INTERVIU INCENDIAR** Săpunaru vrea să se RETRAGĂ‚ de la echipa națională și îl face PRAF pe Becali: „Nu am muncit 20 de ani să arunce el cu noroi în mine!”

Redactor:
Dan Filoti
INTERVIU INCENDIAR** Săpunaru vrea să se RETRAGĂ‚ de la echipa națională și îl face PRAF pe Becali:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Săpunaru, un alt jucător de valoare al României, e în pragul retragerii, din cauza scandalurilor pe care conducătorii din țară le stârnesc cu declarații fără acoperire

Prima victimă a gazonului despre care în România discută absolut toată lumea a fost Cristi Săpunaru. Fundașul celor de la Porto nu a vorbit deloc până acum despre această accidentare stupidă, dar a devenit aparent inexplicabil ținta declarațiilor lui Gigi Becali, imediat după meciul de marți seara.

„Știu eu mai multe despre Săpunaru”, își începea Becali acuzele, care vorbeau despre faptul că Săpunaru nu a vrut, de fapt, să joace și pe fondul unui conflict cu secundul lui Pițurcă, Eugen Neagoe.

Obișnuiți cu afirmațiile nesusținute ale lui Becali, nu ne-am închipuit cât de multă indignare au produs ele la mii de kilometri distanță, la Porto. Accidentarea sa ne era confirmată de o știre sosită din Portugalia, iar ideea dialogului cu Cristi nu pornea în niciun caz de la acuzele făcute de Becali. Cu toate acestea, am găsit un interlocutor foarte afectat de tot ce a citit și auzit din media românească la adresa sa.

Cristi, cum ești?
Cum să fiu? Stau încă să mă gândesc împreună cu soția mea dacă să trimit și eu o scrisoare prin care să îmi anunț retragerea de la echipa națională.

?!
Nu e posibil așa ceva. Sunt mai mult decât revoltat de toată situația. De unde până unde se trezește acest om, Gigi Becali, să vorbească de mine?! Să arunce așa cu noroi. Am muncit 20 de ani să ajung până aici. Am o imagine. Azi, când am intrat în vestiar la Porto făceau glume colegii pe seama mea. Nu știam de unde până unde, dar declarațiile acestui individ fuseseră preluate de presa de aici. Adică eu nu o să joc la sfârșit de săptămână în campionat, nu se știe dacă mă refac până la meciul de Champions League, dar mă dau lovit. Că așa zice Gigi Becali. E incredibil. Sunați-l pe Pompiliu Popescu sau pe doctorul de aici să vă spună dacă sunt sau nu accidentat.

Acum nu că vorbim noi la telefon, dar mă îndoiesc că și-a pus problema cineva că un jucător s-ar putea da lovit la încălzire…
Înaintea unui meci cu 55.000 de oameni care au creat o atmosferă cum rar mi-a fost dat să văd. Și, nu că mă laud, dar am jucat și eu pe stadioane mari în Europa. Dar cât de nebun să fiu? Să stau 10 zile în cantonament, să merg în Luxemburg, suspendat fiind, și, cu 10 minute înainte de un meci cu Franța, să spun că mă doare, dar să nu mă doară. Serios, acum. Nu mă gândeam că cineva poate să meargă atât de departe cu aberațiile, că altfel nu pot să spun. Adică nu puteam să stau liniștit acasă cu soția, cu fetița?! Să merg la plajă și să îmi văd de viața mea?

„De ce nu dezvăluie din vestiar că i-am spus antrenorului că vreau să joc oricum?!”

Acum, glumind un pic, are amănunte de insider… De ce l-ai făcut pe Neagoe comunist?
Crede-mă că nu îmi arde de glume. E o tâmpenie enormă. Cum să îl fac eu așa? Dacă știe ce vorbim noi, de ce nu a ieșit să spună că în vestiar i-am zis domnului Pițurcă faptul că vreau să intru cu riscul de a face ruptură.

Înainte de a vorbi despre lucruri cu adevărat relevante, vreau să te mai întreb de unde aversiunea față de tine?
De unde să știu eu ce are ditamai europarlamentarul cult și respectabil cu un biet fotbalist?!

