Instanţa s-a declarat necompetentă în cazul suspendării lui Răzvan Burleanu: "Au vrut mai mult să scape de acest dosar. E iulie, e vară, sunt concedii." Reacţia Federaţiei

29 iul 2014 3827 afişări Comentează şi tu Nationala
Instanţa s-a declarat necompetentă în cazul suspendării lui Răzvan Burleanu: "Au vrut mai mult să scape de acest dosar. E iulie, e vară, sunt concedii." Reacţia Federaţiei
  • Instanţa a judecat astăzi contestaţia privind suspendarea celor lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. Aceasta s-a declarat necompetentă şi i-a sfătuit pe cei de la AJF Giurgiu să facă recurs. În acest caz, cererea suspendării preşedintelului federaţiei va ajunge, cel mai probabil, la TAS. Avocatul giurgiuvenilor, Andrei Raţiu, a comentat în termeni duri verdictul de astăzi
  • La rândul său, FRF susţine că instanţa a procedat corect, deoarece litigiile sportive intră în atribuţia TAS, una dintre cerinţele impuse de FIFA

UPDATE: FRF a postat astăzi răspunsul la decizia luată de Judecătoria Sectorului 2, prin care instanţa a respins cererea formulată de AJF Giurgiu de suspendare a hotărârilor luate de Adunarea Generală din 5 martie, în care Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte FRF:

"Federaţia Română de Fotbal anunţă că, prin Sentinţa civilă nr. 8660/28.07.2014 a Judecătoriei Sectorului 2, instanţa a respins ca inadmisibilă solicitarea AJF Giurgiu de suspendare a efectelor hotărârii Adunării Generale a FRF de alegere a domnului Răzvan Burleanu în funcţia de preşedinte.

Federaţia salută poziţia constantă a instanţelor judecătoreşti de a confirma competenţa exclusivă a TAS asupra litigiilor ce derivă din acte emise de organele federale - exclusivitatea acestei competenţe reprezintă o cerinţă esenţială a afilierii FRF la FIFA.

De altfel, inadmisibilitatea demersurilor AJF Giurgiu este subliniată de prevederile propriului statut al acestei asociaţii, care impuneau în mod neechivoc necesitatea sesizării în termen legal a TAS în cazul unor nemulţumiri faţă de hotărârile Adunării Generale a FRF.

Totodată, este important de precizat că Judecătoria Sectorului 2 nu a dispus transferul litigiului pe rolul TAS, ci încheierea sa prin respingerea ca inadmisibilă a cererii AJF Giurgiu. Soluţia este supusă apelului.

În acest litigiu, FRF a fost reprezentată de Societatea Civilă de Avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi de consilierul juridic Adrian Stângaciu",
se arată în comunicatul postat pe site-ul Federaţiei.


Departamentul Juridic al FRF

Astăzi s-a dat pronunţarea pe ordonanţa preşedinţială prin care AJF Giurgiu solicitase suspendarea conducerii Federaţiei Române de Fotbal până la soluţionarea dosarului de fond privind validarea lui Răzvan Burleanu, preşedintele federaţiei. Instanţa a ridicat din umeri şi s-a declarat incompetentă, susţinând că această cerere poate fi judecată doar de TAS. Avocatul AJF Giurgiu, Andrei Raţiu, a făcut câteva declaraţii imediat după decizia instanţei: "Este foarte grav ceea ce s-a decis în această speţă. E ca şi cum  instanţa ne spune că orice fel de act emis de FRF nu este de competenţa instanţei civile româneşti, ci de competenţa TAS, care ar ajunge în acest fel să ne spună cum se aplică legea civilă română. Ne spune că ar fi o treabă privată, care poate fi dezlegată numai de un tribunal arbitral. Aş înţelege să fie aşa, într-o speţă de exemplu dintre un jucător şi un club, dar nu atunci când e vorba despre un caz în care se pune în discuţie însăşi aplicarea legii româneşti".

Andrei Raţiu a continuat: "Cred că instanţa a vrut mai mult să scape de acest dosar, fiindcă e iulie, e vară, sunt concedii şi n-a vrut să se lege la cap cu o soluţie tranşantă în acest dosar. Norocul nostru este că mai avem la dispoziţie un apel şi un recurs. Sunt 80% sigur că nu va rămâne această soluţie, iar dosarul se va întoarce la Judecătoria sectorului 2. Decizia este o ruşine. E ridicolă! Judecătoarea aceasta, Adriana Macarie, nu vrea să judece. Cum poate să facă asta un arbitru străin? Este o negare de dreptate. Vom formula un atac Dar se vor pierde 5-6 luni, timp în care Răzvan Burleanu mai stă la FRF. Ne judecăm şi sper ca juedcătorii de la Apel nu vor menţine sentinţa asta".

AJF Giurgiu a contestat alegerile de la FRF de pe 5 martie, sub pretextul că acestea nu au decurs conform statutului, iar noua conducere de la Casa Fotbalului nu ar trebui validată. Litigiul se va muta la Lausanne după recursul de la Curtea de Apel, acolo unde multe cazuri ale fotbalului românesc au fost decise.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.