LIVE BLOG | Armenia – România 0-5. Am făcut spectacol la Erevan! Stanciu și Marin, cei mai buni oameni ai unui meci decis încă din primele 12 minute

LIVE BLOG | Armenia - România 0-5. Am făcut spectacol la Erevan! Stanciu și Marin, cei mai buni oameni ai unui meci decis încă din primele 12 minute
  • Publicat:
  • Actualizat:

Armenia – România 0-5 (B. Stancu pen. 4, Adi Popa 10, R. Marin 12, Stanciu 29, Chipciu 59)

  • Armenia: Beglaryan – Mkoyan, Haroyan, Andonian (Voskanyan 39), Hayrapetyan –   Grigoryan,   Malakyan – Ozbiliz (Hovhannisyan 64), Pizzelli, Manoyan – Pogosyan (Muradyan 33)
  • România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Latovlevici – Hoban – A. Popa, N. Stanciu (Bicfalvi 82), R. Marin, Chipciu (Rotariu 67)  – B. Stancu (Keșeru 57)

CLASAMENTUL GRUPEI E ÎN TIMP REAL

20:48 S-a terminat Armenia – România! Arbitrul rus a avut milă de adversarii noștri și a fluierat finalul după doar un minut de prelungire. Plecăm dintr-o deplasare apaarent grea cu trei puncte, cinci goluri marcate, o posesie de peste 65% și fără niciun cartonaș galben încasat. 


20:43 Avem 5-0 în minutul 85, dar nu ne oprim, ceea ce e un lucru foarte bun. Rotariu apare foarte bine la un corner, încearcă să repete reușita din derby-ul SteauaDinamo, dar lovitura sa de cap e blocată de un fundaș advers. Imediat, rezervele Bicfalvi și Keșeru combină frumos, dar șutul atacantului de la Ludogoreț e respins de goalkeeper-ul Beglaryan. 


20:37 Kazahstan, adversara noastră de marți, e umilită în Muntenegru. Naționala lui Jovetic și Savic marchează pe bandă rulantă și conduce deja cu 5-0. La Erevan, Bicfalvi se pregătește să intre pe teren.


20:32 Armenii sunt demoralizați, modești și fără motivație. Pe acest fond pasăm mult, relativ bine, iar unele dintre atacuri sunt și periculoase. Un fundaș armean înalță mingea în propriul careu, portarul Beglaryan gafează, dar Keșeru șutează puțin pe lângă poartă dintr-o poziție bună. Încă 15 minute până la prima victorie a lui Christoph Daum pe banca echipei naționale.


20:25 Încă un debut la echipa națională! Dorin Rotariu intră pe teren în minutul 67 în locul lui Alex Chipciu și are 25 de minute la dispoziție să arate că e demn de numărul zece, cel pe care-l poartă astăzi în absența lui Maxim.


20:18 GOOOOOOL ROMÂNIA! Răzvan Marin găsește o pasă superbă pentru Chipciu, mijlocașul lui Anderlecht preia, apoi profită de naivitatea unui fundaș advers, scapă singur cu portarul și finalizează simplu. 


20:14 Răzvan Marin se bucură din plin de debutul sub tricolor. Iese din nou în evidență, șutează frumos de la distanță, dar execuția sa trece puțin pe lângă para lui Beglaryan. Dacă după meciul cu Muntenegru am decretat că Romario Benzar e marele câștig, astăzi putem spune că fiul lui Petre Marin e noutatea care a impresionat. Face și Daum prima schimbare, iar Bogdan Stancu e înlocuit de Claudiu Keșeru. Probabil selecționerul testează și câteva variante pentru meciul cu Kazahstan.


20:04 Începe repriza a doua, fără vreo modificare în echipa lui Christoph Daum. Mai sus puteți vedea clasamentul grupei în timp real, unul în care suntem lideri, la egalitate cu Muntenegru, dar cu un golaveraj mult mai bun.


19:48 Arbitrul rus fluieră finalul primei reprize, nu înainte ca Pizzelli să rateze o ocazie mare pentru gazde. Prea multe nu sunt de spus, doar că vom câștiga la scor și tocmai am doborât o performanță din anul 1933. Atunci, în Cupa Balcanică, România conducea Iugoslavia cu 3-0 după 13 minute. Acum am condus cu 3-0 după doar 12.


19:43 Armenii au avut nevoie de 43 de minute pentru a obține primul corner și a trage primul șut pe poarta lui Tătărușanu, totul după o eroare a lui Răzvan Marin. Încetinim ritmul de pasare, construcția e mai lentă, dar ne putem mândri cu o 64% posesie.


19:39 Armenii sunt de compătimit în aceste momente. E 4-0 în minutul 39 și selecționerul lor face și a doua schimbare, în speranța că va putea limita proporțiile scorului. Noi plimbăm mingea și, din când în când, verticalizăm și creăm ceva pericol.


19:31 GOOOOOOOL ROMÂNIA! Chipciu insistă pentru o minge, Bogdan Stancu recuperează din picioarele unui fundaș advers care se comportă ca un amator, întoarce la Stanciu, iar mijlocașul lui Anderlecht prinde un șut superb. Mingea lovește bara transversală, iar apoi intră în poartă și tabela arată 4-0. Avem șanse să înscriem în acest meci mai multe goluri decât în întreaga campanie trecută.


19:26 Răzvan Marin se simte bine în această seară. Puștiul Viitorului a prins curaj, mai trimite o bombă de la mare distanță, dar portarul armenilor respinge cu dificultate. Muntenegru a deschis scorul în celălalt meci al grupei.


19:19 De multe ori ni s-a reproșat că avem atitudine de echipă mică, dar în această seară nu e cazul. Avem 3-0 încă din minutul 12, dar ne comportăm ca o echipă mare și rămânem în atac. Stanciu încearcă să pună un gol lângă cele două assist-uri, dar execuția sa se duce aproape de ieșirea din stadion. Am bifcat deja primul obiectiv, obținerea celor trei puncte, dar n-ar fi deloc rău să înscriem goluri care să ne ajute la finalul campaniei.


19:13 GOOOOOOL ROMÂNIA! Pare greu de crezut, dar conducem cu 3-0 în minutul 12, iar Răzvan Marin debutează cu gol la echipa națională! Ducem din nou mingea în jumătatea adversă, Stanciu pasează pentru Marin, iar mijlocașul Viitorului înscrie la fel cum a făcut-o și cu Astra: șut cu dreptul, la colțul scurt și primul meci sub tricolor e cum nu se poate mai bun!


19:11 GOOOOOOL ROMÂNIA! Fotbalul e simplu, iar când e jucat așa cum trebuie rezultatele vin imediat. Stanciu vede un spațiu liber printre fundașii adverși, pasează perfect pe culoar pentru Adi Popa, fundașul anticipează ieșirea portarului și-l lobează cu o scăriță elegantă!


19:09 Logica spune că vom avea o misiune destul de ușoară, dar nu cred că e cazul să ne culcăm pe o ureche. Armenii sunt în zece oameni, dar joacă pe teren propriu și nu mai au nimic de pierdut. Ies imediat la atac, Săpunaru face un faul la 25 de metri de poarta lui Tătărușanu, dar execuția lui Ozbiliz e modestă.


19:05 GOOOOOOOL ROMÂNIA! Stanciu bate bine un corner din dreapta, Stancu reia cu capul, iar mingea e scoasă de pe linia porții cu mâna de către Malakyan. Arbitrul rus nu stă mult pe gânduri, arată cartonaș roșu și penalty și startul e perfect. Nicușor Stanciu îl lasă pe Stancu să execute, Motanul bate perfect, în dreapta portarului, și conducem cu 1-0 încă din minutul 4!


19:00 A început meciul. Ne arbitrează o brigadă rusă condusă de Vladislav Bezborodov.


18:51 Stadionul e destul de gol, dar vestea bună vine de la Mihai Stoichiță. Antrenorul a luat contactul cu gazonul și a dat verdictul: terenul e aproape perfect. 


18:40 Absența lui Mkhitaryan din echipa Armeniei ne-a transformat în favoriții caselor de pariuri. Cota noastră scade și nu ne rămâne decât să sperăm că ne vom respecta blazonul. De la ora 19:00 se joacă în Grupa E și Muntenegru – Kazahstan, urmând ca Polonia și Danemarca să se dueleze de la ora 21:45.


18:25 E timpul să ne amintim de ultima deplasare în Armenia. Am jucat tot la Erevan, în 2004, și am remizat, scor 1-1, după un gol al lui Ciprian Marica, primul al atacantului sub tricolor. Imediat după acel meci, Anghel Iordănescu a fost demis, iar cele două puncte pierdute s-au dovedit decisive în lupta pentru barajul pentru CM din Germania.


18:05 Avem cele două echipe de start, confirmate de site-ul UEFA. Fără Mkhitaryan, armenii nu prezintă un nume mare care să ne sperie în meciul de astăzi. Joacă în 4-2-3-1, iar cel mai periculos jucător ar putea fi căpitanul Pizzelli, unul dintre cei doi fotbaliști al căror nume nu se termină în „ian”.


17:35 Tricolorii au ajuns la stadion, unde și-au făcut apariția și câteva zeci de suporteri români. Christoph Daum s-a hotărât asupra primului 11, iar surprizele se numesc Iasmin Latovlevici și Răzvan Marin. Jucăm un 4-1-4-1 destul de ofensiv, iar Bogdan Stancu e preferat în atac.

Așa arată arena pe care ne vom bate cu armenii:


16:55 România poate beneficia de un avantaj important în meciul din această seară. Fanii armeni nu se înghesuie să vină la meci, iar stadionul de 15.000 de locuri pe care va juca naționala lui Daum va fi foarte puțin populat la ora meciului. Astăzi, în Armenia se celebrează „Targmanchats”, traducerea Bibliei în limba armeană, o sărbătoare pe care fanii adversarei noastre o consideră foarte importantă.


11:00 Tricolorii vor juca în echpamentul „clasic” în partida cu Armenia, decizie luată împreună cu oficialii partidei în timpul ședinței tehnice din această dimineață. 

foto: Frf.ro

Cu aproximativ 10 ore înainte de meciul Armenia – România, Daum și-a scos jucătorii în fața hotelului în care sunt cazați pentru o sesiune inedită de antrenament. Alibec și Compania au efectuat mișcări de stretching sub supravegherea preparatorilor fizici pentru menținerea tonusului muscular.


Naționala de fotbal a României continuă campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018 cu o „dublă” din care trebuie să se întoarcă cu șase puncte pentru a păstra șanse. România va juca sâmbătă, de la ora 19:00, contra Armeniei, apoi contra Kazahstanului. Pentru prima partidă, selecționerul Christoph Daum a gândit o echipă diferită față de cea care remiza, 1-1 pe Cluj Arena, în jocul cu Muntenegru.

Este o certitudine că din echipa ce va intra pe teren la Erevan vor dispărea improvizațiile de la Cluj. Eric Bicfalvi nu va mai fi folosit în banda dreaptă, iar Săpunaru își va ceda locul din fața apărării. Totuși, fotbalistul Astrei Giurgiu nu va fi scos din echipă, el urmând să ocupe o poziție în centrul liniei defensive, cel mai probabil în cuplu cu Dragoș Grigore. Sistemul va fi și el modificat în unul ce se poate transforma ușor în 4-1-4-1, cu Hoban la centru și cu Florin Andone vârf. 

Armenia – România. Jucăm la victorie dar „să nu ne așteptam la prea multe”

„Este ceea ce pot face în acest moment. Nu vă așteptați la prea mult. Este valabil și pentru mâine. Nu vă așteptați la prea multe. Aveți răbdare! Rezultatul este cel mai important în fotbal și toată lumea se va uita doar la rezultate. Și acum trebuie să căutăm acest lucru, să obținem cel mai bun rezultat în următorul meci”, Christoph Daum, selecționer România.

