Insulele Feroe – România. INTERVIU cu antrenorul Lars Olsen. De ce va renunța la postul de selecționer după o muncă de 8 ani și mesaj pentru un tricolor: „L-am remarcat, dar e destul de inconstant”

Insulele Feroe - România. INTERVIU cu antrenorul Lars Olsen. De ce va renunța la postul de selecționer după o muncă de 8 ani și mesaj pentru un tricolor:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Echipa națională a României e obligată să meargă perfect până la finalul preliminariilor, pentru a prinde un loc la Campionatul European din 2020. Primul pas îl reprezintă meciul din Insulele Feroe, unde tricolorii vor înfrunta „lanterna roșie” a Grupei F. Până la meciul direct, ProSport a stat de vorbă cu selecționerul advers, Lars Olsen.

Antrenorul danez se va despărți de naționala Insulelor Feroe la finalul campaniei pentru EURO 2020, după opt ani în care a lucrat la Torshavn. Lars Olsen a explicat de ce a decis să renunțe la naționala din Feroe, ce jucători români l-au impresionat și de ce formatul Campionatului Mondial trebuie să rămână cel actual, cu 32 de echipe.

ProSport: Ce așteptări aveți de la meciul retur cu România?
Lars Olsen: Aștept cu nerăbdare meciul cu România, la fel și jucătorii. În tur, când am pierdut cu 4-1 la Cluj, cred că am avut o prestație decentă. Chiar dacă am încasat patru goluri, cred că am avut un joc bun. Jucătorii sunt pregătiți să facă un nou meci bun în fața României. De data asta sperăm că România nu va mai înscrie patru goluri. Îmi aduc aminte că trei dintre goluri au venit într-un interval scurt de timp, ceea ce a fost o catastrofă pentru noi. Sperăm că putem face un meci mai bun de această dată

Ce jucători ați remarcat din echipa României?
Pușcaș este un atacant foarte periculos. A înscris atât pentru naționala de tineret, cât și pentru echipa de seniori. Mereu a avut prestații bune. Ianis Hagi, fiul lui mijlocașului legendar, e de asemenea un jucător foarte periculos.

George Puscas, de la nationala Romaniei, suteaza in timpul meciului de fotbal contra selectionatei Insulelor Feroe din preliminariile Euro 2020, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, marti, 26 martie 2019. PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

Ce impresie v-au lăsat adversarii din această campanie?
Spania a fost fără îndoială cel mai dificil adversar pe care l-am întâlnit în această campanie. Lupta pentru locul 2 rămâne deschisă, chiar și România sau Norvegia se pot califica la EURO. Spania va câștiga cu siguranță grupa. Mai avem patru meciuri de disputat, iar jucătorii vor da tot ce au mai bun.

Ați decis să renunțati la postul de selecționer al Insulelor Feroe după opt ani. De ce ați ales să vă opriți?
Este timpul pentru o schimbare. Opt ani înseamnă foarte mult la acest nivel. Vreau să le mulțumesc celor din Feroe pentru această aventură. E nevoie de o altă mentalitate, de sânge proaspăt. Cred că este momentul oportun pentru ca această schimbare să se producă. Nu știu dacă jucătorii vor fi mai motivați după anunțul meu. Jucătorii din Insulele Feroe sunt mereu extrem de motivați atunci când joacă la acest nivel.

Cum ați putea descrie cei opt ani petrecuți aici?
Au fost opt ani foarte buni. Vorbim despre o țară mică, astfel că nu e o surpriză dacă pierdem mai multe meciuri decât reușim să câștigăm. Am pierdut o mulțime de meciuri în ultimii ani, dar mereu am încercat să oferim un joc cât mai bun. Ăsta a fost practic obiectivul principal în ultimii opt ani. Nu ne mai baricadăm în propriul careu, încercăm să ne luăm la trântă cu adversarul. Chiar dacă înfruntăm Spania, România, Malta sau Suedia. Încercăm să jucăm la fel, indifierent de numele adversarului. Sunt sigur că echipa Insulele Feroe va deveni mult mai puternică în următorii opt ani. Jucătorii mai au multe lucruri de învățat, dar sunt dispuși să facă acest lucru. Pentru mine a fost o perioadă foarte bună.

Voi aștepta și voi ce vedea ce oportunități apar. Mai am patru meciuri din această campanie, pe asta mă concentrez acum, după care voi vedea ce se va întâmpla. Chiar nu știu ce voi face după 1 ianuarie 2020.

Un atacant român, Adrian Petre, a început să atragă privirile în Danemarca, țara dumneavoastră natală. Ce părere aveți despre el?
A marcat câteva goluri pentru Esbjerg, l-am remarcat. Problema este că uneori joacă foarte bine, iar după are o evoluție mai slabă. E destul de inconstant, dar acesta e un lucru normal pentru jucătorii tineri. Am văzut foarte mulți jucători tineri care astăzi fac un meci senzațional, iar apoi au un juc modest.

FIFA vrea să extindă formatul Campionatului Mondial la 48 de echipe. Cum vi se pare acest lucru?
Sunt sigur că echipele mici vor avea mai multe șanse de a se califica la Campionatul Mondial, dar nu cred că fotbalul va avea de câștigat. Echipele mici reușesc uneori să producă anumite surprize, dar asta nu se întâmplă foarte des. Spre exemplu și Insulele Feroe au puterea de a câștiga un meci, dar mai apoi vor urma numeroase înfrângeri. Cred că fotbalul nu va avea de câștigat dacă FIFA va extinde numărul formațiilor de la Campionatul Mondial la 48. Echipele mici vor fi prezente acolo, dar nu vor avea prea multe șanse. Vom avea de asemenea mult mai multe meciuri și nu știu dacă e neapărat un lucru bun.

  • În septembrie, ProSport a discutat și cu selecționerul Maltei, Ray Farrugia, cu privire la acest aspect. Farrugia e de părere că inițiativa FIFA este una foarte bună: „Cred că este o propunere ce trebuie serios analizată. Dacă va intra în vigoare, mult mai multe naționale vor avea șansa de a se califica la un turneu final. Printr-o eventuală calificare ar putea crește popularitatea fotbalului într-o țară care în mod normal nu s-ar califica„, a spus Ray Farrugia, pentru ProSport.
  • În iunie, ProSport a stat de vorbă și cu selecționerul Norvegiei, Lars Lagerback, cu privire la inițiativa FIFA. Acesta are o părere complet diferită: „Nu sunt foarte optimist în legătură cu acest proiect al FIFA. Am citit recent că nu vor mări numărul de echipe pentru Campionatul Mondial din 2022 și pentru moment formatul va rămâne același. Când te gândești la astfel de schimbări, trebuie să iei în calcul și situația jucătorilor. Dacă vei introduce mai multe echipe și vei prelungi Campionatul Mondial, fotbaliștii vor juca practic un an întreg fără pauză. Fără vacanță. Practic, la fiecare patru ani, vor avea un an plin cu meciuri. Cred că fotbaliștii sunt forțați mult prea mult, nu sunt de acord cu o asemenea decizie”, a spus Lagerback, pentru ProSport.

România va înfrunta sâmbătă Insulele Feroe, în deplasare, iar pe 15 octombrie va primi vizita Norvegiei. Primul meci va avea loc de la ora 19:00, iar cel cu Norvegia de la 21:45. Partidele sunt transmise în direct pe Pro TV și Radio România Actualități.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU INSULELE FEROE ȘI NORVEGIA

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 63/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 16/0), Vasile Mogoș (Cremonese, 0/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 56/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár 1/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa 5/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 17/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 10/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 19/1), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 1/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 5/0), Dan Nistor (Dinamo București, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 21/4), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 33/10), Ianis Hagi (Genk, 7/0), Alexandru Mitriță (New York City FC, 7/0), Florinel Coman (FCSB, 0/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 35/12), George Pușcaș (Reading, 10/5), Florin Andone (Galatasaray, 23/2)

Programul grupei F

12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

După șase etape, România ocupă locul 3 în Grupa F, cu 10 puncte. Spania e lider, cu 18 puncte. Suedia se află pe locul 2, cu 11 puncte. Numai primele două clasate se califică la EURO 2020, turneu pe care și România îl organizează. Norvegia ocupă locul 4, cu 9 puncte.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen