nicuşor Stanciu. 


23:14 Poate nu înţelegem noi fotbalul, aşteptăm să ne explice la final selecţionerul. Daum face prima schimbare în minutul 70, iese Andone şi intră Torje. Bicfalvi rămâne în dreapta, Stancu trece în atac şi Torje trece pe stânga. Ciudat...


23:06 Nicuşor Stanciu execută bine o lovitură liberă, lângă bară, însă Bozovic respinge cu greu.


22:57 În continuare avem probleme în a gestiona fazele ofensive, la ultima pasă. Andone nu e în joc, Stanciu nu găseşte pasa miracol, iar Stancu apare foarte rar în joc.


22:50 Începe partea a doua, una în care Daum nu consideră că trebuie să trimită jucători proaspeţi pe teren, în ciuda impresiei din prima parte. Totuşi, să îi dăm credit neamţului.


22:30 Se termină prima repriză, România - Muntenegru 0-0. Raportul ocaziilor mari este 1-1, după ce Beciraj şi Florin Andone au ratat singuri cu portarul, însă jocul nostru are probleme mari. Steliano Filip este îngrozitor pe stânga, acolo de unde au şi plecat fazele bune ale muntenegrenilor. Benzar face faţă pe dreapta, acolo însă unde îl are în faţă, în mod ciudat, pe un Bicfalvi deloc eficient. Nicuşor Stanciu are probleme în a trimite pase finale într-o defensivă oaspete aglomerate, iar pe partea cealaltă a terenului Stancu nici nu există.


22:07 Avem şi noi o şansă mare la pasa finală excelentă a lui Stanciu către Florin Andone. Vârful lui Deportivo are şansa să deschidă scorul, singur cu portarul, însă şutează prost şi Bozovic respinge.


22:04 Avem o problemă şi în ofensivă, acolo unde muntenegrenii se apără pe două linii şi, cu un Stanciu neinspirat la pasa finală până acum, avem probleme în a-l pune pe Florin Andone în situaţii de gol.


21:55 Au trecut primele zece minute şi meciul pare foarte echilibrat. Romario Benzar se descurcă excelent pe dreapta, şi defensiv şi ofensiv, însă pe stânga suntem descoperiţi din cauza ezitărilor lui Steliano Filip. Am egalat la ocazii, prin Săpunaru, un şut care a lovit doar plasa laterală.


21:51 Ocazie imensă pentru muntenegreni! Beciraj scapă singur cu Pantilimon după o gafă a lui Steliano Filip, însă portarul lui Watford scoate mingea cu un reflex interesant.


21:48 Următorul meci al României e acasă, cu Polonia. Şi din cauza specimenelor pe care le vedeţi mai jos, probabil că vom juca cu terenul suspendat, deci cu stadionul gol. Superb!


21:44 Dacă ne luăm după numele de pe banca de rezerve, naţionala României ar trebui să aibă un prim 11 care să spulbere Muntenegru, nu?


21:40 Ce vă spuneam ceva mai devreme, naţionala României intră pe teren condusă de căpitanul Dragoş Grigore, fotbalist în Qatar.


21:15 Colegii de la Cluj ne anunţă că selecţionerul a fost aplaudat la scenă deschisă atunci când a păşit pe teren. La fel, spectatorii s-au manifestat zgomotos atunci când crainicul de pe Cluj Arena a anunţat că Polonia nu a reuşit mai mult de un egal în Kazahstan.


21:09 Cei de la FRF se laudă că vor umple Cluj Arena.


20:53 Surpriză mare în grupa României! Polonia nu a putut obţine victoria în Kazahstan deşi la pauză conducea cu 2-0. Favorita grupei E s-a relaxat după pauză şi a fost taxată imediat de golurile lui Khizhnichenko. Danemarca a învins la limită Armenia, 1-0, însă a şi ratat un penalty.


20:33 Iată că avem confirmarea curajului lui Daum. Echipa de start a României cu Muntenegru:


20:21 În caz că aveţi pretenţii mult prea ridicate de la echipa naţională, vă rugăm să vă reamintiţi un lucru:


20:16 Lovitură de teatru, aşa cum auzim mereu din gura comentatorilor! Kazahstan a egalat în mintul 58 prin acelaşi om care deschisese scorul şi, iată, avem o nouă echipă care trebuie să ne facă să ne îngrijorăm.


20:11 Sau avem? Kazahstan profită de relaxarea defensivei poloneze şi înscrie în minutul 52, suficient de devreme pentru a putea forţa şi egalarea.


20:00 Polonia şi-a mărit avantajul în Kazahstan şi demonstrează că avem de ce să ne temem. În altă ordine de idei, tricolorii au ajuns pe Cluj Arena.


19:32 Atmosfera de la Cluj e foarte frumoasă. Fanii ajunşi deja la stadion beneficiază de activităţile puse la dispoziţie de FRF.


19:17 GOL DANEMARCA! Favoritele merg bine în grupa noastră. Fischer combină frumos cu Eriksen, iar vedeta de la Tottenham deschide scorul în meciul cu Armenia. Două rezultate logice până în acest moment.

Cât despre partida noastră cu Muntenegru, Cluj Arena se va deschide în jurul 19:45, moment în care spectatorii îşi vor putea lua locurile în tribune.


19:09 GOL POLONIA! Naţionala lui Lewandowski e prima care înscrie în această grupă. Polonezii deschid scorul în Kazahstan, după o fază creată de Lewandowski şi finalizată de Bartosz Kapustka, mijlocaşul lui Leicester.


19:00 Au început primele meciuri din grupa României! La această oră se joacă Danemarca - Armenia şi Kazahstan - Polonia.