Crezi că e încă supărat pentru golul marcat de tine în meciul Bricheta, câștigat de Steaua la masa verde, sau are mai degrabă legătură acest atac cu faptul că ți-ai schimbat impresarii?
E un lucru știut că eu nu mai am angajament cu frații Becali. Nu am făcut un secret din asta. Nu știu cu ce are sau nu legătură, dar vreau să mă lase în pace. Nu mi-e frică de nimeni, nu mă las intimidat și nu suport să fiu atacat gratuit. Și ca să îmi spun oful până la capăt, mă așteptam ca cineva din anturajul naționalei să iasă și să spună adevărul.

„La o schimbare de direcție în timp ce făceam un sprint, mi-a rămas piciorul în gazon”

Practic, accidentarea ta s-a produs din cauza gazonului, nu? În sensul că nu a recidivat o accidentare mai veche la încălzire, așa cum se mai întâmplă.
Nu. La un sprint, atunci când am schimbat direcția. Practic, piciorul stâng mi-a rămas afundat în iarbă, am simțit imediat că ceva nu e în regulă și am chemat doctorul. Sunt primul care a regretat faptul că nu am putut juca la un astfel de meci.

E inutil să te întreb ce părere ai despre suprafața de joc? Ai mai jucat pe așa ceva?
Clar, nu. E cel mai prost gazon pe care a trebuit să joc.

Mai are rost să îți spun cine s-a oferit să fie salvatorul…
Nu, te rog. M-am uitat și eu la televizor aseară (n.r. – miercuri). Sunt la curent că imnul Franței, mai nou e Maseuza (n.r. – astfel a numit Gigi Becali „La Marseillaise” într-o emisiune televizată) și mai cred că are dreptate ziaristul acela (n.r. – Ion M. Ioniță), că al nostru ar putea fi „Ciobănaș cu 300 de oi”.

Și să-l cânte tot Marcel Pavel?
Nu, să îl cânte Becali! Eventual să și danseze, că se pricepe!

„Nu sufăr de mania persecuției, dar de câte ori vin la lot se ia cineva de mine”

S-a terminat, una peste alta, prost, dacă ne gândim că Bosnia a bătut Belarus.
Lasă, că poate se pune Luxemburgul pe două linii în Bosnia și scoate un egal.

Îți stă mai bine optimist decât nervos, dar chiar vezi posibil asta?
Sper și eu. Ce să zic?

Atmosfera ziceai că ți-a plăcut, dar la final cei de pe teren au cam fost fluierați. Clar că pentru tragerile de timp…
Da. Noi nu putem condamna suporterii. Oricum au încurajat peste 90 la sută din timp. În febra meciului, probabil că nu au avut timp să se gândească la faptul că efortul jucătorilor pe un astfel de gazon e dublu, dacă nu triplu. Oricum am da-o, lucrurile se văd și se simt altfel pe teren și altfel în tribune. Una peste alta, eu zic că e publicul de care România are nevoie.

România cu Săpunaru la lot, nu? Ca să terminăm într-o notă optimistă.

Nu sufăr de mania persecuției, dar prea de fiecare dată când vin se găsește cineva să se ia de mine, să zică una și alta. Și asta mă consumă. Am și eu câteva selecții. Nu cred că s-ar simți lipsa…

Adevărul că avem numai câștigători de Liga Campionilor… Ne putem dispensa oricând de un fotbalist care a luat Europa League și care a făcut față într-un meci cu Barcelona.
Da, dar fotbalistul ăla de care zici e și el om. S-a spus că Săpunaru nu a vrut să meargă în America, nu?! Știau cei care spuneau asta că mie mi-a murit tatăl?! Ce trebuia să fac? Să ies în față și să spun asta? Am vrut să plâng singur și în liniște, așa cum cred că vrea orice om decent. Mai degrabă vreau să fiu liniștit cu familia mea, decât hulit și acuzat pe nedrept de unul sau altul.

E o meserie în care astfel de riscuri sunt asumate, Cristi. Nu e ușor, așa e.
Da, dar vreau și eu, și alții ca mine, normalitate. Nu sunt ipocrit. Joc pentru mine, pentru familie, câștig din asta. Dar când e vorba de națională orice fotbalist vine și cu inima. Ori își închipuie cineva că vreau diurna FRF sau că mă bucur că îmi decontează biletul de avion?! În fotbalul românesc e nevoie de mai mult respect. Trebuie să terminăm cu toate mizeriile astea!

6 milioane de euro a costat transferul lui Săpunaru de la Rapid la Porto

41 de meciuri a jucat Săpunaru la FC Porto

9 selecții în echipa națională a strâns până acum „Săpun”

9 trofee a câștigat fundașul român cu „dragonii”

Dan Filoti / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup