Jucătorii Irlandei de Nord pentru meciul cu România. Unde joacă aceștia și în ce formă sunt

Redactor:
Bitescu Wili
Jucătorii Irlandei de Nord pentru meciul cu România. Unde joacă aceștia și în ce formă sunt
  • Publicat:
  • Actualizat:

Irlanda de Nord este surpriza grupei F din preliminariile EURO 2016, reușind să acumuleze 9 puncte după 3 etape. Nordirlandezii vor înfrunta naționala României vineri, 14 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Iată care sunt jucătorii selecționați de Michael O”Neil pentru această partidă, precum și câteva detalii despre ei și forma în care sunt aceștia.

Portari:

Roy Carroll (Notts County)

Veteranul de 37 de ani al celor de la Notts County (liga a treia din Anglia) este titularul naționalei Irlandei de Nord. În trecut, acesta a mai evoluat la echipe cunoscute, precum Wigan Athletic, Manchester United, West Ham sau Olympiacos. În acest sezon, Carroll a evoluat în 16 partide pentru echipa sa și în toate cele 3 partide disputate de naționala țării sale în preliminarii.

Alan Mannus (St. Johnstone)

Portarul de origine canadiană, în vârstă de 32 de ani, evoluează din 2011 în prima ligă scoțiană, la St. Johnstone, după ce, în trecut, a mai apărat pentru echipe din Irlanda și Irlanda de Nord (Shamrock Rovers, Larne și Linfield). Mannus este titular la echipa sa de club, alături de care a evoluat și în tururile preliminare ale Europa League, în acest sezon. Totuși, la naționala Irlandei de Nord, nu a jucat în niciuna dintre partidele disputate până acum.

Michael McGovern (Hamilton)

La 30 de ani, McGovern este titular la nou-promovata din prima ligă scoțiană, Hamilton Academical, echipă la care s-a transferat în vară, de la Falkirk (liga a doua scoțiană). De-a lungul carierei, acesta a evoluat doar la echipe din Scoția (Celtic, Dundee United sau Ross County). McGovern a apărat o singură dată pentru naționala Irlandei de Nord, în 2010.

Fundași:

Aaron Hughes (Brighton & Hove Albion) – fundaș central

La 35 de ani, Hughes este un obișnuit al naționalei Irlandei de Nord, adunând 93 de slecții până în prezent. Totuși, la echipa sa de club, care evoluează în Championship (liga a doua din Anglia), acesta nu este titular. În ultima lună, Hughes a jucat doar 13 minute pentru aceștia, la ultima partidă nefiind nici măcar inclus în lot. Hughes a jucat mult timp pentru Newcastle United (1997-2005) și Fulham (2007-2014). La echipa națională, acesta a evoluat în toate cele 3 partide disputate până acum.

Chris Baird (West Bromwich Albion) – fundaș central sau dreapta, mijlocaș defensiv

Chris Baird (32 de ani) a fost transferat de WBA în acestă vară, de la Burnley. Totuși, acesta a evoluat doar în prima etapă (13 minute) și în Cupa Ligii pentru actuala sa echipă de club. La ultimul meci, cel pierdut în fața celor de la Newcastle United, Baird a fost pe banca de rezerve, după ce în ultimele 3 partide nu fusese nici măcar inclus în lot. De-a lungul carierei, acesta a mai evoluat la Southampton și Fulham, adunând 65 de selecții pentru echipa națională, la care a fost titular în toate cele 3 partide disputate până acum.

Gareth McAuley (West Bromwich Albion) – fundaș central

Nici Gareth McAuley nu a prins prea multe minute în acest sezon pentru echipa la care evoluează din  2011. A fost folosit doar în meciurile din Cupa Ligii, unde a înscris și un gol, împotriva celor de la Hull City. În campionat, McAuley a fost rezervă în toate meciurile echipei sale și nu a evoluat niciun minut. Pentru echipa națională a înscris un gol în confruntarea cu Insulele Feroe. West Bromwich este cea mai importantă echipă din cariera lui Gareth McAuley, în trecut acesta evoluând doar la echipe din eșaloanele inferioare din Anglia: Lincol City, Leicester sau Ipswich Town.