Vedeta armenilor e ținută pe tușă de Manchester United

Cel mai important fotbalist pe care îl are Armenia, mijlocașul ofensiv Henrikh Mkhitaryan, nu va evolua în partida de la Erevan. Vedeta lotului încă se recuperează după o accidentare la coapsa piciorului stâng, motiv pentru care selecționerul Varuzhan Sukiasyan nu l-ar putea folosi fără să riște o ieșire și mai lungă din circuit. Decizia armenilor vine și după ce Manchester United a făcut o solicitare oficială în acest sens. „Deși progresul său a fost bun în ultimele săptămâni, participarea lui la antrenamentel echipei este limitată și el nu este încă în măsură să se antreneze fără restricții și să evolueze în mod competitiv. Ținând cont de această situație, am fi recunsocători dacă i s-ar permite să nu participe la cantonamentul echipei naționale și la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale, pentru a rămâne la Manchester și a finaliza refacerea„, a fost mesajul doctorului Steve McNally către federația de fotbal din Armenia.

Rotariu a primit numărul 10

Jucătorii României și-au ales numerele de pe tricou pentru partidele de la Erevan și Astana. În mod surprinzător, selecționerul Daum a decis să-i ofere numărul 10 dinamovistului Dorin Rotariu, care nu a apucat încă să debuteze pentru selecționata de seniori.

Iată ce numere vor purta tricolorii în meciul cu Armenia

1 Costel Pantilimon
2 Romario Benzar
3 Iasmin Latovlevici
4 Cosmin Moți
5 Ovidiu Hoban
6 Alin Toșca
7 Alexandru Chipciu
8 Adrian Popa
9 Florin Andone
10 Dorin Rotariu
11 Denis Alibec
12 Ciprian Tătărușanu
13 Claudiu Keșeru
14 Răzvan Marin
15 Valerică Găman
16 Silviu Lung
17 Eric Bicfalvi
18 Andrei Prepeliță
19 Bogdan Stancu
20 Gabriel Enache
21 Dragoș Grigore
22 Cristian Săpunaru
23 Nicolae Stanciu

ARMENIA – ROMÂNIA, confruntările precedente

  • Au avut loc trei dispute, două cu miză, fiind în cadrul preliminariilor CM 2006 și una amicală, în cadrul tradiționalului turneu de pregătire din Cipru. Am învins de două ori și o dată, când n-ar fi trebuit, a fost egal.

Erevan, 17.11.2004: ARMENIA – ROMÂNIA 1-1 (0-1) Campionatul Mondial, preliminarii
Stadion: Republikan. Spectatori: 5.000. Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia).
Au marcat: K.Dohoian (63) / Marica (29).
ARMENIA: Bete – S.Hovsepian, K.Dohoian, A.Vardanian / cpt, Tadevosian – Nazarian, Șahgheldian (87 K.Aleksanian), G.V.Mhitarian, D.Grigorian (75 Agv.Mkrtcian) – Manuciarian, Aram Voskanian (77 Arm.Karamian). Antrenor: Bernard Casoni.
ROMÂNIA: Bogdan STELEA / cpt (Dinamo București) – Vladimir Flavius STOICAN (Șahtar Donețk / Ucraina), Cosmin BĂ‚RCĂ‚UAN (Șahtar Donețk / Ucraina), Mihail Flavius MOLDOVAN (FC Național București), Ioan Cristian DANCIA (Torpedo Moskva / Rusia) – Florin Lucian CERNAT (Dinamo Kiev / Ucraina) înloc.65 Constantin Marius MĂ‚LDĂ‚RĂ‚ȘANU (Rapid București), Mihai TARARACHE (FC Zürich / Elveția), Sorin Ion PARASCHIV (Steaua București) înloc.75 Florin Daniel BRATU (FC Nantes / Franța), Gabriel Gheorghe CARAMARIN (FC Național București) înloc.46 Constantin Nicolae DICĂ‚ (Steaua București) – Adrian Constantin NEAGA (Steaua București), Ciprian Andrei MARICA (Șahtar Donețk / Ucraina). Antrenor: Anghel IORDĂ‚NESCU.