17:11 Tricolorii şi-au ales numerele pentru meciul din această seară. Tricoul cu numărul 10 rămâne la Alexandru Maxim:

 • Costel Pantilimon (1), Alexandru Măţel (2), Steliano Filip (3), Cosmin Moţi (4), Ovidiu Hoban (5), Romario Benzar (6), Alexandru Chipciu (7), Adrian Popa (8), Florin Andone (9), Alexandru Maxim (10), Gabriel Torje (11), Cristian Bălgrădean (12), Claudiu Keşeru (13), Răzvan Marin (14), Valerică Găman (15), Silviu Lung (16), Eric Bicfalvi (17), Dorin Rotariu (18), Bogdan Stancu (19), Gabriel Enache (20), Dragoş Grigore (21), Cristian Săpunaru (22), Nicolae Stanciu (23)

15:14Dacă România nu contează pe Chiricheş, accidentat, naţionala muntenegreană are probleme mult mai serioase de lot. Experimentatul fundaş central Marko Basa (33 de ani) de la Lille nu a venit în România, fiind lăsat acasă în ultimul moment din cauza unei accidentări la picior. De asemenea, din cauza accidentărilor şi suspendărilor nu au putut venit la Cluj căpitanul Mirko Vucinic, portarul Vukasin Poleksic, fundaşul dreapta Filip Stojkovic şi fundaşul central Esteban Saveljic.


UPDATE 15:05 Presa de la Podgorica anunţă şi "11"-le probabil pe care selecţionerul Ljubisa Tumbakovic l-a gândit pentru meciul de diseară.


Colaborarea germano-românească care îşi propune să ajungă în Rusia. În alt context, o frază periculoasă, însă fotbalistic doar ţelul echiei naţionale a României. Cu Christoph Daum pe bancă, primul antrenor străin din istoria noastră, România întâlneşte Muntenegru în startul unei campanii care se anunţă extraordinar de dificilă. Grupa E, cea în care este România, are drept favorite la calificare naţionalele Poloniei şi pe cea a Danemarcei, însă Muntenegru sau Armenia pot pretinde să se bată de la egal la egal cu înfrânta Albaniei de la EURO 2016.

Contextul este potrivit, entuziasmul după venirea lui Daum este ridicat, iar fotbaliştii laudă metodele noi aduse de neamţ. Totuşi, aproape ca de fiecare dată, ne sabotăm singuri. Forul fotbalistic condus de Răzvan Burleanu a programat partida la Cluj, pe Cluj Arena, un stadion cu o suprafaţă de iarbă distrusă de un festival anual de muzică. În aceste condiţii, naţionala de fotbal va juca pe un gazon fragil, cu porţiuni proaste, uşor denivelat care va diminua calitatea spectacolului. ”Trebuie să ne gândim dincolo de problemele cu iarba, trebuie să acţionăm ca o echipă, să muncim pentru victorie”, a încercat neamţul să acopere gafele conducerii FRF.

Cu cine ne apărăm în faţa lui Jovetic?

Fără să impresioneze, naţionala statului Muntenegru are cel puţin un jucător de talie mondială. Stevan Jovetic, fotbalistul crescut de Adrian Mutu la Fiorentina care acum este împrumutat de Manchester City la Internazionale Milano, este principalul pericol pentru o defensivă din care lipseşte cu siguranţă Vlad Chiricheş. Pantilimon şi Silviu Lung îşi dispută postul de portar, cu un avantaj pentru primul, iar Moţi este cel îndreptăţit să completeze o apărare cu Săpunaru, Dragoş Grigore şi Steliano Filip.

Vedeta ultimelor săptămâni în fotbalul românesc, Nicuşor Stanciu, ar putea juca într-o linie de doi mijlocaşi centrali alături de Hoban, pe o poziţie pe care a mai ocupat-o în trecut la Steaua. Torje, Chipciu şi Stancu au şanse să completeze linia de mijlocaşi ofensivi din spatele lui Florin Andone, vârful lui Deportivo fiind considerat cel mai în formă atacant din lot. 

Doar primul loc are calificarea asigurată. Locul doi poate trimite la baraj

Echipele din Europa au fost împărţite în nouă grupe preliminare, din care doar primul loc se califică direct la CM 2018 Rusia. Cele mai bune opt locuri doi din cele nouă grupe vor avansa în play-off-ul de calificare, în timp ce ultima clasată (locul 9) din topul locurilor doi va fi eliminată. Astfel, România trebuie să câştige Grupa E pentru a fi sigură de calificarea la CM 2018, o misiune extrem de dificilă în viziunea oamenilor din fotbalul românesc, în condiţiile în care vom întâlni Polonia - sfertfinalistă la Euro 2016 şi o naţională a Danemarcei în creştere, cu un lot tânăr, ajuns acum aproape de maturitate.

Meciuri România preliminarii CM 2018. Program Grupa E şi rezultate

 • 4 septembrie 2016: Danemarca - Armenia, Kazahstan - Polonia (ora 19:00), România - Muntenegru (ora 21:45)
 • 8 octombrie 2016: Armenia - România, Muntenegru - Kazahstan (ora 19:00), Polonia - Danemarca (ora 21:45)
 • 11 octombrie 2016: Kazahstan - România (ora 19:00), Danemarca - Muntenegru, Polonia - Armenia (ora 21:45)
 • 11 noiembrie 2016: Armenia - Muntenegru (ora 19:00), Danemarca - Kazahstan, România - Polonia (ora 21:45)
 • 26 martie 2017: Armenia - Kazahstan (ora 19:00), Muntenegru - Polonia, România - Danemarca (ora 21:45)
 • 10 iunie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - Armenia, Polonia - România (ora 21:45)
 • 1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, România - Armenia (ora 21:45)
 • 4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)
 • 5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, România - Kazahstan (ora 21:45)
 • 8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00)
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.