Ryan McGivern (Port Vale) – fundaș stânga

Transferat în această vară la echipa din liga a treia engleză, de la Hibernian (Scoția), fundașul de 24 de ani  este titular incontestabil, lipsind într-un singur meci în acest sezon. Totuși, la echipa națională a jucat doar 31 de minute până acum, în meciul cu Grecia. În perioada 2008-2013, McGivern a fost jucătorul celor de la Manchester City, fiind însă împrumutat la diverse echipe în toată această perioadă.

Craig Cathcart (Watford) – fundaș central sau dreapta

Craig Cathcart (25 de ani) a fost transferat de către Watford în această vară, după 4 sezoane petrecute la Blackpool. El nu este titular la echipa sa de club, pentru care a evoluat doar în 3 partide în acest sezon. La ultimele meciuri disputate de Watford, Cathcart nu a fost nici măcar inclus în lot. Între 2007 și 2010, acesta a fost jucătorul celor de la Manchester United, dar nu a evoluat în niciun meci oficial pentru aceștia.  Cathcart a evoluat 18 minute în meciul Irlandei de Nord cu Ungaria.

Connor McLaughlin (Fleetwood Town) – fundaș dreapta

McLaughlin (23 de ani) este titular atât la echipa sa de club (care evoluează în liga a treia din Anglia), cât și la naționala tării sale, pentru care a fost integralist în cele 3 partide disputate până acum. Acesta evoluează la Fleetwood Town din 2012, când a fost transferat de la Preston. În acest sezon, a ratat doar 2 meciuri, din cauza unei accidentări.

Luke McCullough (Doncaster Rovers) – fundaș central

La 20 de ani, McCullough a fost integralist în acest sezon pentru echipa sa de club, care evoluează în a treia ligă engleză. Totuși, la echipa națională nu a evoluat decât 34 de minute, în partida cu Insulele Feroe. Luke McCullough a petrecut un sezon (2012-2013) la Manchester United, dar nu a evoluat în niciun meci, fiind împrumutat la Cheltenham Town.

Ryan McLaughlin (Liverpool) – fundaș dreapta sau stânga

Fratele mai mic al lui Connor McLaughlin evoluează la echipa de tineret a celor de la Liverpool, pentru care a înscris și un gol în acest sezon. Totuși, la ultimele meciuri, acesta nu a fost inclus în lot, din cauza unei accidentări, și nu se știe dacă va fi apt pentru partida echipei naționale. La precedentele meciuri disputate de Irlanda de Nord, McLaughlin a fost rezervă și nu a jucat niciun minut.

Paddy McNair (Manchester United) – fundaș central

Component al echipei de tineret a celor de la Manchester United, McNair a jucat pentru echipa mare în ultimele partide, din cauza problemelor defensive întâmpinate de Louis Van Gaal. Aceasta este prima selecție la echipa națională pentru fundașul de 19 ani.

Mijlocași:

Steven Davis (Southampton) – mijlocaș central

La 29 de ani, Steven Davis este căpitanul naționalei Irlandei de Nord, pentru care a strâns 69 de selecții până acum. Joacă la revelația sezonului din Premier League, Southampton, din 2012. În acest sezon, Davis a fost titular în toate partidele disputate atât de chipa sa de club, cât și de naționala Irlandei de Nord.

Chris Brunt (West Bromwich Albion) – mijlocaș stânga

Brunt evoluează la WBA, echipă al cărei căpitan este, din 2009, iar în acest sezon a fost titular în toate partidele disputate de aceștia în Premier League, reușind 4 pase de gol. Totuși, la echipa națională a evoluat doar în meciul împotriva Ungariei, nefiind convocat pentru celelalte două întâlniri. În trecut, Brunt a mai evoluat pentru Middlesbrough și Sheffield Wednesday.

Sammy Clingan (Kilmarnock) – mijlocaș central

Clingan este titular la echipa sa de club, reușind un gol în acest sezon, în prima ligă scoțiană. Totuși, la echipa națională, acesta nu a jucat niciun minut în cele 3 partide disputate până acum în preliminariile EURO 2016. În trecut, Clingan a mai evoluat la echipe din eșaloanele inferioare din Anglia: Nottingham Forest, Norwich City, Coventry City sau Doncaster Rovers.

Niall McGinn (Aberdeen) – mijlocaș dreapta

Titular la echipa din prima ligă scoțiană, McGinn a reișit un gol și 5 pase de gol în acest sezon. De asemenea, acesta a fost integralist în cele 3 turui preliminare disputate de Aberdeen în Europa League, unde a înscris de două ori (împotriva celor de la Daugava Riga și FC Groningen). La echipa națională, McGinn a evoluat împotriva Ungariei (când a și înscris un gol) și Insulelor Feroe, dar a fost rezervă în partida cu Grecia. Între 2009 și 2012, Niall McGinn a jucat pentru Celtic Glasgow.

Oliver Norwood (Reading) – mijlocaș central

Norwood a evoluat în toate cele 3 partide disputate de Irlanda de Nord până acum în preliminarii, fiind titular și la echipa de club. În ultimele 4 partide disputate de Reading în liga a doua engleză, acesta a fost integralist. În perioada 2009-2012, Oliver Norwood (23 de ani) a fost legitimat la Manchester United, dar nu a evoluat în niciun meci oficial pentru aceștia.

Paddy McCourt (Brighton & Hove Albion) – mijlocaș stânga

McCourt evoluează la gruparea din a treia ligă engleză din această vară, dar nu este titular. În ultimele partide, acesta a prins doar 22 de minute pentru Brighton, iar la echipa națională a jucat doar 23 de minute, în partida cu Insulele Feroe. Paddy McCourt a evoluat la Celtic Glasgow între 2008 și 2013.

Ben Reeves (MK Dons) – mijlocaș ofensiv

Ben Reeves, titular la echipa sa de club, s-a remarcat în acest sezon prin cele două pase de gol pe care le-a dat în surprinzătoarea victorie a echipei sale împotriva celor de la Manchester United (scor 4-0), în Cupa Ligii. Totuși, la echipa națională, acesta a evoluat doar 12 minute, împotriva Greciei.

Atacanți:

Kyle Lafferty (Norwich City)

Poate cel mai cunoscut jucător din naționala Irlandei de Nord, Kyle Lafferty (27 de ani) a jucat la echipe ca Rangers și Palermo înainte de a veni, în această vară, la Norwich City, în liga a doua engleză. Dacă la echipa de club trece printr-o perioadă mai puțin bună, nereușind să înscrie încă în acest sezon, Lafferty a înscris în fiecare partidă disputată de naționala țării sale în preliminariile EURO 2016.

Jamie Ward (Derby County)

Jamie Ward a fost selecționat pentru meciul cu România, deși este accidentat și, probabil, nu va putea evolua. În acest sezon, până la accidentare, acesta a înscris 5 goluri pentru echipa sa de club, fiind unul dintre golgheterii din liga a doua engleză. De asemenea, Ward a înscris și în partida disputată de naționala țării sale în Grecia.

Josh Magennis (Kilmarnock)

Magennis (24 de ani) a fost titular în toate partidele disputate de echipa sa în prima ligă scoțiană, reușind să înscrie de 3 ori. Totuși, nu a fost folosit în meciurile din Europa League, iar la echipa națională a prins doar câteva minute în partidele cu Insulele Feroe și Grecia.

Billy McKay (Inverness)

Deși este titular la echipa de club, McKay nu a reușind decât un singur gol în acest sezon, în chiar prima etapă, nefiind în cea mai bună formă. La echipa națională a evoluat doar 11 minute, în partida cu Ungaria.

Will Grigg (MK Dons)

Grigg (împrumutat la MK Dons de la Brentford) a reușit sezonul acesta o dublă în meciul de Cupa Ligii împotriva celor de la Manchester United, precum și 4 goluri în campionat. Totuși, în ultimele partide nu a mai reușit să înscrie, iar la echipa națională nu a jucat niciun minut în preliminariile pentru EURO 2016.

Articol scris de Mihai Moacă

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…