Constanța, 08.06.2005: ROMÂNIA – ARMENIA 3-0 (2-0) Campionatul Mondial, preliminarii
Stadion: „Gheorghe Hagi”. Spectatori: 5.146. Arbitru: Athanasios Briakos (Grecia).
Au marcat: Ov.Petre (29), Bucur (40, 80).
ROMÂNIA: Bogdan Ionuț LOBONȚ (AFC Ajax Amsterdam / Olanda) – Cosmin Marius CONTRA (Poli AEK Timișoara) înloc.68 Vladimir Flavius STOICAN (Șahtar Donețk / Ucraina), Sebastian Gabriel TAMAȘ (Dinamo București), Cristian Eugen CHIVU / cpt (Roma AS / Italia), Răzvan RAȚ Dincă (Șahtar Donețk / Ucraina) – Mihăiță Păunel PLEȘAN (Universitatea Craiova), Ovidiu PETRE (Poli AEK Timișoara), Dorinel Ionel MUNTEANU (Steaua București) înloc.85 Ionuț Costinel MAZILU (Sportul Studențesc București), Gigel COMAN (Poli AEK Timișoara) înloc.79 Nicolae MITEA (AFC Ajax Amsterdam / Olanda) – Marius Constantin NICULAE (Sporting CP / Portugalia), Gheorghe BUCUR (Sportul Studențesc București). Antrenor: Victor PIȚURCĂ‚.
ARMENIA: Berezovski – S.Hovsepian / cpt, K.Dohoian, Tadevosian, Melikian – R.Haciatrian, Șahgheldian, G.V.Mhitarian (82 D.Grigorian), Aram Voskanian (46 Arzumanian) – Manuciarian (50 Arm.Karamian). Antrenor: Hendrik Wisman.

Nicosia, 28.02.2006: ARMENIA – ROMÂNIA 0-2 (0-0) Cyprus Cup
Stadion: GSP. Spectatori: 200. Arbitru: Giannis Tsahilidis (Grecia).
Au marcat: Maftei (71), Cociș (85).
ARMENIA: Berezovski – Melkonian, S.Hovsepian / cpt, Arzumanian, Tadevosian (84 Artur Voskanian) – Agv.Mkrtcian, K.Aleksanian, G.V.Mhitarian, V.Aleksanian (62 Paciaian) – Ara Hakopian (84 Aram Voskanian), Aram Hakopian (75 Gal.Petrosian). Antrenor: Hendrik Wisman.
ROMÂNIA: Dănuț Dumitru COMAN (Rapid București) – Emanoil Valentin BĂ‚DOI (Rapid București), Mihai Adrian IENCSI / cpt (Spartak Moskva / Rusia), Vasile MAFTEI (Rapid București) înloc.72 Sebastian Gabriel TAMAȘ (Spartak Moskva / Rusia), Mihai Mircea NEȘU (Steaua București) înloc.62 Răzvan RAȚ Dincă (Șahtar Donețk / Ucraina) – Tiberiu Gabriel BĂ‚LAN (Sportul Studențesc București), Matei Mirel RĂ‚DOI (Steaua București), Aurelian Bogdan PĂ‚TRAȘCU (Piacenza Calcio / Italia) înloc.64 Dorinel Ionel MUNTEANU (CFR Cluj) – Daniel Ionel OPRIȚA (Steaua București) înloc.70 Florentin PETRE (Dinamo București), Daniel George NICULAE (Rapid București) înloc.57 Ionuț Costinel MAZILU (Sportul Studențesc București), Ianis Alin ZICU (Dinamo București) înloc.70 Răzvan Vasile COCIȘ (Sheriff Tiraspol / Moldova). Antrenor: Victor PIȚURCĂ‚.

 
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup